Home » από Μέλος Gateway Team, Άρθρα Επικαιρότητας, Τελευταία Νέα - Επικαιρότητα
από Μέλος Gateway Team Τελευταία Νέα - Επικαιρότητα

Παιδιά του 1983 και Γοτθικές Ιστορίες!

107

Μετά τα Κάστρα και Θρύλοι στην Ελλάδα (του Νικόλαου Κουμαρτζή) και Παράξενος Ταξιδιώτης (Νικόλαος Κουμαρτζής, Γιώργος Αδαμόπουλος, Δημήτρης Αναστασίου και Μιλτιάδης Τσαπόγας), δύο ακόμα συντελεστές της Ελληνικής Κοινότητας του Μεταφυσικού καταθέτουν στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό εργασίες τους, συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων ετών!

107a

Τα Παιδιά του 1983!
Το μέλος της ομάδας Gateway και υπεύθυνος επικοινωνίας της Κοινότητάς μας, Μηνάς Παπαγεωργίου, κυκλοφόρησε στα τέλη του Δεκέμβρη το πρώτο προσωπικό του σύγγραμμα από τις εκδόσεις ΔΙΟΝ. Το βιβλίο-δημοσιογραφική έρευνα έχει τίτλο Παιδιά του 1983 – Οι Έλληνες Indigo* και αφορά στο πολύκροτο συνωμοσιολογικό σενάριο των “Παιδιών του 83′ “, για το οποίο πρώτο το metafysiko.gr είχε δώσει στη δημοσιότητα τα σπάνια ερωτηματολόγια από το 2004 (δείτε όλες τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν τότε εδώ ). Αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για το μοναδικό βιβλίο στην Ελλάδα που ασχολείται με το ζήτημα αυτό.

Ακολουθεί το κείμενο του οπισθοφύλλου:
Το 2001 και υπό την εποπτεία της Ακαδημίας Αθηνών, πραγματοποιήθηκε μια πανελλαδική έρευνα σε όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν τον Απρίλιο του 1983. Λίγο καιρό αργότερα, η δημοσιοποίηση των ερωτηματολογίων της έρευνας προκάλεσε σάλο εξ αιτίας της περίεργης φύσης τους.
Στη συνέχεια το θέμα έλαβε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Κάποιοι μίλησαν για παρεμβάσεις σκοτεινών κέντρων που προσπάθησαν να εντοπίσουν παιδιά με χαρισματικές ικανότητες, άλλοι για αστρονομικά φαινόμενα που επηρέασαν την φυσιολογία των παιδιών κατά τη στιγμή της σύλληψής τους, ενώ το φως της δημοσιότητες είδαν και άλλες ακόμη πιο περίεργες θεωρίες που σχετίζουν το γεγονός με την εμφάνιση των ξεχωριστών παιδιών Indigo.
Ποια όμως είναι η αλήθεια και ποιο πραγματικά ήταν το παρασκήνιο αυτού του προγράμματος;
Σήμερα, ο δημοσιογράφος και ερευνητής Μηνάς Παπαγεωργίου, καταθέτει μια πλήρη και εμπεριστατωμένη έρευνα σχετικά με την περιβόητη Υπόθεση των “Παιδιών του 83”. Συνάντησε όλους τους υπευθύνους, αναζητώντας την ουσία πίσω από τις υπερβολές και τις φήμες.
Στο βιβλίο αυτό θα διαβάσετε μαρτυρίες από παιδιά που συμμετείχαν στην πολύκροτη εκείνη έρευνα, αποκαλυπτικές συνεντεύξεις από πρωταγωνιστές της υπόθεσης και ειδικούς επιστήμονες, καθώς επίσης και τα ίδια τα πολυσυζητημένα ερωτηματολόγια που μοιράστηκαν στα σχολεία το 2001. 10 Ειδικοί καταθέτουν τις απόψεις τους!

Συμμετέχουν οι:
- Γιάννης Φουράκης (συγγραφέας – ερευνητής)
- Χρύσα Μπακούλα (υπεύθυνη προγράμματος)
- Νικόλαος Σπύρου (αστροφυσικός ΑΠΘ)
- Μαρία Τζάνη (καθηγήτρια Παιδαγωγικού τμ. Παν/μίου Αθηνών)
- Κώστας Χαρδαβέλλας (δημοσιογράφος)
- Κατερίνα Γιώτη (βιολόγος)
- Γιώργος Ιωαννίδης (ψυχολόγος – αρχiσυντάκτης περιοδικού Mystery)
- Μάρω Ιωαννίδου (αστρολόγος)
- Μιχάλης Καλόπουλος (συγγραφέας – πρόεδρος Συνδέσμου Σκεπτικιστών Ελλάδας)
- Θανάσης Βέμπος (ερευνητής – δημοσιογράφος – συγγραφέας)

*Επισκεφτείτε το γκρουπ του βιβλίου στο Facebook: http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=123791302385&ref=ts

107b

Ιστορίες μιας άλλης εποχής!
Ντεμπούτο στον εκδοτικό χώρο έκανε και ένα έταιρο μέλος της ομάδας Gateway! Η Ράνια Ιωάννου (συντονίστρια της ομάδας FantasyGate και του fantasmagoria.gr) συμμετείχε ενεργά στην μετάφραση του έργου Γοτθικές ιστορίες από Βικτωριανές Συγγραφείς που κυκλοφόρησε μέσα στον Ιανουάριο του 2010 από τις εκδόσεις Ars Nocturna. Το βιβλίο παρουσιάζει 18 συνολικά γυναίκες συγγραφείς του μυστηρίου και του υπερφυσικού της βικτοριανής εποχής, σε μια ιδιαίτερα καλαίσθητη έκδοση, διανθισμένη με αναφορές στην εποχή, και κοσμημένη με πίνακες και γκραβούρες του 19ου αιώνα.

Ακολουθεί το κείμενο του οπισθοφύλλου:
Το παρελθόν που στοιχειώνει, ο έρωτας που ξεπερνάει το θάνατο, βασανισμένες οπτασίες και ένοχα μυστικά, οι νεκροί που αφυπνίζουν τους ζωντανούς, ήρωες που πέφτουν θύματα του σκοτεινού εαυτού τους, η έλξη για το υπερφυσικό και το παράδοξο, η κατάρα της τέχνης, εμμονές και απαγορευμένες επιθυμίες· όλα μέρος είτε της φαντασίας, είτε της πραγματικότητας της συγγραφέως και γυναίκας της βικτοριανής εποχής…
Με ονειρική απόκοσμη ατμόσφαιρα και υποβλητικό πνεύμα, άλλοτε με τη νοσηρότητα ενός υπόγειου τρόμου και άλλοτε με ξεχωριστή ευαισθησία για τις κρυφές πτυχές του ανθρώπινου ψυχισμού, με διάχυτη μελαγχολία αλλά και πινελιές φρίκης κι εκκεντρικότητας, από διάσημες συγγραφείς όπως η Ήντιθ Ουόρτον, η Σάρλοτ Μπροντέ και η Ελίζαμπεθ Γκάσκελ και φημισμένες προσωπικότητες του 19ου αιώνα όπως η Σάρλοτ Πέρκινς Γκίλμαν και η Βέρνον Λη, δεκαοκτώ κλασικές ιστορίες μυστηρίου και υπερφυσικού που ξετυλίγουν τα γοητευτικά μα και ζοφερά μονοπάτια του βικτοριανού κόσμου…

Η Προσφορά της Κοινότητας Συνεχίζεται…
Τα δύο παραπάνω έργα έρχονται να προστεθούν στην ήδη πλούσια προσφορά της Κοινότητας (μέσω διαδικτύου ή εντύπων) τα τελευταία 8 χρόνια στους Έλληνες αναγνώστες που θέγλονται από το εναλλακτικό. Το 2010 προβλέπεται ιδιαίτερα πλούσιο σε έρευνες που θα αφήσουν το στίγμα τους στην Ελλάδα και θα φέρουν την υπογραφή της Ελληνικής Κοινότητας του Μεταφυσικού.
Μέχρι νεοτέρας, δεν μπορούμε παρά να ευχηθούμε στον Μηνά Παπαγεωργίου και τη Ράνια Ιωάννου καλή αρχή, ευελπιστώντας σύντομα να μας προσφέρουν την επόμενη μελέτη τους.