Home » από Μέλος Gateway Team
από Μέλος Gateway Team

Νικόλαος Κουμαρτζής (Solon Aimonas Eautou)

7Γενική Αρχισυνταξία ΕΚτΜ
Art Designer ΕΚτΜ
nkoumartzis [at] hotmail [dot] com

Ο Νικόλαος Κουμαρτζής γεννήθηκε στο χωριό Ευρωπός του Κιλκίς και έκτοτε έκανε χωριό του ολόκληρη την Ελλάδα, ταξιδεύοντας και γράφοντας σε πλήθος εξειδικευμένων εντύπων (mystery, ΑΒΑΤΟΝ, GEO, Φαινόμενα του Ελεύθερου Τύπου, Μυστική Ελλάδα κ.ά.) και ιστοσελίδων (explorers.gr, metafysiko.gr, metafysiko.org κ.ά.).
Ανάμεσα στα ταξίδια του κατάφερε να αποφοιτήσει από το τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, να διακριθεί αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Publishing από το London College of Communication της Μεγάλης Βρετανίας και να τιμηθεί από τον οργανισμό Μεσαιωνικό Ρόδο.
Το πρώτο του προσωπικό βιβλίο με τίτλο Κάστρα και Θρύλοι στην Ελλάδα (εκδόσεις Αρχέτυπο) βρίσκεται στη δεύτερη έκδοση, ενώ τον Ιούνιο του 2009 κυκλοφόρησε από τις ίδιες εκδόσεις τον εναλλακτικό ταξιδιωτικό οδηγό Παράξενος Ταξιδιώτης: Εξερευνώντας τη Μυστική Ελλάδα. Επιπλέον, στα αγγλικά κυκλοφορεί το εξειδικευμένο βιβλίο BT’s CleanFeed and Online Censorship in UK, όπου παρουσιάζεται η έρευνα του πάνω σε σύγχρονα διαδικτυακά συστήματα λογοκρισίας στη Μεγάλη Βρετανία (κυρίως) και στο εξωτερικό. Για το ελληνικό κοινό, το εν λόγω βιβλίο είναι διαθέσιμο από το online βιβλιοπωλείο Amazon.com.
Τέλος, στον τομέα των έντυπων εκδόσεων έχει διατελέσει κατά το παρελθόν αρχισυντάκτης του ιστορικού περιοδικού Forbidden History (Μεταεκδοτική Α.Ε.), ενώ από το 2008 έχει πειραματιστεί ως εκδότης με την έκδοση βιβλίων σε περιορισμένα αντίτυπα (Το Ψάρι – 2007, Μηνοϊκοί Διάλογοι – 2008, Ελλάδα του Παραφυσικού - 2009).
Στο χώρο της ακαδημαϊκής παραψυχολογίας είναι μέλος της Βρετανικής Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών από το 2006, μόνιμος συνδρομητής της εξειδικευμένης (για θέματα ψυχικών ερευνών) βιβλιοθήκης LexScien, ενώ κατά το παρελθόν έχει συνεργαστεί με τον διεθνούς φήμης παραψυχολόγο Rupert Sheldrake και το Γαλλικό Institut Metapsychique International για την ολοκλήρωση της Livre Blanc de la Parapsychologie.
Από το 2004 και έπειτα διατηρεί σε ελληνικά περιοδικά μηνιαία στήλη αφιερωμένη στην ακαδημαϊκή παραψυχολογία και την επιστημονική προσέγγιση των παραφυσικών φαινομένων, αρχικά στο έντυπο Μυστική Ελλάδα (2004-5) και στη συνέχεια στο mystery (2005 μέχρι σήμερα). Επιπλέον, πρόσφατα εκδόθηκε σε περιορισμένα αντίτυπα το βιβλίο του Η Ελλάδα του Παραφυσικού, ένα έργο αφιερωμένο στην Ελληνική Εταιρία Ψυχικών Ερευνών και τον πρόεδρο της Άγγελο Τανάγρα με πλήθος σπάνιων ντοκουμέντων και φωτογραφιών.

Από το 2003 αποτελεί μέλος της Gateway Team και της Ελληνικής Κοινότητας του Μεταφυσικού, καθώς επίσης και Υπεύθυνος Ανανεώσεων και Art Designer της Κοινότητας.

Για κείμενα του στο metafysiko.gr πατήστε εδώ…

|Ένα Περιληπτικό Χρονολόγιο|
2003, Σεπτέμβριος
Από το Σεπτέμβριο του 2003 αποτελεί ενεργό μέλος της Gateway Team και της ιστοσελίδας www.metafysiko.gr, δημοσιεύοντας στον ιστοχώρο μέρος της μελέτης του.
2004, Φεβρουάριος Από το Φεβρουάριο του 2004 αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Κοινότητας Αναζήτησης Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης (Κ.Α.Π.Θ.) και συμμετέχει στην διοργάνωση προβολών, ομιλιών και συζητήσεων με γενικότερο θέμα το «παραφυσικό υπό το επιστημονικό πρίσμα» σε χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. (www.kapth.com)
2005, Φεβρουάριος Το Φεβρουάριο του 2005 ο οργανισμός «Μεσαιωνικό Ρόδο» τον τιμάει με την ανακήρυξη του σε Επίτιμο Μέλος. Από τότε έως και σήμερα, προσπαθεί να προωθήσει την ιδέα και να βοηθήσει στην διοργάνωση του 1ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ στην Ελλάδα.
2005, Ιούνιος Από τα μέσα του 2005 έχει αναλάβει τη θέση του Υπεύθυνου Επιμέλειας και Συντονισμού Δημοσιεύσεων και τη γενική αρχισυνταξία της σελίδας του www.metafysiko.gr .
2006, Ιανουάριος Από τις αρχές του 2006 είναι μέλος της Βρετανικής Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών(British SPR- www.spr.ac.uk ), της παλαιότερης εταιρίας επιστημονικής έρευνας πάνω σε παραφυσικά φαινόμενα(έτος ίδρυσης 1882, από ακαδημαϊκούς του Cambridge).
2006, Φεβρουάριος Από τις αρχές του 2006 ανέλαβε τη γενική αρχισυνταξία (επιμέλεια και συντονισμό κειμένων) της ιστοσελίδας της εξερευνητικής ομάδας Πυθέας (www.explorers.gr) και μαζί με τον υπεύθυνο της, Μίλτο Τσαπόγα, οργανώνει τις δραστηριότητες της.
2006, Νοέμβριος Αποφοίτησε από το τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτέλιου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
2007, Ιούνιος Έκδοση του προσωπικού του βιβλίου με τίτλο Κάστρα και Θρύλοι στην Ελλάδα (εκδόσεις Αρχέτυπο).
2007, Σεπτέμβριος Το 2007 μετακόμισε στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας για να πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές Ma Publishing στο London College of Communication (Universities of the Arts) πάνω στην επιστήμη των εκδόσεων. Το 2008 αποφοίτησε με distinction καταθέτοντας διπλωματική εργασία με θέμα τη διαδικτυακή λογοκρισία.
2008, Νοέμβριος Από το Νοέμβριο του 2008 έως τον Απριλίο του 2009 διετέλεσε αρχισυντάκτης του διμηνιαίου περιοδικού Forbidden History των εκδόσεων Μεταεκδοτική.
2009, Ιανουάριος Έκδοση της ακαδημαϊκής μελέτης του με τίτλο BT’s CleanFeed and Online Censorship in UK (Createspace, Amazon.com), στην αγγλική γλώσσα.
2009, Μάιος Έκδοση του εναλλακτικού ταξιδιωτικού οδηγού Παράξενος Ταξιδιώτης: Εξερευνώντας τη Μυστική Ελλάδα (εκδόσεις Αρχέτυπο), βασισμένου σε ιδέα του ιδίου και υπό τον συντονισμό του.
2009, Οκτώβριος Έκδοση της ιστορικής μελέτης του Η Ελλάδα του Παραφυσικού (εκδόσεις Createspace, Amazon.com) σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. Διατίθεται μέσω του Ψ Blog και του Amazon.com.

* Στα τέλη του 2003 συνεργάστηκε αρχικά με τον εκδοτικό οίκο Αρχέτυπο – Μεταεκδοτική και το περιοδικό Strange. Από τον Ιούνιο του 2004 έως και τον Μάρτιο του 2006 συνεργάστηκε ως αρθογράφος- συγγραφέας με τον εκδοτικό οίκο ‘Aγνωστο και τα περιοδικά Strange και Μυστική Ελλάδα. Από τον Απρίλιο του 2006 συνεργάζεται με τον εκδοτικό οίκο Αρχέτυπο – Μεταεκδοτική και τα περιοδικά Mystery και ‘Αβατον.
* Κατά καιρούς έχει παρακολουθήσει μαθήματα «Δημιουργικής Συγγραφής»(Creative Writing) κοντά σε συγγραφείς του εξωτερικού(Paul Jonhston κ.λ.π.).