Home » από Μέλος Gateway Team, Άρθρα Επικαιρότητας, Τελευταία Νέα - Επικαιρότητα
από Μέλος Gateway Team Τελευταία Νέα - Επικαιρότητα

MetaCon 2012: Γιορτή στα 10 χρόνια Κοινότητας του Μεταφυσικού! (ανανεώνεται!)

metacon1

Ήρθε η στιγμή να μοιραστούμε μαζί σας αυτό που οι άνθρωποι της Κοινότητας του Μεταφυσικού οραματιζόμασταν εδώ και τρία περίπου χρόνια. Τον Γενάρη του 2012 η “μεταφυσική ιδέα” κλείνει 10 χρόνια ύπαρξης.

Ήταν 19 Ιανουαρίου του 2002, όταν και δημιουργήθηκε το κανάλι #metafysiko στο πρόγραμμα chat mIRC. Από εκεί προέκυψε δύο μήνες αργότερα η πρώτη ομάδα Gateway, η πρώτη ιστοσελίδα του metafysiko (στη geocities αρχικά και με κατάληξη cjb.net αργότερα), για να έρθει η κατάληξη .gr τον Σεπτέμβρη του 2003. Η εξέλιξη από λίγο έως πολύ γνωστή, με τα μέλη της Κοινότητας να καταπιάνονται σήμερα με χίλια δυό πράγματα εντός και εκτός διαδικτύου, πάντα σε σχέση με το χώρο της εναλλακτικής αναζήτησης.

Η MetaCon 2012!

Συμπληρώνοντας 10 χρόνια Πρωτοπορίας, Τόλμης και Εξέλιξης (ένα moto που έχουμε υιοθετήσει και “υπηρετήσει” από τα πρώτα χρόνια της προσπάθειας αυτής), διοργανώνουμε την πρώτη ανεξάρτητη ημερίδα εναλλακτικής αναζήτησης που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.

Και το όνομα αυτής, MetaCon 2012, μια ονομασία εμπνευσμένη από την Uncon που διοργανώνει κάθε χρόνο το περιοδικό Fortean Times στην Αγγλία. Η MetaCon θα λάβει χώρα το Σάββατο 28 Ιανουαρίου του 2012 στο θέατρο “Ελεύθερη Έκφραση” που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Στην ημερίδα, η οποία και θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 18:30 της ίδιας ημέρας (είσοδος δωρεάν),  θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους 10 μεγάλα ονόματα της εναλλακτικής αναζήτησης της χώρας μας (συμβολικά για τα 10 χρόνια της Κοινότητάς μας). Ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι και αξιόλογοι ερευνητές, αναμένεται να καλύψουν κάθε πτυχή του “εναλλακτικού”, όπως τουλάχιστον το προσδιορίζουμε μέσα από το δίκτυο των ιστοσελίδων μας όλα αυτά τα χρόνια.

Ανάμεσα στις πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, μέλη της Κοινότητας θα αναπτύξουν σύντομες ομιλίες μέσω των οποίων θα κάνουν ένα flash back στο έργο των ομάδων Gateway, Πυθέας, FantasyGate και των πανεπιστημιακών ομάδων που δρουν ή έδρασαν κάτω από την αιγίδα του metafysiko.gr, ενώ στο χώρο θα φιλοξενούνται και αντίστοιχες εκθέσεις φωτογραφίας και σκίτσων.

Να είστε εκεί!

Στις 28 Ιανουαρίου του 2012 η καρδιά της ελληνικής εναλλακτικής αναζήτησης θα χτυπά στο θέατρο της “Ελεύθερης Έκφρασης”. Σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας, γιορτάζοντας μαζί μας τα 10α γενέθλια αυτής της διαδικτυακής προσπάθειας.

Μπείτε στην special  ιστοσελίδα που κατασκευάσαμε, το www.metacon.gr και ενημερωθείτε για το πρόγραμμα, τους ομιλητές, τις περιλήψεις των ομιλιών και τους τρόπους πρόσβασης στον χώρο της εκδήλωσης με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Χρόνια πολλά Κοινότητα του Μεταφυσικού! :)

————————————————————————————–

Extras

1) Στο χώρο θα πραγματοποιηθούν 2 εκθέσεις φωτογραφίας. Η πρώτη θα έχει θέμα τον κόσμο του Φανταστικού. Θα παρουσιαστούν σκίτσα από την Μαριλένα Μέξη, εικονογράφο-συγγραφέα. Η δεύτερη θα έχει να κάνει με το χώρο του εναλλακτικού ταξιδιού. Τα μέλη της ομάδας Πυθέας θα παρουσιάζουν ορισμένες εντυπωσιακές φωτογραφίες από τις περιπλανήσεις τους

2) Δημιουργήθηκε ειδική MetaCon application-εφαρμογή για android κινητά. Εδώ μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα, τους ομιλητές και χάρτη με το θέατρο διεξαγωγής της Metacon (με σύνδεση μέσω GPS).

3) Δείτε εδώ και εδώ τα δύο μεγάλα μπάνερ που θα κοσμούν την αίθουσα του θεάτρου την ημέρα της εκδήλωσης.

4) Στην ημερίδα θα μοιραστούν δωρεάν στους παρευρισκόμενους: 300 τεύχη του περιοδικού “Φαινόμενα”, 150 τεύχη του περιοδικού “Ελλάνιον Ήμαρ”, 50 τεύχη του περιοδικού “Hellenic Nexus” και 50 τεύχη του περιοδικού “Τρίτο Μάτι”.

Επίσης θα πραγματοποιηθούν κληρώσεις για:

α) δεκάδες βιβλία, προσφορά των εκδόσεων iWrite, Δίον, Εκάτη και Οξύ.

β) δύο δωρεάν θέσεις, άνευ διδάκτρων, στο τμήμα “Εισαγωγή στον Δυτικό Εσωτερισμό” της ακαδημίας Phoenix Rising.

5) To βράδυ της 28ης Γενάρη, λίγες ώρες μετά τη λήξη της ημερίδας (αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις 18:00), θα πραγματοποιηθεί party στο bar TheHive στο Γκάζι, με μειωμένες τιμές στα ποτά . Το event διοργανώνεται με πρωτοβουλία της ραδιοφωνικής εκπομπής της Κοινότητας του Μεταφυσικού, της “Αστρικής Πύλης“. Περισσότερα σύντομα…

6) Δείτε εδώ πως θα αποκτήσετε το συλλεκτικό μπλουζάκι της MetaCon!

7) Το Σάββατο 28 Ιανουρίου, ώρα 22:30 , στο bar The Hive – στον όροφο (Τριπτολέμου 34, Γκάζι – επί της πλατείας) θα γιορτάσουμε όλοι μαζί τα 10 χρόνια ζωής της Ελληνικής Κοινότητας του Μεταφυσικού – www.metafysiko.gr. Αφού ολοκληρωθεί η πρώτη ανεξάρτητη ημερίδα εναλλακτικής αναζήτησης Metacon 2012 ( www.metacon.gr ), θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε, να χορέψουμε, να γνωριστούμε ! Ελάτε να γιορτάσουμε 10 χρόνια Πρωτοπορίας, Τόλμης και Εξέλιξης. Είσοδος ελεύθερη!

Στις μουσικές: Chris_Math, Dimitris, J. Dimoulas, Άπαν

Στο μπαρ του ορόφου ισχύουν ειδικές τιμές για το party:

Ποτό : 6 ευρώ
Φιάλη: 60 ευρώ

Σας περιμένουμε!

Χορηγός Επικοινωνίας: Ραδιοφωνικη Αστρική Πύλη – www.stargatefm.gr