Home » από Μέλος Gateway Team, Άρθρα Επικαιρότητας, Τελευταία Νέα - Επικαιρότητα
από Μέλος Gateway Team Τελευταία Νέα - Επικαιρότητα

Κάστρα στην Ελλάδα: Νέα Εργασία Μελών της Gateway

castles-images

5-11 Ιουνίου 2010 | Παλαιό Συσσίτιο, Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης | Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου 2010

Δύο μέλη της ομάδας Gateway με διαρκή παρουσία τα τελευταία χρόνια στην ταξιδιωτική συγγραφή και φωτογραφία, ο Νικόλαος Κουμαρτζής και ο Μιλτιάδης Τσαπόγας, βρίσκονται πίσω από μία αξιοπρόσεκτη φωτογραφική έκθεση που θα λάβει χώρα στη Ρόδο στα πλαίσια του Διεθνούς Μεσαιωνικού Φεστιβάλ 2010. Σε αυτή θα παρουσιάσουν 12 εντυπωσιακά κάστρα του ελληνικού χώρου, τα οποία έπαιξαν σημαντικότατο ρόλο στην ουσιαστική διαμόρφωση της σημερινής Ευρώπης.
Μάλιστα, δεν έμειναν εκεί και με ερέθισμα την πρόσκληση για φωτογραφική έκθεση από το Μεσαιωνικό Ρόδο (διοργανωτής του φεστιβάλ) προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω δημιουργώντας το πρώτο φωτογραφικό τους λεύκωμα για τα ελληνικά κάστρα, το οποίο απευθύνεται τόσο στο ελληνικό όσο και στο αγγλικό κοινό.
Η Κοινότητα του Μεταφυσικού δεν έχει παρά να τους ευχηθεί κάθε επιτυχία και να στηρίξει με κάθε τρόπο τη νέα τους αυτή δημιουργική προσπάθεια μέσω της έκθεσης Κάστρα στην Ελλάδα και του ομώνυμου λευκώματος.

castles.iwrite.gr



Σχετικά με την Έκθεση Φωτογραφίας στο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ 2010
Μεταξύ 5 και 11 Ιουνίου του 2010 θα πραγματοποιηθεί φωτογραφική έκθεση με τίτλο Κάστρα και Θρύλοι στην Ελλάδα των Μιλτιάδη Τσαπόγα και Νικόλαου Κουμαρτζή στη Ρόδο, στα πλαίσια του Διεθνούς Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου (www.medievalfestival.gr).
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί εντός του κτηρίου Παλιού Συσσιτίου του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης (εντός της μεσαιωνικής πόλης) και τα εγκαίνεια της θα πραγματοποιηθούν στις 5 Ιουνίου του 2010 (ώρα 19:00).
Στα πλαίσια αυτής θα εκτεθούν 12 προσεκτικά επιλεγμένες φωτογραφίες, οι οποίες θα είναι προς πώληση προς κάθε ενδιαφερόμενο κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Κάθε φωτογραφία θα φέρει την υπογραφή των φωτογράφων, ετικέτα αυθεντικότητας και θα αποσταλεί μετά το πέρας της φωτογραφικής έκθεσης σε όσους φίλους των ελληνικών κάστρων εκδηλώσουν πρώτοι ενδιαφέρον.

exhibition_invitationη πρόσκληση του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ 2010
για τη φωτογραφική έκθεση

Σχετικά με το λεύκωμα Κάστρα στην Ελλάδα (iWrite, 2010)
40 ιδιαίτερα κάστρα που έπαιξαν το δικό τους μοναδικό ρόλο στη διαμόρφωση της σημερινής Ευρώπης (και της Ελλάδας) μέσα από εκατοντάδες εξαιρετικής ποιότητας φωτογραφίες και ιστορική αφήγηση από τους γνωστότερους εν ενεργεία Έλληνες ταξιδιωτικούς συγγραφείς των ελληνικών οχυρών. Το λεύκωμα Κάστρα στην Ελλάδα αποτελεί ένα αυθεντικό νοητικό ταξίδι σε 40 από αυτά και συνάμα φόρο τιμής στους λησμονημένους αυτούς μεσαιωνικούς εκπροσώπους.
Το λεύκωμα εκδόθηκε τον Μάιο του 2010 στα πλαίσια της φωτογραφικής έκθεσης Κάστρα και Θρύλοι στην Ελλάδα των Μιλτιάδη Τσαπόγα και Νικόλαου Κουμαρτζή στη Ρόδο. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις, μία πολυτελής δίγλωσση έκδοση (edition Royale | με κείμενα στα αγγλικά και στα ελληνικά) και μία προσεγμένη standard έκδοση (Chevalier edition | με κείμενα στα ελληνικά ή στα αγγλικά), αποκλειστικά μέσω διαδικτύου (σε συνεργασία με την γνωστή -στο χώρο των λευκωμάτων- εταιρία Blurb.com, με έδρα τις ΗΠΑ).

edition_royale

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την εξαιρετικής αισθητικής και λειτουργικότητας ιστοσελίδα του λευκώματος:

castles.iwrite.gr