Home » από Μέλος Gateway Team, Προτάσεις
από Μέλος Gateway Team Προτάσεις

To Κοσμικό Ερώτημα (εκδ. Θ. Βέμπος)

book_32

Τίτλος: To Κοσμικό Ερώτημα
Συγγραφέας: Τζων Α. Κηλ
Εκδοτικός Οίκος: Προσωπική Έκδοση Θ. Βέμπος

Περίληψη (κείμενο οπισθόφυλλου)
Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο του βετεράνου συγγραφέα Τζων Κηλ που μεταφράζεται στα Ελληνικά. Το βιβλίο αυτό έρχεται να καλύψει ένα κενό δεκαετιών στην ελληνική βιβλιογραφία της έρευνας των ΑΤΙΑ και του παραφυσικού γενικότερα. Παρότι κυκλοφόρησε το 1975, εξακολουθεί να παραμένει εκπληκτικά επίκαιρο.
Επίκαιρο γιατί η σημερινή ξεφτίλα της UFOλογίας έχει αυξήσει κατακόρυφα την αξία τέτοιων βιβλίων..
Επίκαιρο γιατί μια ολόκληρη γενιά αγνοεί πρωτοποριακές έρευνες που είχαν γίνει πριν δεκαετίες και αναμασά βλακωδώς τα ίδια παγωμένα στερεότυπα (“εξωγήινες απαγωγές”, Ρόσγουελ, Area-51) και λοιπές συνωμοσιολογικές θεωρίες σε βιβλία που συνήθως δεν αξίζουν ούτε καν το χαρτί πάνω στο οποίο είναι γραμμένα.
Στο Κοσμικό Ερώτημα, το επιστέγασμα μιας πολύχρονης, κοπιαστικής και πολλές φορές επικίνδυνης έρευνας, ο Κηλ μελετά σφαιρικά το φαινόμενο των ΑΤΙΑ συνδέοντάς το με μια ευρεία γκάμα φαινομενικώς ετερόκλητων και “άσχετων” πραγματων.. όπως τα παραψυχικά φαινόμενα, οι θρησκευτικές οπτασίες, η δαιμονολογία, τα ραδιοσήματα φαντάσματα και τα κρυπτοζωολογικά αινίγματα.
Και, καταλήγει σε κάποια εκπληκτικά συμπεράσματα για την ίδια τη φύση της Πραγματικότητας που έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε ως μόνη αληθινή.

Η Γνώμη
Επιτέλους μεταφράστηκε και στην Ελλάδα ένα έργο του Κηλ! Ο συγγραφέας και ερευνητής που έγινε παγκοσμίως γνωστός μέσα από το έργο του για το Mothman, γίνεται πλέον προσιτός στο ελληνικό κοινό, έστω και μέσα από τις ιδιωτικές εκδόσεις του συγγραφέα Θανάση Βέμπου. Το συγκεκριμένο πόνημα δεν θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία. Στα χέρια σας θα έρθει μόνο μέσω παραγγελίας από το δικτυακό τόπο του μεταφραστή(www.vembos.gr). Αξίζει τέλος να αναφέρω ότι το βιβλίο είναι χειροποίητο, γι’ αυτό και χρειάζεται προσοχή κατά την ανάγνωσή του.
Το κοσμικό ερώτημα αποτελεί ένα κλασσικό, μα και συνάμα τόσο επίκαιρο σύγγραμμα. Οι απόψεις του Κηλ φαίνεται να επιβεβαιώνονται μέσα από τις σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις. Εξετάζει ζητήματα όπως αυτό των ιπτάμενων δίσκων, των ανεξήγητων φαινομένων, τις εμφανίσεις άγνωστων πλασμάτων, των παραψυχικών εμπειριών, των θαυμάτων κ.α. και τα σκεπάζει κάτω από την ενιαία θεωρία του για το «υπερφάσμα». Από το 75′ μέχρι και σήμερα τον ακολούθησαν πολλοί ακόμη ερευνητές, Έλληνες και ξένοι.. Είναι ωστόσο σίγουρο ότι δημιούργησε μια νέα σχολή σκέψης και άνοιξε νέους δρόμους στην έρευνα του παραδόξου. Στην Ελλάδα μπορούμε να πούμε ότι τον ακολούθησε ως ένα σημείο τόσο ο Γιώργος Μπαλάνος, όσο και ο μεταφραστής του Θανάσης Βέμπος.
Διαβάζοντας το κοσμικό ερώτημα, νιώθεις ότι έχεις στα χέρια σου κάτι το πραγματικά αξιόλογο. Συναίσθημα όχι και τόσο σύνηθες στις μέρες μας..
Ευκολοδιάβαστο, με πολλά ιστορικά και επιστημονικά στοιχεία, αναφορές σε πάμπολλα περιστατικά και εξαγωγή ανατρεπτικών συμπερασμάτων, το Κοσμικό Ερώτημα δεν πρέπει να λείπει από καμιά βιβλιοθήκη του αναγνώστη που αποζητά σοβαρές και αντικειμενικές μελέτες πάνω στο παράξενο.