Home » από Μέλος Gateway Team, από Μέλος Κοινότητα του Μεταφυσικού, Άρθρα Επικαιρότητας, Τελευταία Νέα - Επικαιρότητα
από Μέλος Gateway Team από Μέλος Κοινότητα του Μεταφυσικού Τελευταία Νέα - Επικαιρότητα

Φάκελος Παιδιά Indigo (συλλογικό άρθρο επικαιρότητας)

57

[Ανανεώθηκε με το Ερωτηματολόγιο των Παιδιών Indigo!]

Φάκελος Παιδιά Indigo : ‘Aρθρο επικαιρότητας της Ελληνικής Κοινότητας του Μεταφυσικού.

Mετά την πολύκροτη υπόθεση των «Παιδιών του 83», ήρθε πρόσφατα στην επικαιρότητα (μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή Πύλες του Ανεξήγητου) και η γενικευμένη κατά κάποιο τρόπο έκδοσή της σε παγκόσμια κλίμακα. Η συζήτηση για τα παιδία indigo παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, τα στοιχεία και οι απόψεις που υπάρχουν στο ελληνικό διαδίκτυο όμως, είναι δυστυχώς λιγοστές.
Η Ελληνική κοινότητα του Μεταφυσικού συγκρότησε μια άτυπη ομάδα 6 ατόμων και δημιούργησε για πρώτη φορά ένα ομαδικό άρθρο επικαιρότητας, βάζοντας στο μικροσκόπιό της το θέμα indigo kids. Εναλλακτικές απόψεις, διαφορετικές οπτικές, εύστοχες παρατηρήσεις. Στόχος μας είναι το url αυτό να αναδειχθεί σε ακόμη ένα άρθρο-σταθμό (ας μη ξεχνάμε ότι το ίδιο συνέβη και με την υπόθεση των Παιδιών του 83) που θα αποτελέσει πηγή πληροφοριών και γεννήτρια περαιτέρω σκέψεων για κάθε ενδιαφερόμενο.

Gateway Team

* Μείνετε συντονισμένοι! Μέσα στην εβδομάδα 22- 28 Ιανουαρίου το παρόν άρθρο θα ανανεωθεί με το ερωτηματολόγιο για τα Παιδία Indigo που παρουσιάστηκε στην εκπομπή “Πύλες του Ανεξήγητου”..

*Επισκεφτείτε τη συζήτηση που έχει ανοίξει στο Φόρουμ του Μεταφυσικού με τίτλο «Παιδιά Ιndigo : Η αύρα της επανάστασης».
——————————————————————————–

- ‘Aποψη 1: Lux -
Θυμάμαι πως όταν ήμουν γύρω στα 20 μου χρόνια, είχα διαβάσει κάποιο βιβλίο που δε θυμάμαι ποιος το είχε γράψει ούτε πως λεγόταν.
Εκείνο το σημαντικό που θυμάμαι όμως είναι, πως μέσα στις σελίδες του διάβασα πως ο πλανήτης στον οποίον ζούμε μετασχηματίζεται και αναβαθμίζεται.
Εντύπωση μου έκανε πως αυτός ο μετασχηματισμός συμπαρασύρει και το ανθρώπινο είδος που με τη σειρά του και αυτό «ανεβαίνει» σκαλοπάτι…
Αργότερα όταν διάβασα κάποια αλλά βιβλία σχετικά με τις εκπομπές συχνοτήτων της γης αλλά και των ανθρώπων θυμήθηκα εκείνη τη πληροφορία και βρήκα κάποιου είδους σύνδεση με τη νέα άποψη που κρατούσα στα χέρια μου και μπροστά από τα μάτια μου. Ύστερα μετά από κάποια χρόνια διάβασα περιληπτικά κάποια πράγματα για μια νέα γενιά ανθρώπων που εμφανίστηκε και που πάνω της πολλοί στηρίζουν το μέλλον του ανθρωπίνου είδους στον πλανήτη μας.
Τους αποκαλούσαν Indigo.
Σε όλες τις παραπάνω πληροφορίες διέκρινα μια αναγκαία ώθηση προς τα άνωθεν. Πλανήτης και άνθρωποι αλλάζουν, νοιώθουν την ανάγκη η σπρώχνονται από κάποια αόρατη δύναμη ,ίσως τη θεία πρόνοια ώστε να μετασχηματισθούν σε κάτι ποιοτικότερο από αυτό που ήδη είναι.
Μια αρχέγονη προσπάθεια του ανθρώπου να τιθασεύσει το περιβάλλον και γενικότερα τη φύση ώστε να βάλει σε κάποιου είδους τάξη την φυσική αταξία και να την κάνει πιο φιλική ως προς τη διαβίωση του.
Σε αυτή του τη προσπάθεια ο άνθρωπος όμως, αντί να κάνει τα πράγματα καλύτερα για τον πλανήτη μάλλον τα έκανε χειρότερα.
Έχοντας έτσι μια προσωρινή περιβαλλοντολογική λύση που αρχικά τον βόλευε εμβάθυνε στον εαυτό του ώστε να βάλει σε κάποια τάξη και τον εσωτερικό του κόσμο η τις ιδέες του.
Επικεντρώθηκε η αφοσιώθηκε στις θρησκείες που υποσκέλισαν την αρχική λατρεία προς τη μητέρα φύση.
Πειραματίσθηκε σχεδόν αλχημιστικά και διεύρυνε τους νοητικούς του ορίζοντες ώσπου μετά από χρόνια βρήκε μπροστά του και πάλι το οικολογικό πρόβλημα.
Από μια προσωπική και ανείπωτη διδαχτική εμπειρία πιστεύω πως ο άνθρωπος αλλάζει η εξελίσσεται όχι μόνο νοητικά αλλά και μοριακά.
Ίσως Δεν είναι ίσως μόνο η αύρα που μπλεδίζει αλλά και η κυτταρική ουσία καθώς όλη αυτή η σχέση νομίζω πως δέχεται τις κατάλληλες εντολές από κάποιο σημείο εκτός σώματος.Εκεί που έχει την έδρα του ο συλλογικός νους και από αυτόν νομίζω πως ξεκινάει ολόκληρος ο μετασχηματισμός.
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΥΣ> ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΝΟΥΣ (ΝΟΗΣΗ) > ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ-ΚΥΤΤΑΡΑ > ΝΟΗΣΗ-ΣΚΕΨΗ > ΑΤΟΜΙΚΗ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Η μόνη λύση για να διαφυλαχθεί και να συνεχίσει αρμονικά η σχέση ανθρώπου περιβάλλοντος είναι πρώτα απ όλα η οικολογική συνείδηση.
Όταν αυτό δεν είναι εφικτό να γίνει βάσει της συλλογικής εκπαίδευσης αφού πολλές φορές αντικρούει στη κοινωνική αδιαφορία τότε λαμβάνει τα ινία η νόηση και η κοσμική ανάγκη που μέσω των εγκεφαλικών κύτταρων και συνάψεων δίνει τις εντολές ηλεκτροχημικά στην ανθρώπινη συνείδηση.
Η κοσμική συνείδηση όμως δεν έχει λαλιά και έτσι θεωρώ πολύ πιθανό να μιλάει με ζωντανά βιολογικά χρώματα και βιοχημικές αντιδράσεις που εκλαμβάνουμε ως νοητικές εικόνες που με τη σειρά τους μετασχηματίζονται στους εγκεφάλους μας σε ιδέες και και επέκταση σε πράξεις.
Αυτό ίσως είναι ένα βιολογικό μήνυμα για μια ουσιώδη και όχι επιφανειακή αλλαγή Ο άνθρωπος επιτέλους μετά από χρόνια αρχίζει και σκέφτεται την πορεία του πλανήτη και αυτό είναι κάτι που τον μελαγχολεί.
Για τους ειδικούς το μελαγχολικό χρώμα δεν είναι άλλο από το μπλε.Το χρώμα της ευαισθητοποίησης.
Ένα χρώμα που είναι τόσο κοντά στο πράσινο το χρώμα του πλανήτη μας.
Με μπλε και πράσινο έχουμε τη φύση και τη θάλασσα δηλαδή τα κύρια συστατικά της γης.
Αυτή η νέα γενιά πιστεύω ότι στοχεύει στο να μείνει και να φτιάξει τον πλανήτη παρά να επικεντρωθεί στην αποίκηση νέων πλανητών. . Είναι η γενιά που δίνει τη δική της μάχη για ειρηνική και αρμονική συμβίωση του είδους μας. . Πιστεύω πως γεννήθηκε απ τις ανάγκες της μάνας φύσης και του πατέρα νου αφού αυτοί πρώτα επέδρασαν νοητικά στα μυαλά των indigo γονέων. . Τα μυαλά των τελευταίων χρονικά indigo γονέων άρχιζαν με βάση την καταγεγραμμένη ιστορία να αλλάζουν γύρω στο 1960-65. . Τα παιδία αυτών των μετά-αλλαγμένων γονέων γεννήθηκαν λογικά γύρω στο 1975-1980. Όλα αυτά τα νέα παιδιά πιστεύω πως είναι indigos. . Δε μπορούν όμως όλοι μαζί να γίνουν συνειδητοποιημένοι indigos.
Μια τέτοια κίνηση μετασχηματισμού όπως καταλαβαίνουμε απαιτεί χρόνια.
Κάποιοι θα γίνουν γρηγορότερα από άλλους που θα συμπαρασύρουν και τους υπόλοιπους.
Το μέλλον πάντα άνηκε και θα ανήκει στη νεολαία…και ίσως έφτασε η στιγμή που για πρώτη φορά αυτή θα καθορίσει τη περίοδο παραμονής μας στον τρέχοντα κοσμικό μας χώρο !

Lux , μέλος της Κοινότητας του Μεταφυσικού

——————————————————————————–

- ‘Aποψη 2: Γιώργος Ιωαννίδης -
Στις 13/01/07, γνωστή τηλεοπτική εκπομπή μεγάλου καναλιού της χώρας μας, πρόβαλε ένα ιδιαίτερο θέμα σχετικά με την εξ-Αμερικής νέο-εποχήτικη θεωρία των παιδιών Indigo.
Δυστυχώς- και ασφαλώς χωρίς δόλιο σκοπό αλλά μάλλον από παράληψη- η εκπομπή παρουσίασε το όλο ζήτημα δίχως να ακουστεί η αντίθετη γνώμη, αλλά μονάχα από την οπτική ορισμένων γονέων και «ειδικών», που γεμάτοι ενθουσιασμό βλέπουν στα μονάκριβα παιδιά τους, τους αυριανούς σωτήρες του πλανήτη, τους μελλοντικούς ηγέτες, φιλοσόφους και ποιητές.
Η αλήθεια όμως δεν είναι τόσο απλή όπως μας την παρουσιάσανε..
Η όλη θεωρία των παιδιών Indigo ξεκίνησε όταν η Αμερικανίδα παραψυχολόγος ( ; ) Nancy Ann Tappe δημοσίευσε το 1982 στο βιβλίο της Understanding your Life Through Colour, την παρατήρηση πως το ανθρώπινο ενεργειακό πεδίο (η αύρα δηλαδή), πολλών παιδιών- τουλάχιστον από την δεκαετία του 1970 και μετά- παρουσίαζε μια απόχρωση του μπλε, μια πρόσμειξη του μπλε με κόκκινο, που από την εποχή του Νεύτωνα ονομαζόταν indigo.
Η ίδια συγγραφέας θεώρησε πως το χρώμα αυτό θα κυριαρχήσει σταδιακά στις αύρες των ανθρώπων, δηλώνοντας έτσι την ουσιαστική μεταμόρφωση του είδους μας και την γενικότερη στροφή προς την πνευματικότητα.
Αρκετά χρόνια αργότερα, οι Lee Carroll και Jan Tober, θα γράψουν μαζί το The Indigo Children (1999), επισημαίνοντας πως μια νέα γενιά ανθρώπων ενσαρκώνονται στον κόσμο μας.
Παιδία με μπλε αύρα, ιδιαίτερη ευφυΐα, και ανεπτυγμένες παραψυχικές δυνάμεις (διαίσθηση, τηλεπάθεια, πρόγνωση κτλ.). Το γεγονός αυτό μάλιστα, αποκαλύφτηκε στους Carrol και Tober μετά τις συνομιλίες τους με το πνεύμα Kryon!
Ίσως για αρκετούς από εσάς όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί να ακούγονται αναξιόπιστοι, στην πραγματικότητα όμως η θεωρία των παιδιών με την μπλε αύρα που θα σώσουν τον κόσμο βρήκε σημαντικό αντίκτυπο κερδίζοντας όλους σχεδόν τους οπαδούς της Νέας Εποχής.
Πολύ σύντομα λοιπόν κυκλοφορούν τα πρώτα βιβλία «μελέτες» για το όλο θέμα (Doreen Virtue, The Crystal Children, 2003), σχετικά ντοκιμαντέρ (James Twyman, The Indigo Evolution), σχετικές κινηματογραφικές ταινίες (Indigo, 2003), αναφορές σε τηλεοπτικές εκπομπές και video games (CSI επεισόδιο The Unusual Suspect, και στο παιχνίδι Fahrenheit).
Πολύ γρήγορα μάλιστα η όλη αυτή θεωρία θα μπλεχτεί με ακόμη περισσότερα μυστήρια, σαν την πολυσυζητημένη θεωρία των Otherkins (mystery τ. 25) που αφορά την ανεξήγητη ενσάρκωση μαγικών πλασμάτων από τον αστρικό κόσμο, αλλά και την γνωστή περίπτωση των παιδιών που γεννήθηκαν τον Απρίλιο του 1983 και φέρουν στο κορμί τους ένα ιδιαίτερο σημάδι, μαζί και μια κληρονομημένη (αστρικά; ) ανώτερη φύση (mystery τ. 15)!
Τι πραγματικά όμως συμβαίνει;
Προσωπικά δεν είμαι αντίθετος στην θεωρία αυτή, η έλλειψη όμως επιστημονικών δεδομένων με προβληματίζει! Μεμονωμένα περιστατικά χαρισματικών παιδιών ασφαλώς και υπάρχουν, αυτό δεν σημαίνει όμως πως πρόκειται για μαζικό φαινόμενο. Αυτό που θέλω να τονίσω πάντως εδώ είναι η ίδια η ευαίσθητη ψυχολογία των γονιών..
Βλέπετε, το τεστ με τις 21 ερωτήσεις που παρουσιάστηκε στην ελληνική τηλεόραση παραπλανά τελείως του ανήσυχους γονείς καθώς από την κατασκευή του και μόνο, το ερωτηματολόγιο ονοματίζει παιδιά Indigo άτομα με γνωστές στους ψυχιατρικούς κύκλους, διαταραχές μαθησιακής δυσχέρειας, συμπεριφοράς και μάθησης σαν την Διαταραχή Ελαττωματικής Προσοχής/Υπερκινητικότητας.
Από την μια πλευρά υπάρχουν γονείς που σε κάθε στιγμή και με κάθε ευκαιρία βλέπουν σ’ αυτά ένα ενσαρκωμένο άγγελο και ένα μελλοντικό «θεό». Οι υψηλές προσδοκίες των εν λόγω γονιών υπέρ-φορτώνουν το παιδί, πνίγοντας συχνά την προσωπικότητα του. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν γονείς που προβληματισμένοι από την εξαντλητική, μη-προσαρμοστική και αρνητική συμπεριφορά του παιδιού τους, αναζητούν απαντήσεις και πρακτικές λύσεις.
Αντί λοιπόν να απευθύνουν σε κάποιον ειδικό ψυχολόγο, ακολουθούν τις συμβουλές περί παιδιών Indigo, μεταφράζουν την αδιαφορία για το σχολείο σαν ένδειξη πνευματικής ανωτερότητας ( ; ), ενισχύοντας έτσι ανεπανόρθωτα τον ναρκισσισμό του παιδιού!
Και στις δυο περιπτώσεις, αυτός που ωφελείται από την όλη θεωρία των Indigo είναι οι γονείς, γιατί πιστεύοντας πως έχουν φέρει στον κόσμο κάτι ξεχωριστό, γίνονται και οι ίδιοι μαζί κάτι το ξεχωριστό!
Μακάρι να είναι έτσι. Πραγματικά όμως, πόσα από τα παιδιά που κυκλοφορούν ανάμεσα μας, έχουν εξακριβωμένο επιστημονικά ανώτερο IQ και ιδιαίτερες παραφυσικές δυνάμεις;
Μην ξεχνάτε επίσης πως σήμερα, οι νέες γενιές μεγαλώνουν μέσα σε ένα κυριολεκτικά πλούσιο περιβάλλον από ερεθίσματα και πληροφορίες. Εύλογα λοιπόν, τα περισσότερα από τα σημερινά παιδιά μοιάζουν να εκδηλώνουν ανώτερη ευφυΐα. Στην πραγματικά, είναι το λεγόμενο χάσμα των γενεών, το διαφορετικό επίπεδο εκπαίδευσης δηλαδή που δέχτηκαν οι γονείς από τα παιδιά τους, που δημιουργεί την εντύπωση περί Indigo.
Χαρακτηριστικό είναι το πρόσφατο παράδειγμα (2006) του 8χρονου Dusk που έπεισε δημοσιογράφο της Dallas Observer πως όχι μόνο είναι παιδί Indigo, αλλά και η ενσάρκωση ενός άβαταρ!
Λίγες μέρες αργότερα, αναγνώστες της συνέντευξης έστειλαν επιστολές ενημερώνοντας την εφημερίδα πως όλα εκείνα τα θαυμαστά που είπε ο μικρό Dusk στον έκπληκτο δημοσιογράφο, ήταν στην πραγματικότητα η υπόθεση γνωστής τηλεοπτικής σειράς από το παιδικό κανάλι Nickelodeon!
Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά: Εκτεθειμένα τα σύγχρονα παιδιά μέσα σ’ ένα περιβάλλον που βομβαρδίζεται καθημερινά από πληροφορίες, πνευματικά ζητήματα και θέματα του παραφυσικού, είναι εύλογο να χτίζουν την προσωπικότητα τους με βάση τα μοντέλα που τους παρουσιάζει η κοινωνία, μοντέλα διαφορετικά σε ρυθμό και ποιότητα από αυτά των γωνιών τους.
Τίποτε το παράξενο σε όλα αυτά!
Αν λοιπόν θέλετε και εσείς να δείτε αν το παιδί σας είναι ένα πραγματικό Indigo, φωτογραφίστε την αύρα του με κάποια μηχανή Κίρλιαν και παρατηρήστε προσεχτικά για ενδείξεις παραφυσικών εκδηλώσεων.
Μην πιστέψετε πως επειδή το παιδί σας γνωρίζει από μικρή ηλικία να χειρίζεται τον υπολογιστή που εσείς δεν χρησιμοποιείτε, ή μαθαίνει πολύ εύκολα μια ξένη γλώσσα που εσείς ποτέ δεν μάθατε, ότι είναι μια ξεχωριστή, ενσαρκωμένη οντότητα.
Στην πραγματικότητα, όλοι οι άνθρωποι είναι ιδιαίτεροι, μοναδικοί και ευφυής, αρκεί να τους δοθεί η ευκαιρία και το κατάλληλο υποστηρικτικό γονεϊκό και κοινωνικό περιβάλλον.

Γιώργος Ιωαννίδης Ψυχολόγος, Αρχισυντάκτης περιοδικού mystery

[Σημείωση: Το κείμενο που προηγήθηκε αποτελεί προδημοσίευση σχετικού άρθρου από το τεύχος 27 του περιοδικού mystery.]

——————————————————————————–

- ‘Aποψη 3: Μιχάλης -
Αυτός ο όρος χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει τα παιδιά, που σύμφωνα με τις newage αντιλήψεις, έχουν αύρα χρώματος «λουλακί» και αποτελούν μια νέα γενιά παιδιών, που κατέβηκαν στη γη με έναν ειδικό σκοπό.
Η ιστορία ξεκίνησε με τη δημοσίευση το 1999 του βιβλίου TheIndigoChildren: TheNewKidsHaveArrived από το ζεύγος LeeCarrollandJanTober, οι οποίοι υποτίθεται πως έλαβαν τις πληροφορίες αυτές από επαφές με μια οντότητα που ονομαζόταν Kryon. Από τότε το θέμα απέκτησε μεγάλες διαστάσεις και μια μερίδα του κοινού πιστεύει πλέον πως τα παιδιά αυτά είναι η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους και μάλιστα παραθέτουν μια λίστα με τα χαρακτηριστικά που έχουν αυτά τα παιδιά, ώστε να μπορέσει κανείς να τα αναγνωρίσει. Δεν θα την παραθέσω εγώ, είμαι σίγουρος πως θα το κάνουν άλλοι αντί για μένα, θα ήθελα όμως να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις και παρατηρήσεις που μου δημιουργήθηκαν.
Καταρχήν, είναι πολύ νωρίς και πολύ βιαστικό το να μιλάμε για εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, χωρίς να έχουν γίνει όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι, που και πάλι δεν μας λύνουν τις απορίες και δεν δίνουν οριστική απάντηση.
Τα «σημάδια», όπως περιγράφονται, μου μοιάζουν για χαρακτηριστικά παιδιών που πάσχουν από διαταραχές της προσοχής, καταστάσεις που έχουν από καιρό μελετηθεί από τους παιδοψυχολόγους. Ο κάθε γονιός νομίζει πως το παιδί του είναι ξεχωριστό, μοναδικό και αυτό είναι αλήθεια σε μεγάλο βαθμό. Λένε πως τα παιδιά τώρα γεννιούνται πιο έξυπνα, όμως η πραγματικότητα είναι πως πλέον τους δίνονται διαφορετικές (καλύτερες) δυνατότητες ανάπτυξης των δεξιοτήτων τους, ενώ οι σύγχρονες αντιλήψεις θέλουν το έμβρυο να επηρεάζεται καθοριστικά από το ενδομήτριο περιβάλλον και από τις εμπειρίες που, κλεισμένο εκεί μέσα αντιλαμβάνεται με τρόπο που ακόμα δεν είμαστε βέβαιοι για το πώς συμβαίνει. Αργότερα, στην παιδική ηλικία, έρχεται πολύ νωρίς σε επαφή με τα επιτεύγματα της τεχνολογίας και, ορμώμενο από την παιδική τάση για εξερεύνηση, καταπιάνεται μέχρι μανίας με αυτά. Ο ανηψιός μου, που τώρα πηγαίνει στο νήπιο, γνωρίζει πολύ περισσότερα πράγματα από εμένα για τα κινητά. Δε νομίζω πως είναι indigo, αν και εμφανίζει κάποια από τα χαρακτηριστικά που – λανθασμένα πιστεύω – τους αποδίδονται.
Κοντά σε όλα αυτά, πιστεύω πως το θέμα με τα συγκεκριμένα παιδιά εντάσσεται στην ευρύτερη θεματολογία της Εσχατολογίας, την εξέλιξη των απόψεων της οποίας έχουμε παρακολουθήσει μέσα από την ιστορική της διαδρομή. Σωτήρες Θεοί, Σωτήρες εξωγήινοι, παιδιά του ’83, indigo.. η ανάγκη του ανθρώπου για αλλαγή, για πίστη σε βοήθεια από έξω. Συγγνώμη αν θα στενοχωρήσω κάποιους, ωστόσο δεν βλέπω τίποτα το παράδοξο σε όλα αυτά..

Mιχάλης , μέλος της ομάδας Gateway

——————————————————————————–

- ‘Aποψη 4: Nirava -
Σύμφωνα με πολλές πληροφορίες που έχω δεχτεί, με τη διαίσθησή μου, αλλά κυρίως από το γεγονός πως βλέπω να βιώνεται μια νέα εμπειρία πνευματικής ανάτασης από πολλούς ανθρώπους συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, πιστεύω πως αυτή τη στιγμή στη Γή συντελείται πνευματική εξέλιξη.
Στα πλαίσια αυτής της εξελικτικής διαδικασίας, εμφανίστηκε ο ʼνθρωπος με υψηλή συνειδητότητα που ονομάστηκε ίντιγκο, λόγω του μπλε-μώβ χρώματος της αύρας του.
Μια θεωρία πιθανολογεί πως η εμφάνιση των ίντιγκο είναι αποτέλεσμα των μαζικών και έντονων προσευχών που έκαναν οι Γήινοι μετά τους δύο παγκόσμιους πολέμους του 20ου αιώνα, με τις οποίες απέστειλαν βαθύτατη έκκληση για ειρήνη και υψηλή συνειδητότητα στον πλανήτη.
Καθώς γνωρίζουμε, οι ανθρώπινη διάνοια έχει δύναμη ελκτική και αποτελεί δημιουργική δύναμη.
Τα ίντιγκο άτομα διαθέτουν ανεπτυγμένη συνειδητότητα.
Έχουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένη τη διαίσθηση την οποία εμπιστεύονται περισσότερο από τη λογική. «Γνωρίζουν» πως η λογική είναι περιοριστική και πως ο φόβος του ανθρώπου να δεί πέρα από αυτήν δεν του έχει επιτρέψει να αποκτήσει αληθινή σχέση με την ουσιαστική του φύση.
Έχουν επισης ανεπτυγμένη την ενόραση, γι αυτό έχουν «γνώση» για πολλά θέματα δίχως να εμπλακούν σε λογικές διεργασίες. Θα έλεγε κανείς πως έχουν σύνδεση με μια Ανώτερη πηγή γνώσης.
Οι ίντιγκο, βρίσκονται σε αρμονία με την ενέργεια της Αγάπης. Η Αγάπη ως γνωστόν είναι ενέργεια.
Οι ίντιγκο εκπέμπουν την ενέργεια αυτή και την εκφράζουν με συμπόνοια πονώντας για τον πόνο των Ανθρώπων και συμπαραστεκόμενοι σε όποιον τους έχει ανάγκη. Έχοντας δε, αντεπτυγμένη την ενσυναίσθηση, μπορούν να κατανοήσουν εύκολα και σε βάθος τα συναισθήματα κάποιου άλλου.
Αγαπούν πολύ τη Γή και κάθε έκφανση Ζωής, γι αυτό αισθάνονται πολύ όμορφα μέσα στη φύση και αποκτούν ιδιαίτερα ευαίσθητες σχέσεις με τα ζώα.
Οι ίντιγκο επικοινωνούν με παράλληλες πραγματικότητες και με οντότητες που υπάρχουν σε άλλη συχνότητα από εμάς και που γι’ αυτόν τον λόγο εμείς δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την παρουσία τους.
Οι ίντιγκο λοιπόν βρίσκονται στη Γή για να υπηρετήσουν μια νέα πνευματική εξέλιξη. Όμως, για να επέλθει κάθε εξέλιξη, είναι αναγκαία μια διαδικασία η οποία απαιτεί το σπάσιμο των υπαρχόντων προτύπων ζωής. Έτσι οι ίντιγκο θα εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση και θα γίνουν οι αιρετικοί αυτής της πραγματικότητας.
«Το σύστημα είναι διεφθαρμένο, δεν λειτουργεί, δεν τιμά τη ζωή και δεν τιμά τη Γή», έτσι «αισθάνεται» ένας ίντιγκο και γίνεται συστηματοθραύστης.
Αν έχετε ακούσει μαρτυρίες γονέων που έχουν παιδιά ίντιγκο, μιλάνε για αδυναμία πειθαρχίας των παιδιών σε κανόνες λογικούς, αδυναμία προσαρμογής σε υποκριτικά πλαίσια, αντίδραση σε καθιερωμένες-στείρες δομές κλπ.
Στην πραγματικότητα κάθε ʼνθρωπος είναι ίντιγκο. Όλοι έχουμε διαίσθηση, ενόραση, επαφή με την πηγή γνώσης, όμως το σύστημα πάντα οδήγησε τον ʼνθρωπο στην καταπίεση των προσωπικών του δυνατοτήτων. Ο χρόνιος εκφοβισμός (από θρησκείες, πολιτική, εξουσιαστές) που έχει υποστεί, έχει καταστείλει τις υπέροχες, απεριόριστες δυνατότητές του και την εμπιστοσύνη στην μοναδικότητά του.
Τα παιδιά λοιπόν αυτά λοιπόν ήρθαν για να αρνηθούν με θάρρος τα συστήματα της άρνησης και του φόβου.Βλέπουμε τελευταία πχ, τα παιδιά να έχουν πάρει το θέμα παιδεία στην πλάτη τους.
Δεν μπορούν να καταλάβουν και να δεχτούν , γιατί τα βάζουμε σε σχολεία όπου ενθαρρύνεται ο ανταγωνισμός, βαθμολογείται η απόδοση, ενώ η προσωπική έκφραση μόλις που γίνεται ανεκτή…
Δεν καταλαβαίνουν γιατί δεν τους επιτρέπουμε την κριτική σκέψη και τη δημιουργία, την επίλυση προβλημάτων χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της ίδιας τους της διαίσθησης και της βαθύτερης εσωτερικής τους γνώσης, αντί για τους κανόνες, τα συστήματα απομνημονεύσης και τα συμπεράσματα μιας κοινωνίας που έχει ήδη αποδειχτεί ανήμπορη να εξελιχθεί με αυτές τις μεθόδους κι όμως εξακολουθεί να τις χρησιμοποιεί. Θα δούμε ανατροπές. Σε όλα τα συστήματα. Παιδεία, Υγεία, Πολιτική , Οικονομία, Εθν.Αμυνα…κλπ, όπου η μόνη λύση είναι η εκ βάθους αλλαγή στάσης συνείδησης του Ανθρώπου.
Νομίζω ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε τον σκοπό της Υπαρξής μας και να ξανασπείρουμε αυτόν τον τόπο που είναι ο πλανήτης Γη στην εποχή της βαθύτερής του μετάβασης.

Nirava , μέλος της κοινότητας του Μεταφυσικού

——————————————————————————–

- ‘Aποψη 5: R-b-t-3r -
Ένα σύγχρονο αίνιγμα με πολλές πτυχές. Ξεκίνησε στο τέλος της προηγούμενης δεκαετίας με την έκδοση του βιβλίου Children of light και το αποτελεί έκτοτε την Βίβλο των απανταχού Indigos. Λίγο πολύ ισχυρίζεται ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν και συνεζίζουν να γεννιούνται μετά το ’90 αποτελούν μέρος μιας νέας γενιάς, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που θα σώσει τον πλανήτη. Οι “Indigos” όπως αυτοαποκαλούνται, πλέον αρχίζουν και ενηλίκιώνονται σταδιακά και περιμένουν να αφήσουν το αποτύπωμά τους στην ανθρωπότητα.
Βέβαια η θεωρία παραλείπει να αναφέρει πως εξηγούνται αυτά τα φαινόμενα, δηλαδή το πώς θα μπορούσαν να προκύπτουν μαζικά «αφυπνισμένα παιδιά» και αρκείται στο να αναφέρει ότι χάσαμε την επαφή μας με το θείο και τα παιδιά αυτά ήρθαν να την επαναφέρουν. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Μια ματιά στην γενικότερη προοπτική με την οποία βλέπουν αυτά τα παιδιά τον κόσμο είναι διαφωτιστική.
Βασικό μέρος της κοσμοθεωρίας τούς είναι ότι αποτελούν την νέα άρια φυλή, ουσιαστικά και ότι η υπόλοιπη ανθρωπότητα θα πρέπει να τους σέβεται για τις εξαιρετικές τους ικανότητες και τις δυνατότητες που κρύβουν. Βέβαια αυτό αν είχε κάποιες δόσεις αλήθειας, πέρα από την αυτονόητη και μη αυταπόδεικτη δήλωση ότι είναι ανώτερα, θα μπορούσε να γίνει σεβαστό.
Όμως στην περίπτωση των παιδιών αυτών, οι γονείς πεπεισμένοι για την ιδιαιτερότητα των παιδιών τους (μερικοί φτάνουν σε σημείο να ισχυριστούν ότι τα παιδιά έχουν τηλεκινητικές, τηλεπαθητικές ή κάποιου άλλου είδους ψιονικές δυνάμεις) δεν προχωρούν σε συνετισμό ή κανονική διαπαιδαγώγησή τους σε περιπτώσεις που κανονικά θα έπρεπε. Όταν για παράδειγμα ένα τέτοιο παιδί δείχνει αντικοινωνική συμπεριφορά, ή μειωμένη προσοχή στο σχολείο, οι γονείς αντί να λάβουν μέτρα για να επανορθώσουν την κατάσταση, αρκούνται στην διαβεβαίωση μερικών «ειδικών» ότι τα παιδιά τους «είναι indigo και δεν πρέπει να τα συνετίσουν γιατί αυτά ξέρουν από μόνα τους τί κάνουν». Επιπλέον σε ορισμένες περιπτώσεις το γνωστό σύνδρομο ADHD, δηλαδή το σύνδρομο μειωμένης προσοχής, μπορεί κάλλιστα να παρερμηνευθεί ως παρουσία συμπτωμάτων των παιδιών indigo σύμφωνα με το τεστ που παρουσίασαν οι συγγραφείς του Children of light.
Το κωμικό της υπόθεσης είναι ότι αν δοκιμάσει κανείς το τεστ (κυκλοφορεί στο Internet) θα βρεί ότι μάλλον είναι indigo. Βασικά, μόνο ελάχιστοι θα μπορούσαν «να βγούν» ότι δεν ανήκουν στους indigo!! Έτσι και αλλιώς ουσιαστικά δεν δίνεται η πρέπουσα σημασία στο χρώμα της άυρας για την διαπίστωση ή όχι της παρουσίας ενός παιδιού indigo, από όπου προήλθε και το όνομα: από το έντονο μώβ χρώμα που στους αποκρυφιστικούς κύκλους υποδεικνύει πίστη σε ανώτερες αξίες και ιδανικά και συνείδηση πανανθρώπινη. Τώρα γιατί δεν δίνεται σημασία σε κάτι τόσο κρίσιμο, είναι ένα εύλογο ερώτημα το οποίο δύσκολα απαντιέται.
Γενικότερα από όλη αυτή την ιστορία ο υποφαινόμενος μένει με πολλές απορίες για το ποιοί μπορεί να ξεκίνησαν αυτή την ιστορία και με ποιούς σκοπούς. Τηρείται, όπως είναι φυσιολογικά, μια στάση αναμονής από πολλούς κύκλους στην Ελλάδα και μόλις πρόσφατα με τις εκπομπές του κου Χαρδαβέλλα βγήκαν στο φώς, για το ευρύ κοινό κάποια στοιχεία για την υπόθεση. Βεβαίως η ιστορία είναι γνωστή εδώ και χρόνια αλλά πάντα αποτελούσε αίνιγμα όσον αφορά την αλήθεια των ισχυρισμών των παιδιών. Τελικά το ερώτημα παραμένει: αυτά θα μας σώσουν από το σκοτάδι μας ή είναι φυσιολογικά και υπερτιμημένα παιδιά; Είδωμεν!!

R-b-t-3r , μέλος της κοινότητας του Μεταφυσικού

——————————————————————————–

- ‘Aποψη 6: Beetlejuice -
“Το φαινόμενο Indigo έχει αναγνωριστεί ως μια από τις εκπληκτικότερες αλλαγές της ανθρώπινης φύσης που έχουν καταγραφεί ποτέ στην κοινωνία. Το χαρακτηριστικό Indigo περιγράφει το ενεργειακό μοτίβο της ανθρώπινης συμπεριφοράς που υπάρχει σε πάνω από το 95% των παιδιών τα οποία γεννήθηκαν την τελευταία δεκαετία.. Αυτά τα φαινόμενα συμβαίνουν παγκοσμίως και τελικά οι άνθρωποι Indigo θα αντικαταστήσουν όλα τα άλλα χρώματα. Όταν είναι μικρά παιδιά, οι Indigo αναγνωρίζονται εύκολα από τα ασυνήθιστα μεγάλα, διαυγή μάτια τους. Υπερβολικά έξυπνα, πρώιμα αναπτυγμένα παιδιά με εκπληκτική μνήμη και ισχυρή επιθυμία να ζήσουν ενστικτωδώς, αυτά τα παιδιά της επόμενης χιλιετίας είναι ευαίσθητες, προικισμένες ψυχές με εξελιγμένη συνείδηση, και έχουν έρθει εδώ για να μας βοηθήσουν να αλλάξουμε τον παλμό της ζωής μας και για να δημιουργήσουν μία γη, μία υδρόγειο και ένα είδος. Είναι η γέφυρά μας προς το μέλλον.”

Από το βιβλίο της Nancy Ann Tappe

Σήμερα ζούμε σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται συνεχώς. Οι επιστημονικές ανακαλύψεις μας πάνε σχεδόν καθημερινά ένα βήμα παραπέρα και απόψεις γνωστών ερευνητών του προηγούμενου αιώνα μοιάζουν τόσο αστείες σήμερα. Στις ανεπτυγμένες χώρες επίσης το προσδόκιμο ζωής ανεβαίνει συνεχώς. Μέσα στην επικρατούσα αυτή ατμόσφαιρα, πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως οι σημερινοί δεκάχρονοι σκέφτονται και πράττουν όπως ακριβώς οι δεκαπεντάχρονοι των προηγούμενων δεκαετιών. Δεν χρειάζεται άλλωστε και πολύς κόπος για να διαπιστώσει κανείς κάτι τέτοιο. Τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα μοιάζει να αφομιώνουν πολύ καλύτερα τις νέες τεχνολογίες σε σχέση με έναν μεσήλικα. Μπορείς να αντικρύσεις έναν 7χρονο να δένει και να λύνει στην κυριολεξία ένα Pc, την ίδια στιγμή που ένας 50χρονος αδυνατεί να πραγματοποιήσει μια τηλεφωνική κλήση από το κινητό του τηλέφωνο! Σε μια κοινωνία της πληροφορίας όπου και η διάδοση της είδησης γίνεται με ταχύτατους ρυθμούς, η εμφάνιση ρεπορτάζ που μιλούν για παιδιά-θαύματα έχει γίνει πλέον ρουτίνα.
Ποια είναι λοιπόν τα παιδιά Indigo; Ποιες είναι οι διαφορές τους (νοητικές και ψυχικές) σε σχέση με τους παλαιότερους; Ποιος είναι ο λόγος για τους οποίους φαντάζουν τόσο διαφορετικά; Γιατί ολοένα και περισσότεροι επιστήμονες στο εξωτερικό υιοθετούν τη θεωρία περί Indigo και μιλούν για διαφορετική αύρα; Πως επηρεάζει τους σημερινούς νέους η απόκτηση της ταμπέλας “ξεχωριστός”; Μήπως αντικρύζοντας το θέμα καθαρά κοινωνιολογικά, μπορούμε να δικαιολογήσουμε τον θαυμασμό μας αυτόν με βάση τις επιταχυνόμενες μεταβολές σε παγκόσμιο επίπεδο που ανέφερα παραπάνω; Μήπως η υποσυνείδητη ανησυχία του ανθρώπου για την τύχη του πλανήτη (τον οποίο ο ίδιος κατέστρεψε και καταστρέφει) τον σπρώχνει στο να εναποθέσει τις ελπίδες του σε μια γενία των super – απογόνων του, των indigo ; Θυμηθείτε και τη μεγάλη κρίση των “οικολογικών” μηνυμάτων των “εξωγήινων” που μετέφεραν οι απαχθέντες κυρίως τη δεκαετία του 50′ -δηλαδή μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την πυρηνική απειλή να στριφογυρίζει ακόμη στο μυαλό τους. Όλα αυτά σίγουρα δεν είναι τυχαία..
Σε μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα, δυστυχώς αδυνατούμε να κατανοήσουμε τις ποικίλες αλλαγές που θα προκαλέσει σε παγκόσμιο επίπεδο μια indigo-υστερία. Παρ’ όλα αυτά πήραμε μια γεύση από τη γνωστή πλέον υπόθεση με την «κωδική» ονομασία Παιδιά του 83′. Ακόμη κι αν δεν υφίσταται πίσω στο φόντο ένας μεταφυσικός δάκτυλος (του οποίου την παρουσία ουδείς μπορεί να αποδείξει σήμερα με βάση τις γνωστές επιστημονικές πλατφόρμες, γιατί πολύ απλά είναι μετα-φυσικός και όχι φυσικός- αν και όπως γνωρίζετε πολλά μεταφυσικά φαινόμενα αγκαλιάζονται τα τελευταία χρόνια από τη φυσική και αυτή ακριβώς είναι η μαγεία της έρευνας!), η νέα γενιά βρίσκεται σήμερα σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι στο οποίο και πρέπει να πάρει μια κρίσιμη απόφαση. Ή να συνεχίσει να αποτελεί το καρκίνωμα του πλανήτη ή να πάρει με το σπαθί της την «ταμπέλα» της γενιάς indigo που θα φέρει την «αύρα της επανάστασης». Το δεύτερο μου φαίνεται περισσότερο ελκυστικό, δε νομίζετε;

Beetlejuice, μελος της ομάδας Gateway

——————————————————————————–

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΙΔΙΩΝ “ΙNDIGO” – [Ανανεώθηκε!]

——————————————————————————–

1. ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ;
2. ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΣΕΙ ΣΕ ΤΥΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΘΥΜΟ ΟΤΑΝ Π.Χ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ;
3. ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ;
4. ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ;
5. ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΖΗΤΑΝΕ;
6. ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΟΥΡΑ;
7. ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΟΤΑΝ ΖΕΙ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΡΟΥΤΙΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ;
8. ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ή ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΥΣ;
9. ΕΚΔΗΛΩΝΕΙ ΑΠΌ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ;
10. ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΣΕ ΕΝΟΧΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ-ΠΧ ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ!
11. ΒΑΡΙΕΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ;
12. ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΤΕ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ Ή ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ;
13. ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ;
14. ΕΧΕΙ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΗ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ;
15. ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΣΥΧΝΑ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΦΗΡΗΜΕΝΟ;
16. ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΣΗΜΑΔΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΕΥΦΥΪΑΣ;
17. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΚΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΤΑΛΕΝΤΟ;
18. ΘΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΤΕ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟ;
19. ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΒΑΘΥ ΩΡΙΜΟ ΚΑΙ ΣΟΦΟ ΒΛΕΜΜΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΗ ΜΙΚΡΗ ΗΛΊΚΙΑ;
20. ΕΧΕΙ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΗ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΥΦΥΪΑ-ΠΧ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ ΑΠΟ ΜΩΡΟ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΖΩΑ;
21. ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Τις ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ Ή ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ;

[Σημείωση:]
Το παραπάνω ερωτηματολόγιο δημιουργήθηκε από τη Wendy H. Chapmen, στηριζόμενη στην προσωπική της εμπειρία με παιδιά indigo και στα στοιχεία που παρουσιάζονται στο βιβλίο The Indigo Children: The New Kids Have Arrived των Jan Tober και Lee Carroll. Τέλος, παρουσιάστηκε στην εκπομπή Πύλες του Ανεξήγητου στον τηλεοπτικό σταθμό Alter. Αναδημοσιεύεται στην ιστοσελίδα www.metafysiko.gr μετά από σχετική άδεια των υπεύθυνων της εκπομπής.