Home » από Μέλος Gateway Team, Προτάσεις
από Μέλος Gateway Team Προτάσεις

Ψυχικές Εμπειρίες Λίγο Πριν το Θάνατο (εκδ. Διόπτρα)

book_13b
Τίτλος: Ψυχικές Εμπειρίες Λίγο Πριν το Θάνατο
Συγγραφέας: Sir William Barret
Εκδοτικός Οίκος: Διόπτρα

Περίληψη (κείμενο οπισθόφυλλου)
“Υπάρχει ζωή μετά τον σωματικό θάνατο;” Οι μεταθανάτιες εμπειρίες – στις οποίες κλινικά νεκροί ξαναγυρίζουν στη ζωή και διηγούνται τι είδαν ή τι ένιωσαν στο διάστημα αυτής τους της απουσίας- και ο μεγάλος αριθμός ανθρώπων που είχαν αυτές τις εμπειρίες, αποτελούν ισχυρά επιχειρήματα που ενισχύουν την άποψη πως “η ζωή συνεχίζεται και μετά τον σωματικό θάνατο!”.
Μιαν άλλη όψη του ίδιου νομίσματος αποτελούν οι περιπτώσεις ανθρώπων που, λίγο πριν περάσουν στην “απέναντι πλευρά”, επικοινωνούν με νεκρούς συγγενείς ή ακούν μια μαγευτική μουσική, μια Ουράνια Μελωδία.
Κατά τον αυθεντικότερο τρόπο, ο συγγραφέας του βιβλίου, καθηγητής και Πρόεδρος της Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών της Μεγάλης Βρετανίας, καταγράφει αδιάψευστες μαρτυρίες για ψυχικές εμπειρίες ανθρώπων λίγο πριν περάσουν στην “απέναντι όχθη”. Επίσης, παρουσιάζει αποσπάσματα από τα Πρακτικά της Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών, τα οποία αναφέρονται όχι μόνο σε ψυχικές εμπειρίες ετοιμοθάνατων, αλλά και σε άλλα “παράξενα” φαινόμενα.

Η Γνώμη
Το βιβλίο αυτό έπεσε στα χέρια σε ηλικία 14 χρονών ύστερα από ένα λάθος(;). Όταν ξεκίνησα το διάβασμα βγήκαν στην επιφάνεια φόβοι που λανθασμένα νόμιζα ότι είχα ξεπεράσει. Καθώς προχωρούσα την ανάγνωση του έβλεπα να απομυθοποιώ αυτούς τους φόβους εκ νέου (αλλά ουσιαστικά αυτή την φορά) με αποτέλεσμα όταν ολοκλήρωσα την ανάγνωση του να αισθάνομαι κάτι παράξενο… όχι παράξενο αυτό καθ’ αυτό το συναίσθημα, αλλά το γεγονός ότι το αισθανόμουν για τον θάνατο. Ένιωθα πλέον τόσο περίεργος για το “μετά” , τόσο πεπεισμένος για την ύπαρξη του “μετά” που από τότε αισθάνομαι προσμονή για τον θάνατο. Όχι, δεν επιδιώκω να πεθάνω, αλλά δεν μπορώ να κρύψω και την επιθυμία μου να γνωρίσω τι γίνεται μετά τον θάνατο… γιατί σίγουρα κάτι υπάρχει.
Ο τρόπος που έπεσε στα χέρια μου μου θυμίζει μια φράση που διάβασα κάποτε… “ένα βιβλίο δεν το διαλέγεις, σε διαλέγει..”. Είμαι πεπεισμένος πλέον ότι σ’ αυτήν την περίπτωση αυτό ισχύει. Το προτείνω ανεπιφύλακτα.