Home » Νέα από Όλο τον Κόσμο

Πρωταπιλιάτικο Aστείο για Eμφάνιση Eξωγήινων Προκαλεί Πανικό

111

Η εφημερίδα Al Ghad της Ιορδανίας κυκλοφόρησε την περασμένη Πρωταπιλιά με ένα ψεύτικο πρωτοσέλιδο (όπως συνηθίζουν να κάνουν τα Μ.Μ.Ε τέτοια μέρα), που όπως αποδείχτηκε όμως ήταν αρκετά πειστικό στους αναγνώστες της!

Σύμφωνα, λοιπόν, με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, εξωγήινοι ύψους άνω των τριών μέτρων με τους ιπτάμενους δίσκους τους εμφανίσθηκαν το προηγούμενο βράδυ στην πόλη Jafr, 300 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Αμάν. Η “είδηση” ανέφερε ότι τα UFO περικύκλωσαν ολόκληρη την πόλη, διέκοψαν τις επικοινωνίες της και προκάλεσαν τον πανικό στους κατοίκους της.

Όταν ο δήμαχος της Jafr, Mohammed Mleihan, είδε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, “πιάστηκε στον ύπνο” και διέταξε κάποια σώματα ασφαλείας να ψάξουν για τους εξωγήινους! “Οι μαθητές δεν πήγαν στο σχολείο, οι γονείς τους ήταν τρομακρατημένοι και εγώ σχεδόν εκκένωσα μία πόλη 13.000 κατοίκων!”, ανέφερε ο Mleihan, προσθέτοντας: “οι άνθρωποι φοβόντουσαν ότι μπορεί να τους επιτεθούν οι εξωγήινοι”.

Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που εφαρμόστηκε στην πόλη καθώς και ο πανικός που προκλήθηκε ανάγκασαν την εφημερίδα να… ζητήσει συγγνώμη για το πρωταπιλιάτικό της αστείο, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της: “θέλαμε απλά να διασκεδάσουμε τον κόσμο, όχι να τον τρομοκρατήσουμε”.

(Πηγή)

Όπως το 1938 ο Orson Welles προκάλεσε πανικό με τη ραδιοφωνική του εκπομπή “Πόλεμος των Κόσμων” μεταδίδοντας εκείνη την ώρα ότι η ανθρωπότητα δεχόταν επίθεση από εξωγήινους, έτσι και σήμερα, εν έτη 2010, οι κάτοικοι της ιορδανικής πόλης απέδειξαν ότι οι άνθρωποι είναι ικανοί να πιστέψουν στα πάντα…