Home » από Μέλος Gateway Team, Άρθρα Επικαιρότητας, Τελευταία Νέα - Επικαιρότητα
από Μέλος Gateway Team Τελευταία Νέα - Επικαιρότητα

Περί Απαγορευμένης Ιστορίας (Forbidden History)

78_1

Ένα έντυπο ανανεωμένο, φρέσκο, μοντέρνο, σύγχρονο, ευρωπαϊκό, με άποψη, ένα νέο έντυπο του χώρου της πνευματικής αναζήτησης κυκλοφορεί ανάμεσά μας από τα τέλη του Νοέμβρη. Πρόκειται για το πρώην Απαγορευμένη Ιστορία, το οποίο μετονομάστηκε σε Forbidden History!
Η πρώτη και βασικότερη αλλαγή που μπορεί κανείς να εντοπίσει ξεφυλλίζοντας το τεύχος 13 (Δεκέμβριος 2008 – Ιανουάριος 2009) είναι απλούστατα το γεγονός ότι το Forbidden History αποτελεί πλέον ένα περιοδικό με όλη τη σημασία της λέξης. Ένα έντυπο με συνοχή, με τακτικές στήλες, με μια ξεκάθαρη «ιδεολογία» που δε θυμίζει σε τίποτα την ατμόσφαιρα μιας «ειδικής έκδοσης» (που η εκτεταμένη κυκλοφορία τους έχει κατά τη γνώμη μου ζημιώσει επικοινωνιακά τα μηνιαίας κυκλοφορίας έντυπα τα τελευταία δύο χρόνια) του προκατόχου του.
Επιπλέον, το στήσιμο του περιοδικού κινείται σε ευρωπαϊκά πρότυπα με όμορφα σχεδιαγράμματα, μοντέρνες γραμματοσειρές και εύστοχες επιλογές φωτογραφιών. Ακόμα ένα χαρακτηριστικό του νέου Forbidden History είναι η θεματολογία του που επιχειρεί κάτι πολύ σημαντικό, ίσως για πρώτη φορά στα πλαίσια του περιοδικού τύπου της χώρας. Επιχειρεί να φωτίσει αθέατες έως τώρα πλευρές ιδιαίτερων γεγονότων του κοντινού ή μακρινού παρελθόντος. Γεγονότων που αφορούν είτε άγνωστα στους περισσότερους περιστατικά είτε πραγματικά απαγορευμένα γεγονότα και καταστάσεις που σχεδόν ποτέ δεν ήρθαν στο φως. Όλα αυτά μέσα από την οπτική νέων και ταλαντούχων συγγραφέων που συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα ερευνητικής ικανότητας και ενθουσιασμού.
Το περιτύλιγμα όλων των παραπάνω αποτελεί η ιδιαίτερη σχέση που συνδέει την ανάταση αυτή του Forbidden History με την Ελληνική Κοινότητα του Μεταφυσικού! Έτσι, τη θέση του αρχισυντάκτη έχει αναλάβει, από τα τέλη του Νοέμβρη, το μέλος της ομάδας Gateway Νικόλαος Κουμαρτζής! Η εξέλιξη αυτή είναι χωρίς αμφιβολία το φυσικό επακόλουθο της πορείας του Νίκου στον χώρο της αναζήτησης τα τελευταία χρόνια.
Η ενεργός συμμετοχή του στα οράματα της ομάδας της Εξώθυρας (Gateway Team) και την υλοποίηση τoυς, η επίσης δυναμική συμμετοχή του στα περιοδικά Mystery, ʼβατον και Απαγορευμένη Ιστορία (όπως επίσης και Μυστική Ελλάδα και Strange παλαιότερα) μέσω της αρθογραφίας του, καθώς επίσης και η έκδοση του πονήματός του Κάστρα και Θρύλοι στην Ελλάδα (εκδ. Αρχέτυπο) δεν ήταν δυνατόν να περάσουν απαρατήρητα. Φυσικό επακόλουθο επίσης είναι το γεγονός πως ένα σημαντικό ποσοστό των συνεργατών του Νίκου στο νέο του αυτό ξεκίνημα προέρχεται από τους κόλπους της κοινότητας. Πράγματι, είναι εντυπωσιακό να παρατηρεί κανείς ότι το πιο νευραλγικό κομμάτι του νέου και μοντέρνου αυτού εντύπου στηρίζεται σε νέους ανθρώπους που εδώ και αρκετά χρόνια στηρίζουν και χτίζουν το μόρφωμα της Ελληνικής Κοινότητας του Μεταφυσικού. Ονόματα όπως ο Μίλτος Τσαπόγας, ο Δημήτρης Αναστασίου, η Μαρία Σαρηγιαννίδου, ο Γιώργος Αδαμόπουλος, καθώς επίσης και ο υποφαινόμενος (Μηνάς Παπαγεωργίου) αρθρογραφούν από τα πρώτα τεύχη της νέας έκδοσης, ενώ λογικό είναι στο μέλλον να κάνουν την εμφάνισή τους και άλλοι διαδικτυακοί μας γνώριμοι!
Ως ομάδα Gateway ευχόμαστε στο Forbidden History καλή αρχή και στον Νικόλαο Κουμαρτζή καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβε. Η ανάδειξη του ιστορικού στοιχείου (και μάλιστα του απαγορευμένου!) πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για τον επίδοξο ερευνητή, ιδίως εάν ο τελευταίος πραγματεύεται ζητήματα που αφορούν τον ομιχλώδη κόσμο του παράξενου και του απαγορευμένου…
——————————————————————————–
Σημείωση: Ακολουθεί το δελτίο τύπου που μας έστειλε η συντακτική ομάδα του Forbidden History για το τεύχος 13.

Η Απαγορευμένη Ιστορία αλλάζει και γίνεται…

78

για πνεύματα που δεν χειραγωγούνται…

78_1

Ένα ανανεωμένο έντυπο ευρωπαϊκών προτύπων με πλούσιο περιεχόμενο για τις “απαγορευμένες” πλευρές της ιστορίας, τα συμφέροντα που τη διαστρεβλώνουν και τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Κυκλοφορεί κάθε δυο μήνες στα περίπτερα και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.

Διαβάστε σε 100 έγχρωμες σελίδες κάθε τεύχους όλα όσα δεν γράφονται αλλού και δείτε όλα όσα συμβαίνουν γύρω σας με άλλο μάτι: απαγορευμένες ιστορικές μελέτες ¦ «επικίνδυνες» δημοσιογραφικές έρευνες ¦ σοκαριστικά φωτογραφικά ντοκουμέντα ¦ θέματα που ξαφνιάζουν, εξοργίζουν και ανατρέπουν τα όσα ήδη γνωρίζουμε. ¦ εις βάθος σχολιασμός της “απαγορευμένης” επικαιρότητας.

Διαβάστε το τεύχος 13: 3 στις 4 κυβερνήσεις παγκοσμίως χρησιμοποιούν βασανιστήρια σήμερα! ¦ Ποιος σταμάτησε τον 1ο Πυρηνικό Πόλεμο; ¦ Η δικτατορία του Πούτιν ¦ Μαφία, Υπόκοσμος και Ποδόσφαιρο ¦ Ποιος Πάπας έχει γράψει πορνό; ¦ Serial Killer ετών… 11! ¦ Ο Κεμάλ Ατατούρκ για Νόμπελ Ειρήνης; ¦ Ο Αδάμ Δεν Έφαγε το Μήλο! ¦ Οδοιπορικό στο Χωριό που “Ξέγραψε” η Ελλάδα ¦ Πορτρέτα Ανήλικων Θυμάτων μιας Γενοκτονίας ¦ Οι Έλληνες Αφορισμένοι ¦ Ο ʼγνωστος Ρόλος των Ανθρωπιστικών Οργανώσεων ¦ Σπάνια συνέντευξη με τον Αδόλφο Χίτλερ ¦ Υπάρχει Gay Γονίδιο;

Από το τεύχος αυτό,
Δώρο 12 σπάνιες προπαγανδιστικές αφίσες!!!

Δείτε οπωσδήποτε τα αποκαλυπτικά video για το τρέχον τεύχος:
http://www.youtube.com/watch?v=-dvabsiuk38
http://www.youtube.com/watch?v=XNRzVKoLxh4&feature=related