Home » από Μέλος Gateway Team, Θεωρίες Συνωμοσίας, Μελέτες
από Μέλος Gateway Team Θεωρίες Συνωμοσίας Μελέτες

Μια προσέγγιση στην Ομάδα Ε

omada_e


Aντί προλόγου
Όταν πήρα την απόφαση να ξεκινήσω τη συγγραφή αυτού του άρθρου γνώριζα ότι θα αντιμετωπίσω πολλές δυσκολίες και προβλήματα σε ότι έχει να κάνει τόσο με την εξασφάλιση των πληροφοριών όσο και με τον τρόπο με τον οποίο θα προσέγγιζα το τεράστιο αυτό θέμα που ονομάζεται ομάδα Ε.Ένα θέμα το οποίο τις τελευταίες δύο δεκαετίες περίπου έχει φουντώσει και έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.Ένα θέμα που για άλλους έχει περάσει στο χώρο της εθνικής μας ασφάλειας,για άλλους στο χώρο της συνομωσιολογίας και για άλλους στο χώρο του φανταστικού,ίσως όχι και άδικα αφού κάθε τόσο βομβαρδιζόμαστε από νέες πληροφορίες που καταφέρνουν να μας μπερδεύουν και να μας απομακρύνουν απ’το θέμα.Παρ’όλα αυτά οφείλω να ομολογήσω πως ένιωσα μια πρόκληση μέσα μου η οποία με παρότρυνε να ασχοληθώ περισσότερο με το συγκεκριμένο ζήτημα.Ελπίζω στο τέλος το αποτέλεσμα να ικανοποιήσει όλους μας!(και μένα μαζί!!!)

To εν Δελφοίς “Ε”.

Πριν μπούμε στη διαδικασία παράθεσης των υποθέσεων και των γεγονότων γύρω από τη μυστηριώδη ομάδα οφείλουμε να ξεκινήσουμε από το μοναδικό ίσως απτό στοιχείο που έχουμε από το παρελθόν. 3 φορές τοποθετήθηκε ένα ΕΨΙΛΟΝ στην κορυφή του αετώματος του ναού του Απόλλωνα στους Δελφούς.’λλοι πάλι(ιστορικές πηγές) υποστηρίζουν πως αυτό το ΕΨΙΛΟΝ βρισκόταν μέσα στο ναό απέναντι σε όποιον έμπαινε από την κεντρική πύλη αλλά και στην κορυφή ενός όμοιου αμβλυγωνίου ισοσκελούς τρίγωνου αετώματος συνοδευόμενο πάντα με το ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ στην κάτω αριστερή γωνία και το ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ στην κάτω δεξιά.Δεν μπορούμε λοιπόν να αγνοήσουμε αυτό το ΕΨΙΛΟΝ που συνόδευε ρητά τα οποία περικλείουν μέσα σοφία και πολύπλοκους στοχασμούς. Ο Πλούταρχος μας πληροφορεί ότι το πρώτο ΕΨΙΛΟΝ ήταν ξύλινο και είχε τοποθετηθεί εκεί από τον Σόλωνα.Το δεύτερο,από χαλκό,τοποθετήθηκε εκεί από τους Αθηναίους όταν το πρώτο σάπισε.Το τρίτο το τοποθέτησε εκεί η Ρωμαία Λιβία Δρουσέλλα σύζυγος του καίσαρα Οκταβιανόυ Αυγούστου.Ήταν από καθαρό χρυσό.Ο Πλούταρχος συνεχίζει στήνοντας στο έργο του έναν υποτιθέμενο διάλογο ανάμεσα στον ίδιο και σε φίλους του.Κάποιος υποστηρίζει ότι το Ε,σαν δεύερο φωνήεν,δείχνει τον Απόλλωνα,σαν δεύτερο θεό μετά το Δία. Κατά τους Ορφικούς είναι το ανέκφραστο όνομα του θεού.Κατά την αριθμοσοφία των Πυθαγορείων το Ε(ή ΕΙ) έιναι το 15(αριθμητικώς).Από την αριθμοσοφία επίσης προκύπτει πως λόγω λεξαριθμικής ισότητας το γράμμα ΕΨΙΛΟΝ= 5 + 700 +10 +30 + 70+ 50 =865 =ΕΛΕΥΣΙΣ ΔΙΑ. Ακόμη είναι το άθροισμα του 2 και του 3 ένθα το 3 είναι η αδιαίρετως και ομοούσιος τριας(την οποία και δανείστηκαν αργότερα οι χριστιανοί). Σήμερα πιστεύεται ότι κρύβει πολύ βαθύτερα νοήματα.

Τι είναι η ομάδα Ε; Διαφορά των “Ε”και ομάδας “Ε”.Η διαχρονικότητα της ομάδας “Ε”.
Όπως καταλαβαίνετε δε μπορούν να αναλυθούν μέσα σε ένα άρθρο όλες οι πληροφορίες και οι απόψεις για την ομάδα Ε.Θα ξεκινήσω λοιπόν από τα βασικά και στη συνέχεια θα μπούμε και σε ορισμένες γνωστές και άγνωστες πτυχές του θέματος.Ένα βασικό λάθος που κάνουμε όλοι μας όταν πρωτομπαίνουμε στα σκοτεινά μονοπάτια της “εψιλονολογίας” είναι να συγχέουμε τις λέξεις “οι Έψιλον” και “η ομάδα Έψιλον”. Οι Έψιλον λοιπόν υποτίθεται πως είναι οι Έλληνες θεοί οι οποίοι προέρχονται από το άστρο Ε του Σειρίου. Κατά συνέπεια και οι Έλληνες προερχόμαστε από εκεί. Το τι είναι αυτοί οι “Ε” μπορεί εύκολα πλεον κανείς να το κατανοήσει. Πρόκειται για εξωγήινα όντα ή εξωδιαστατικές οντότητες τα οποία διαθέτουν εκπληκτική τεχνόλογια -όπως διδασκόμαστε από τη μυθολογία μας- και εκτός αυτού έχουν υπεραναπτυγμένη πνευματική αντίληψη και πολιτισμό.
Ας περάσουμε τώρα στην ομάδα “Ε”. Η ομάδα “Ε” φέρεται να δημιουργήθηκε στο απώτατο παρελθόν μετά τον πόλεμο των Ελλήνων και των Ατλάντων περίπου πριν 12500 χρόνια από σήμερα.Δημιουργήθηκε από αρχιερείς των Ελλήνων που κατέφυγαν στα πάτρια εδάφη μετά τις συνέπειες που είχε ο φοβερός αυτός πόλεμος(βύθιση της Ατλαντίδας).Οι αρχιερείς λοιπόν αυτοί φαίνεται ότι κατείχαν εκπληκτικά τεχνολογικά-και όχι μόνο- μυστικά.Φυσικά πολύ αργότερα μπορούμε να ακούσουμε για “παρεμβάσεις” θεών στους πολέμους με τους Πέρσες ή για κρυμμένα όπλα στα άδυτα του ιερού του Απόλλωνα στους Δελφούς, τα οποία και χρησιμοποιούνταν όποτε πλησίαζε ο εχθρός.Έτσι το παζλ κατά κάποιο τρόπο ίσως να μπορεί να δέσει (χωρίς βέβαια να έχουμε στα χέρια μας απτά στοιχεία!!!). Αν εξαιρέσουμε κάποια αρχαία πήλινα σκεύη και αμφορείς που περιέργως φέρουν την υπογραφή “ΟΜΑΣ Ε” (σήμερα βρίσκονται σε Γερμανικά Μουσεία) και ορισμένα επίσης περίεργα νομίσματα από τους Δελφούς(στην εικόνα που παρατίθεται βλέπουμε τον Ήλιο μέσα στη ζωοφόρο και ανάμεσα στις 6 κολώνες το Ε), η ομάδα Ε συναντάται ξανά λίγο πριν την επανάσταση του 1821.Η “αόρατη αρχή” που επικαλούντο τα μέλη της θρυλικής πλέον Φιλικής Εταιρίας ήταν η ομάδα Ε ενώ η ίδια η οργάνωση φένεται ότι αποτελούσε κάποιο παρακλάδι της όπως και το μετέπειτα (περίοδος 1960-1970) Π.Α.Κ.Ε.Α.Δ (Παγκόσμιο Κέντρο Ερευνών Ανθελληνικών Δραστηριοτήτων) ,το οποίο πολλοί συνδέουν με την τεχνογνωσία που χρειάστηκε για να πραγματοποιηθεί το πείραμα της Φιλαδέλφειας.
Τέλος αξίζει να πούμε ότι στην όλη ιστορία “παίζει” και η επιστήμη της γεννετικής ,καθώς το DNA των Ελλήνων φέρεται να έχει διαφορές σε σχέση με τους άλλους λαούς λόγω της καταγωγής τους(βλ.παραπάνω).Σχετικά με αυτό το θέμα μάλιστα, πιστεύεται ότι το έτος 2011 που ΄΄αναμένονται΄΄(!) οι Έψιλον τα γονίδια αυτά των Ελλήνων θα “αφυπνιστούν” και το ελληνικό πνεύμα θα επικρατήσει επί του πλανήτη.Και όταν λέμε ΄΄Ελλήνων΄΄ δεν εννοούμε μόνο των κατοίκων της Ελλάδος,αλλά όλων όσων έχουν ελληνική καταγωγή(έχει αποδειχθεί και επιστημονικά πλέον ότι υπάρχουν γεννετικές σχέσεις ανάμεσα σε Έλληνες και κατοίκους μεσογειακών χωρών,πρόσφυγες στη Μ.Ασία,πληθυσμούς της Ανατολικής Ασίας,της Κεντρικής Αμερικής κτλ).Επι γραμματικά ας αναφέρουμε και τους σκοπούς που φέρεται να έχει η μυστική αυτή ομάδα:.Να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Ελληνισμού. Να αποκαταστήσει στη διεθνή κοινότητα το χαμένο κύρος του Ελληνισμού(που έχει να κάνει με το παρελθόν του ,τον πολιτισμό,την ιστορία του κτλ) που σκόπιμα αποκρύφτηκαν ή αλλοιώθηκαν για να μειώσουν τον χαρακτήρα του. Να αναδείξει το Ελληνικό ιδεώδες ως τρόπο ζωής σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο ερχόμενη σε κόντρα με τις βλέψεις και τα σχέδια των Σιωνιστών.Να αποκαλύπτει και να προλαμβάνει όποιαδήποτε εγκληματική και άδικη ενέργεια κατά του Ελληνισμού και της ανθρωπότητας γενικότερα από το σιωνιστικό σύστημα.

Η “Νεότερη Ιστορία”: Το κεφάλαιο Σπυρίδων Νάγος
Ο Σπυρίδων Νάγος είναι ο άνθρωπος που ΄΄ευθύνεται΄΄ για την αναζωπύρωση του θέματος περί ομάδας Ε. Για όσους δεν γνωρίζουν,ο Νάγος, σημάδεψε με την έντονη προσωπικότητά του τα τεκταινόμενα του αναγεννημένου ελληνικού τεκτονισμού.Υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη των στοών ΄΄Προμηθεύς΄΄ και ΄΄Μυσταγωγία΄΄ ενώ εξελέγη και στο ύπατο συμβούλιο των τεκτόνων του 33ου και τελευταίου βαθμού της Ελλάδος.Επίσης ο Νάγος λέγεται ότι υπήρξε ισχυρότατος διάμεσος(μέντιουμ) και πολλές από τις εμπειρίες του είναι καταγεγραμμένες.Σε μια από αυτές αναφέρεται πως ΄΄υπαρχει μια ολιγομελής ομάδα εκλεκτών επιστημόνων που δρουν οργανωμένα για την υπεράσπιση και αναβίωση της αρχαίας θρησκείας και των ελληνικών συμφερόντων.Το παράδοξο της όλης υπόθεσης είναι ότι ο Νάγος προοριζόταν από τον πατέρα του για τη “θέση” του αρχιτσέλιγκα της Αρκαδίας. Πως απέκτησε λοιπόν τόσες γνώσεις και εφόδια πριν τον ερχομό του στην Αθήνα; Ποια “δύναμη” των ώθησε να πάρει το δρόμο που πήρε;Το παζλ φένεται πως συμπληρώνεται μέσω ενός δημοσιεύματος στο περιοδικό ΄΄Τρίτο Μάτι΄΄ το Δεκέμβριο του 1992.Παραθέτω μέρος του δημοσιεύματος:΄΄Πρόκειται για την ομάδα Ε που δραστηριοποιείται με κάθε μυστικότητα στην Αθήνα.Αποτελείται από λίγα αλλά υψηλά κοινωνικώς πρόσωπα που σχετίζονται με το αρχαίο δωδεκάθεο,χωρίς όμως τις γνωστές υπερβολές και φαιδρότητες”.Η ιστορία άρχισε στα μέσα περίπου του 19 ου(!)αιώνα,όταν κάπου στην Πελοπόννησο εμφανίστηκε σε έναν νεαρό βοσκό ο Απόλλων και του έδωσε σαφείς οδηγίες.Ο βοσκός αργότερα ήρθε στην Αθήνα σπούδασε και ίδρυσε την περίφημη ομάδα Ε.Από τότε πλαισιωμένη πάντα από λίγους αλλά εκλεκτούς υπάρχει και δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα”. “Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουμε ότι ναός του Απόλλωνα υπάρχει σήμερα και στη Βραζιλία!Ιδρύθηκε υπό παρόμοιες συνθήκες αφού ο θεός της αρμονίας εμφανίστηκε και εκεί σε κάποιον ,γύρω στο 1930.Αργότερα το άτομο αυτό με μερικούς ομοϊδεάτες έχτισαν το ναό που λειτουργεί μέχρι σήμερα.΄΄Αυτή είναι και η παλιότερη αναφορά από τη σύγχρονη Ελλάδα που υπάρχει για την ομάδα Ε.

Η πρώτη αποκάλυψη: Γεώργιος Λευκοφρύδης
Από τότε ,ως γνωστόν, η χώρα μας πέρασε πολλά δεινά.Μικρασιατική καταστροφή, Παγκόσμιοι πολέμοι,εμφύλιος,πολιτική αστάθεια ήταν μερικά από αυτά. Φυσικό ήταν ο κόσμος να μην είχε κάποια σχέση με χώρους όπως η αναζήτηση μυστηρίων,η συνωμοσιολογία και μέσα σε αυτές και η φιλολογία περί ομάδος Ε. Έτσι φτάνουμε στις 18 Μαρτίου του 1977. Εκείνη την ημέρα κατοχυρώθηκε στην Εθνική μας βιβλιοθήκη ένα βιβλίο που δημιουργει πολλά ερωτηματικά και εξάπτει τη φαντασία μας ακόμα και στις μέρες μας. Μιλάμε φυσικά για το περιβόητο βιβλίο με τίτλο:΄΄Κοσμοσκάφος Στα-Γυρο-Εψιλον, Αριστοτέλους το οργάνων όργανον΄΄ συγγραφέας του οποίου ήταν ο δικηγόρος Γεώργιος Λευκοφρύδης.Ακούγεται πως αμέσως μετά την κυκλοφορία του βιβλίου,πρόλαβαν να πουληθούν πολύ λίγα αντίτυπα και το βιβλίο σταμάτησε να κυκλοφορεί.Όπως επίσης και ότι ο συγγραφέας του,είτε εξαφανίστηκε από την Ελλάδα,είτε κλείστηκε-κάτω από άγνωστα αίτια- σε ψυχιατρείο.Τις παραπάνω πληροφορίες τις μεταδίδω με κάθε επιφύλαξη καθώς ακόμα δεν έχουν διασταυρωθεί.Τέλος στην εισαγωγή του (νέου) βιβλίου,υπάρχει και αναδημοσιευμένη μια συνέντευξη του γνωστού εφευρέτη Γ. Γκιόλβα,ο οποίος στέκεται αρνητικά έναντι του Λευκοφρύδη και τον κατηγορεί για την έκδοση του βιβλίου.Είναι ίσως άλλο ένα στοιχείο που ενισχύει την άποψη του ότι ο Λευκοφρύδης ίσως να ανήκε σε ομάδα ερευνητών(της Ε ίσως;)γνωστή και ως ομάδα Κατράκη,,οι οποίοι δούλευαν παλιότερα στην αποκωδικοποίηση των αρχαίων κειμένων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το βιβλίο επανακυκλοφορεί με τον ίδιο τίτλο από το 2000(εκδ.Καθέδρα).Στην εισαγωγή αναφέρεται πως το νέο βιβλίο αποτελεί πιστή αντιγραφή του πρωτότυπου,αν και σε συζητήσεις που έχω κάνει με γνώστες του θέματος και άλλους ερευνητές, έχω καταλάβει πως έχουν “κοπεί” κάποια χωρία.Να μιλήσουμε όμως και λίγο για αυτό το περιβόητο βιβλίο. Εν συντομία αποκωδικοποιούνται κείμενα του Αριστοτέλη με τέτοιο τρόπο, ώστε γίνεται δυνατή η κατασκευή ενός διαστημοπλοίου(κοσμοσκάφους),το οποίο θα μας μεταφέρει μέσα σε 7 ώρες(!!) στο Μι του Λαγού(υποτιθέμενη πατρίδα του Αριστοτέλη και του πατέρα του Νικόμαχου),που απέχουν περί τα 294 έτη φωτός!!Στο βιλίο περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια όλα τα τεχνικά στοιχεία και ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να φτιαχτεί το σκάφος σύμφωνα με τα κρυφα μηνύματα του Αριστοτέλη.
Προσωπικά η στάση που κρατώ πάνω σε αυτό το βιβλίο είναι ουδέτερη. Άλλωστε ας μη ξεχνάμε ότι όσοι έχουν μελετήσει Αριστοτέλη καταλαβαίνουν ότι πράγματι “κάτι δεν πάει καλα”(!!),ένω δεν ακούμε μόνο από αυτό το βιβλίο ιστορίες για αποκωδικοποίηση κειμένων του μεγάλου αυτού αρχαίου φιλοσόφου μας.

Τα επόμενα χρόνια
Στα αξιοσημείωτα γεγονότα επί του θέματος μας στα χρόνια που ακολούθησαν μπορούν να συμπεριληφθούν τα εξής:Το κείμενο του γιατρού Παντελή Βυσσούλη το 1983 όπου αναφέρεται στην προέλευση των Ελλήνων από τον πλανήτη Ε,με βάση το ΄΄Όργανον΄΄ του Αριστοτέλη.Αναφέρει επίσης ότι οι Ολύμπιοι ήταν εξωγήινοι και έδωσαν τα φώτα στους Γήινους.Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο κείμενο είναι το πρώτο που αναφέρεται και σε κάποιου είδους υπεροχή των Ελλήνων απέναντι σε άλλους λαούς. Τέλος σε διάλεξη του το 1985 ο Αθανάσιος Γεωργιάδης(ιδιοκτήτης του εκδ. οίκου Γεωργιάδης)είπε πάνω κάτω τα ίδια πράγματα με τον Βυσσούλη,τονίζοντας ότι τελικά ΄΄δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι Έλληνες ξεχώρισαν από την αρχαιότητα τόσο πολύ ώστε να εδραιωθεί η αντίληψη του “πας μη Έλλην βάρβαρος”΄΄.

Όπως θα έχετε αντιληφθεί ως τώρα το άρθρο αυτό δε γράφτηκε για να πληροφορήσει (ή και να παραπληροφορήσει!!!) παραπάνω τους επισκέπτες της σελίδας.Γράφτηκε απλά για να παραθέσει και να σχολιάσει με αντικειμενικό τρόπο(τουλάχιστον όσα αξίζουν να σχολιαστούν!!!!) διάφορες πληροφορίες σχετικές με την μυστηριώδη αυτή ομάδα. Για αυτό και αποφάσισα να μην μπω στη διαδικασία να παραθέσω ονόματα ανθρώπων ,οι οποίοι χωρίς στοιχεία και αποδείξεις “εμπλέκονται” -από τρίτους- στην όλη ιστορία. Πολλοί μάλιστα από αυτούς δε βρίσκονται εν ζωή, γι’αυτό καλό θα ήταν όποιος έχει πραγματικά στοιχεία να τα παραθέσει στα σχόλια του άρθρου(πάνω αριστερά στη σελίδα που διαβάζετε). Έτσι αποφάσισα ότι ο μόνος δρόμος για να κατανοήσουμε όλοι μας τι συμβαίνει τελικά με αυτή την ομάδα είναι να ψάξουμε και να ερευνήσουμε στις “πηγές” της!Και όταν λέω “πηγές”,δεν εννοώ κάποιους ανθρώπους που γνωρίζω ότι είναι μέλη της περιβόητης αυτής ομάδας. Εννοώ απλά αυτούς που συντηρούν την όλη φιλολογία περί Ε και αυτοί δεν είναι άλλοι από γνωστούς ερευνητές και συγγραφείς οι οποίοι χρόνια τώρα μας δίνουν -σκιώδης,είναι η αλήθεια-πληροφορίες περί Ε.Ο μόνος δρόμος λοιπόν ήταν η μελέτη διαφόρων εντύπων(περιοδικών και βιβλίων) που θα ξεδιάλυναν-έστω και λίγο- το τοπίο.4 από αυτούς μπαίνουν στο μικροσκόπιο.

Ιωάννης Φουράκης
Ο Ιωάννης Φουράκης είναι ο άνθρωπος που έδωσε δημοσιότητα στην ομάδα Ε από το δεκαετία του 1980.Στο βιβλίο του ΄΄τα  Προ-μηνύματα των Δελφών΄΄ κάνει τη πρώτη του αναφορά στην περιβόητη ομάδα ενώ εκεί γίνεται και μια πρώτη αναφορά στην γνωστή μετέπειτα Ο.Ε.Α(Ομάδα Εθνικής Αποκατάστασεως- η οποία αν και επίσημα έχει σταματήσει να ΄΄λειτουργεί΄΄(με ανακοίνωσή της στο περιοδικό Τρίτο Μάτι πριν λίγους μήνες) πρόσφατα εξέδωσε ανακοίνωση στον ιστό www.e-e-e.gr ).Τέλος στο συγκεκριμένο βιβλίο γίνεται πρώτη αναφορά και στην Π.Α.Κ.Ε.Α.Δ(βλ.παραπάνω) και μάλιστα ανακοινώνεται η σχέση Π.Α.Κ.Ε.Α.Δ και ομάδας Έψιλον.Ο κ.Φουράκης δίνει ιδιαίτερη σημασία στο ΙΧΩΡ το γονίδιο που έχουν μέσα τους οι Έλληνες(αυτόν τον όρο δίνει για το τι είναι Έλληνας).Χαρακτηριστικό του συγγραφέα Ι. Φουράκη είναι η αισιοδοξία του για την αφύπνιση και αναγέννηση του Ελληνισμού.
Φυσικά δεν είναι δυνατόν να παρατεθούν μέσα σε μια παράγραφο όλες οι απόψεις του κ.Φουράκη.Προσωπική μου γνώμη είναι ότι γνωρίζει πάρα πολλά και ότι έχει προσβάσεις σε πολλές πληροφορίες.Αλλά ο μυστήριος λόγος που χρησιμοποιεί,η ασαφήνειες καθώς και η-πολλές φορές- έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων κάνει τον αναγνώστη να αμφιβάλλει για τη γνησιότητα των γραφόντων. Στον δικτυακό του τόπο www.fourakis.gr και πιο συγκεκριμένα σε συζήτηση που ανοίχτηκε στην εκεί ΄΄δημοθοινια΄΄(φόρουμ) ο κ. Φουράκης υποστηρίζει(δημοσιεύω το κείμενο γιατί η πρόσβαση είναι ελεύθερη): “ΔΕΝ έχω ΓΝΩΣΙΝ τής ύπάρξεως τής <<ΟΜΑΔΟΣ ΕΨΙΛΟΝ.>>
ΚΑΙΤΟΙ δέν είχα ποτέ, καί φυσικά δέν έχω, ίδίαν γνώσιν καί ΕΠΙΓΝΩΣΙΝ τής ύπάρξεώς της, Είχα καί ΕΧΩ τήν αίσθησιν, ή διαίσθησιν, ή έστω τήν περιρρέουσα άντίληψιν ότι ΥΠΗΡΧΕ καί Υπάρχει. ‘Εάν δέν ύπήρξε καί δέν ύπάρχη, όπως είμείς, μέ τά μέτρα καί τά σταθμά, πού ξέρουμε καί θέλουμε τήν συγκρότησιν καί λειτουργίαν (μυστικής ή φανερής) μίας ΟΜΑΔΟΣ, Α Ν Α Μ Φ Ι Β Ο Λ Ω Σ ΥΠΗΡΞΑΝ καί ΥΠΑΡΧΟΥΝ οί ΕΨΙΛΟΝ.
Λίγή, έστω καί πρόχειρη, μελέτη μόνο τών ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΩΝ τού Μακρυγιάννη, τής <<ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ>> τών Γεωργίου ΄Ασπρέα καί Σπυρίδωνος Μαρκεζίνη, καί τών είς αύτήν άναφορών είς τούς τρισελεψίτες, είς τόν Βίον καί τήν όλην έθνικοπολιτικήν πορεία τού ΄Ιωάννην Διάκου, καθώς καί τού διδαχικού έργου τού Έλευθερίου Πρόκου θά Μάς άνοίξουν καί θά Μάς δείξουν τά πρώτα αίγοπορευτήρια, όπου όδηγούν, ή σύντομα θά όδηγήσουν είς τά λημέρια τών ΕΨΙΛΟΝ. Δέν παρατηρήσατε/με, δέν ένδιαφερθήκατε/με νά παρατηρήσετε/με καί προβληματησθείτε/με, άφ΄ένός τό διατί έπήγε είς τήν Παλαιστίνη ό ΄Αρχιεπισκοπος Χριστόδουλος καί τί είπε ό Πατριάρχης ΄Ιεροσολύμων Είρηναίος, όταν συνόδευσεν τόν πρώτον είς τήν έξοδον τού Πατριαρχείου.
΄Υπενθυμίζω ότι είπε: <<΄Εδώ (στήν Παλαιστίνη) είναι όχυρό τού ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ…..>>. Προσοχή !!! δέν είπε τού Χριστιανισμού, ή έστω τής Όρθοδοξιάς, ή άκόμα τής ΄Ελληνορθοδοξίας άλλά τού ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.
ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ:
Τά όσα συνεβησαν, συμβαίνουν, μά κυρίως θά συμβούν είς τήν Παλαιστίνη, κυρίως μέ έπίκεντρο τά Ίεροσόλυμα ( τήν έπικείμενη άνατίναξιν τού Τέμενους ’λ ’λχάρ καί τήν άνάδειξιν τού ήδη (κάτω άπό τό Τέμενος αύτό) άναστηλωμένου Ναού τού Σολομώντος, ώς άμεση συνέπεια θά έχουν μέν τήν άποσύνθεσιν τού Λυομένου κρατιδίου ΄Ισραήλ καί ώς άποτέλεσμα, ίσως καί βραχυχρόνιο, τήν έπίσημην έμφάνισιν των ΕΨΙΛΟΝ ή τών άποκαλουμένων ΕΨΙΛΟΝ.
΄Η δέ έμφάνισήν των, ίσως γίνει μέ <<τήν έπίσημη στέψιν>> ( είς τό Πατριαρχείο ΄Ιεροσολύμων καί μέ τίς εύλογίες τών Μουσουλμανων τής ΄Εγγύς καί Μέσης ‘Ανατολής καί φυσικά τής Περσίας) τού έξ αίματος άπόγονου τού Παλαιολόγου………
΄Εν σημαντικό σηματοδοτικό κείμενο, διά ότι πρόκειται νά συντελεσθή, δηλαδή τήν άποσύνθεσιν τού Λυόμενου κρατιδίου ΄Ισραήλ, έδημοσιεύθει είς τή 71η σελίδα τής έφημερίδος << ΤΑ ΝΕΑ>>> τό Σάββατο 13/ 4ου/2002.
‘ Ενα άλλο σηματοδοτικό γεγονός είναι οί πραγματοποιούμενες συγκρούσεις Φοιτητών τών ΗΠΑ μέ ‘Εβραίους συμπολίτες των.
ΙΣΩΣ, ΙΣΩΣ ό Χασάπης Σαρόν καί ή συμμορία του νά ύπηρετούν, συνειδητά ή άσυνείδητα τό Θείο Σχέδιο, όχι μόνο τού ΄Αρμαγεδδώνος άλλά καί τής άπό τήν Είμαρμένη προδιαγεγραμένη έπανάλληψιν τού 722 π.Χ. ΄Εάν τά γεγονότα Μάς τό έπιτρέψουν, καί έάν έννοηθεί τό προχειρό μου τούτο έδώ μήνυμα ΙΣΩΣ έπανέλθω. Έώς τότε ΟΛΟΙ ΜΑΣ σέ έπιφυλακή καί έγγρήγορσιν. ΟΛΟΙ ΜΑΣ είμεθα στρατευμένοι. ΟΛΟΙ ΜΑΣ έβρισκόμεθα πλέον είς τήν πρώτην γραμμή τού πολέμου. ΟΙ έβραιοσιωνιστικές σκοταδιστικές όρδές δίδουν τίς τελευταίες των άμυντικές μάχες. Μέ τήν τακτική Μας θά τούς έξαντλήσουμε τελείως. Προσοχή όμως στούς έντός τών γραμμών Μας πράκτωρές των καί προβοκατωρές των. Η ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΑΝΑΤΕΛΕΙ ΠΛΕΟΝ.”

Ανέστης Κεραμυδάς
Γεννήθηκε το 1949.Εργάστηκε επί σειρά ετών ως αξιωματικός του εμπορικού ναυτικού.Το πρώτο του βιβλίο κυκλοφόρησε το 1986 με τίτλο ΄΄Δεν ήταν καιγόμενη βάτος΄΄.Το 1996 όμως το βιβλίο του΄΄Ομάδα Ε΄΄ έγινε μπεστ σέλερ.Ο Ανέστης Κεραμυδάς είναι από τους πιο γνωστούς ανθρώπους που συντηρούν σήμερα την υπόθεση της ομάδας Ε.Όπως υποστηρίζει, τις πληροφορίες του τις παίρνει από ειδικούς απεσταλμένους της ομάδας Ε, ενώ ο λόγος του είναι ορμητικός ,χειμαρρώδης και αισιόδοξος.Και ίσως γι’αυτό να έχει κατηγορηθεί από πολλούς ως ΄΄υπερβολικός΄΄.Τέλος εμφανής είναι στα βιβλία του και η προφητική διάθεση.Υποστηρίζει μάλιστα ότι πολλά γεγονότα που έχει ανακοινώσει(σ.σ πληροφορείται από απεσταλμένους της Ε) έγιναν πραγματικότητα.Ο κ. Κεραμυδάς είναι εκδότης του περιοδικού “ΙΕΡΗ ΕΛΛΑΣ”.

Γεώργιος Γκιόλβας
Γεννήθηκε το 1920 και έχει σπουδάσει πυρηνική φυσική και μηχανολογία στα πανεπιστήμια της Βοστώνης και Πάντοβα αντίστοιχα.Είναι ιδρυτής του Ανεξάρτητου Κέντρου Πυρηνικών και Επιστημονικών Ερευνών ένω γεγονός είναι οι συνεργασίες του με τη ΝΑΣΑ το ΝΑΤΟ και το Δημόκριτο.Επίσης έχει λάβει διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνείας λόγω των δεκάδων εφευρέσεων του κυρίως σχετικά με τη σύντηξη της ύλης.Γνωριζόταν επίσης τόσο με τον Αλβέρτο Αϊνστάιν όσο και με τον Νίκολα Τέσλα. Αισθάνεται δέος κανείς όταν διαβάζει το βιογραφικό του.Από την άλλη είναι ίσως ο μοναδικός άνθρωπος(προσωπικά δε γνωρίζω κάποιον άλλον) ο οποίος έχει υποστηρίξει ανοικτά ότι είναι μέλος της ομάδας Ε!Επίσης σε τηλεοπτική εκπομπή στις αρχές του 2003 υποστήριξε ότι μετά από μακροχρόνια μελέτη των κειμένων του Αριστοτέλη(βλ. πιο πάνω) κατάφερε να κατασκευάσει ένα διαστημόπλοιο το οποίο και φυλάσσεται καλά στον Όλυμπο προφανώς μαζί με το υπερ-όπλο μπέβατρον(το οποίο σε κάποια συνέντευξή του υποστηρίζει ότι βρίσκεται εκεί).Υποστηρίζει επίσης και αυτός ότι οι Έλληνες έχουν θεϊκή προέλευση και ότι ο Αριστοτέλης ήταν εξωγήινος.Είναι υπέρ της άποψης πολλών ερευνητών και επιστημόνων ότι η σελήνη είναι ΄΄ξενόφερτο΄΄ σώμα στο ηλιακό μας σύστημα. Ο κ. Γκιόλβας θεωρείται από πολλούς μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, ενώ παράλληλα ο αριθμός των συνεντεύξεων που έχει δώσει είναι πολύ μικρός(δεν έχει εκδώσει κανένα βιβλίο).Αυτό φυσικά δημιουργεί γύρω του ένα πέπλο μυστηρίου.

Κωνσταντίνος Διαμαντής
Γεννήθηκε το 1950.Σπούδασε στο τμήμα οικονομικών της νομικής καθώς επίσης γραφολογία και ψυχολογία στο εξωτερικό.Αρθρογραφεί σε περιοδικά και τύπο για θέματα ελληνικής φιλοσοφίας και μεταφυσικής.Είναι επίσης γνωστός για τις εκπομπές που έκανε παλιότερα σε αθηναϊκό ιδιωτικό τηλεπτικό κανάλι.Ο κ. Διαμαντής έχει γίνει ευρέως γνωστός λόγω του ότι παραδέχεται ανοικτά ότι λαμβάνει συχνά κείμενα από την ομάδα Ε.Όπως υποστηρίζει και ο κ.Κεραμυδάς αυτά τα κείμενα είναι συνήθως ΄΄προφητικού΄΄ χαρακτήρα ενώ δεν λείπουν και οι τοποθετήσεις-απόψεις(τους) πάνω σε θέματα της επικαιρότητας.Τα κείμενα έχουν πάνω τους ένα αρχαίο ελληνικό-άγνωστο σε μας-Έψιλον,ενώ σύμφωνα με τον κ. Διαμαντή,ακολουθείται από μέρος τους ένα σύστημα συντεταγμένων κάθε φορά που τοποθετείται αυτό-το νόμισμα- στο χαρτί,υποδηλώνοντας την ημερομηνία και άλλα ίσως στοιχεία.Συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι άλλα 12 άτομα λαμβάνουν αυτά τα γράμματα σε όλο τον κόσμο(χωρίς να ξέρει ποιοι είναι αυτοί),οι 2-3 από αυτούς στην Ελλάδα.

Η ομάδα “Ε” στο στόχαστρο της Gateway!
Όπως είναι φυσικό η Gateway Team δε θα μπορούσε να είχε μείνει έξω από την όλη φιλολογία περί ομάδας έψιλον.Αξίζει πάντως να αναφέρω ότι από συζητήσεις που γίνονται κάθε τόσο μεταξύ των μελών σχετικές με το θέμα δεν έχω διαπιστώσει να υπάρχει κάποιος με φουσκωμένα μυαλά,κανείς που να εντυπωσιάζεται εύκολα.Αυτή η ψυχική ηρεμία άλλωστε και η αντικειμενική θεώρηση των πραγμάτων σε βοηθά σίγουρα να δεις τα πράγματα πιο απλά και να καταλήγεις σχεδόν πάντα σε συμπεράσματα που ακουμπούν την αλήθεια. Ένω γράφονται αυτές οι γραμμές έχουν δημοσιευτεί ήδη στη σελίδα μας, με τη μορφή συνεντεύξεων, οι απόψεις 4 γνωστών ανθρώπων που ερευνούν το χώρο του παραδόξου.Οι απόψεις του καθενός είναι σεβαστές και τις παραθέτω εδώ ως έχουν κατά χρονολογική σειρά που μας μεταφέρθηκαν:

Ωρίων Δημητρακόπουλος (ιδιοκτήτης του ιστού www.e-e-e.gr ):
Tον Μάρτιο του 2003 η Gateway Team προχώρησε σε μια πρωτοποριακή για τα δεδομένα του ελληνικού ίντερνετ κίνηση.Στο κανάλι της #metafysiko στο GrNet (πρόγραμμα mIRC), κάλεσε για συζήτηση τον κ. Ωρίων Δημητρακόπουλο.Η πρωτοεμφανιζόμενη ιστοσελίδα του, είχε προκαλέσει αίσθηση εκείνη την εποχή.Μετα από επικοινωνία μαζί του, συμφωνήσαμε να παρεβρεθεί στο κανάλι μας το βράδυ της 28ης Μαρτίου.Το γεγονός το κάναμε γνωστό σε όλη την κοινότητα(και στα άλλα κανάλια του χώρου) ,έτσι πάνω από 60 άτομα παρεβρέθησαν εκείνη την βραδιά στο κανάλι όπου με τάξη και πρόγραμμα άνοιξε μια κουβέντα που κράτησε ως τις 4 περίπου το πρωί. Σας παραθέτω τα “επίμαχα”(που έχουν να κάνουν με το θέμα μας!) σημεία:

1)Ερώτηση από χρήστη: τι έχετε να πείτε για την ομάδα Ε υπάρχει ή είναι μύθος?

Απάντηση: ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ.

2)Ερώτηση από χρήστη: τι ακριβώς ενοείτε με την μορφή που νομίζουν οι περισσότεροι?

Απάντηση: ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΝ, ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΡΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΟΜΩΣ, ΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝ ΑΝΗΚΕΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ, ΗΤΟΙ “Ε”.

3)Ερώτηση από χρήστη: δηλαδή για να κάνω μια παρέμβαση πιστεύετε ότι δεν υπάρχει κάποια οργανωμένη από Ελληνικά στοιχεία ομάδα επιτήρησης;

Απάντηση: ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΟΜΩΣ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝ, ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΕΠΙΤΗΡΩΝ.

4)Ερώτηση χρήστη: οργανωμένη επιτήρηση από ποιους;

Απάντηση: ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΦΥΠΝΙΖΟΥΝ ΕΙΤΕ ΕΜΦΑΝΩΣ ΕΙΤΕ ΑΦΑΝΩΣ. ΟΜΙΛΩ ΚΑΙ ΔΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ.

Σωκράτης Αικατερινίδης (Δημοσιογράφος-Ερευνητής):

Ο χορός των πραγματικών συνεντεύξεων στη σελίδα μας άνοιξε τον Μάϊο του 2003 με τον γνωστό ερευνητή κ. Σωκράτη Αικατερινίδη να δέχεται την πρόταση μας για παράχώρηση συνέντευξης.Παραθέτω την απάντηση που έδωσε όταν τον ρώτησα για το επίμαχο θέμα:

Ερώτηση beetlejuice : 5)Θα θέλαμε να αναφερθούμε τώρα πιο συγκεκριμένα,σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, στους ΄΄Ε΄΄.Το συγκεκριμένο ζήτημα απασχολεί πολύ κόσμο που σίγουρα ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις. Πιστεύτε τελικά ότι υπήρξε-υπάρχει η συγκεκριμένη ομάδα;Αν ναι,ποια είναι η δράση της και γιατί δεν κάνει κάτι για να πιστοποιήσει-χωρίς αμφισβήτηση πλέον- την ύπαρξή της;

Απάντηση Σωκράτη Αικατερινίδη: Η αναφορά μου στην ομάδα Ε θα αρχίσει από την εποχή της Ατλαντίδος, τότε που οι ’τλαντες είχαν πάρει εντολή από τον ’ναρχο να εργάζονται για την πρόοδο της ανθρωπότητας. Όμως με την πάροδο των αιώνων οι ’τλαντες παρέβησαν αυτή την εντολή αφού κατέστησαν υπερφίαλοι, λόγω των υπερόπλων που διέθεταν και από την κατάχρηση των ενεργειών, και θέλησαν να κατακτήσουν όλο τον γνωστό εκείνης της εποχής κόσμο. Όμως αφού είχαν κατακτήσει αρκετούς λαούς, θέλησαν να κατακτήσουν και τους Αθηναίους, οι οποίοι διέθεταν και αυτοί υπερόπλα και η αναμέτρησή τους, που έγινε το 9.550 π.Χ. ήταν τόσο τρομακτική που είχε άμεσο αποτέλεσμα την καταβύθιση της Ατλαντίδας, και η Μεσόγειος που τότε ήταν ξηρά, να μετατραπεί σε θάλασσα, και οι κορυφές των υψηλότερων βουνών είναι τα σημερινά νησιά της Μεσογείου. Από εκείνη την εποχή ιδρύθηκε και εδραιώθηκε η ομάδα Ε, στην οποία υπήρξαν αρχηγοί ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Αρχιερέας των Δελφών Λουκιανός. Σήμερα η ομάδα Ε αποτελείται από αφανή άτομα, τα οποία θα παραμείνουν αφανή, μέχρι να τους δώσουν εντολή οι Ουράνιοι Ε, να καταστούν γνωστά, η ομάδα Ε είναι Έλληνες και ξένοι, οι οποίοι όμως όχι μόνο έχουν την ελληνική παιδεία, αλλά και το γονίδιο Ι.Χ.Ω.Ρ. και διαθέτουν υπερτεχνολογία την οποία χρησιμοποιούν όταν χρειαστεί εκεί που είναι απαραίτητη για τις θετικές ενέργειές τους για το καλό της ανθρωπότητας, με την οποία μπορούν να καταστούν αόρατοι, να διακτινίζονται και άλλα πολλά, τα οποία για ευνόητους λόγους δεν επιτρέπεται να παραθέσω. Βέβαια να είστε σίγουροι ότι όσοι έχουν αναφέρει ότι ανήκουν στην ομάδα Ε, δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την ομάδα Ε και το πράττουν για λόγους αυτοπροβολής. Ακόμα η ομάδα Ε δρα και σε επίπεδο ιδεών, διαμορφώνονται σταδιακά μια παγκόσμια θετική συνειδητότητα. Ακόμα θέλω να προσθέσω ότι στην σημερινή εποχή αναβιώνει σταδιακά η παλιά Ατλάντεια περίοδος, με τη νέα Ατλαντίδα, που είναι η σημερινή Αμερική, η οποία όπως πλέον γνωρίζουμε όλοι θέλει να κατακτήσει όλο τον πλανήτη, αλλά όταν θα έλθει το πλήρωμα του χρόνου που μάλλον είναι κοντά, θα νικηθεί, όπως έγινε και στα πανάρχαια χρόνια, από τους σύγχρονους Αθηναίους. Όμως αυτή την περίοδο η διαμάχη διεξάγεται στην τέταρτη και πέμπτη διάσταση, όπου οι Ουράνιοι Ε, διεξάγουν σημαντικό έργο, αφού είναι φύλακες των πυλών, των κωδικών και των ενεργειών, για να μην υποκλαπούν, και προετοιμάζουν το έδαφος για να μεταφερθεί αυτή η διαμάχη σε υλικό επίπεδο, για την τελική σύγκρουση, στην δική μας διάσταση.

Γιώργος Στάμκος (Συγγραφέας-Δημοσιογράφος):
O γνωστός συγγραφέας Γιώργος Στάμκος μας παραχώρησε συνέντευξη τον Ιούλιο του 2003.Ιδού η απάντηση του στην σχετική με το θέμα μας ερώτηση του Iaveris που ανέλαβε αυτή τη συνέντευξη:

Ερώτηση Iaveris: Ποια η άποψή σας για την περιβόητη Ομάδα “ΕΨΙΛΟΝ” ; Λέγεται ότι και ο ΝΙΚΟΛΑ ΤΕΣΛΑ υπήρξε μέλος της, ισχύει κάτι τέτοιο;

Απάντηση Γιώργου Στάμκου: Κάθε εποχή και κάθε γενιά χρειάζεται τους μύθους της. Ιδιαίτερα όταν υπάρχει ιδεολογικό κενό, σύγχυση και αποπροσανατολισμός, τότε οι μάζες, στην αδυναμία τους να βρουν λογική και κατανοητή εξήγηση για τη μίζερη καθημερινότητά τους, καταφεύγουν εύκολα σε προ-ορθολογικές καταστάσεις και ιδιαίτερα στη νεομυθολογία. Αυτή είναι, κατά τη γνώμη μου, και η περίπτωση της “Ομάδας Έψιλον”. Πρόκειται για αποκύημα της φαντασίας κάποιων νεομυθολόγων, που έχουν στρεβλές ελληνοκεντρικές εμμονές και κάτω από τον “αρχαιοελληνικό μανδύα” που άκομψα φορούν, κρύβονται -δυστυχώς- ακροδεξιές και φασίζουσες αντιλήψεις. Το όλο πράγμα θα ήταν επικίνδυνο, αν δεν υπήρχε άφθονη γραφικότητα, που φθάνει σε σημείου γελοιότητας π.χ. με αναφορές σε εξωγήινη καταγωγή των Ελλήνων. Στη χειρότερη περίπτωση πάντως η όλη ιστορία περί Ομάδας Έψιλον καταντά μια μπουρδολογία, που συντηρείται μόνο και μόνο για τις πωλήσεις των βιβλίων που λυμαίνονται το συγκεκριμένο χώρο. Και μη νομίζετε πως αυτό αποτελεί ελληνική αποκλειστικότητα.
Σχεδόν κάθε χώρα σ’ αυτόν τον κόσμο έχει το δικό της αντίστοιχο της “Ομάδας Ε”. Έχω μελετήσει, όπως γνωρίζετε, πολύ καλά την περίπτωση της γειτονικής Σερβίας. Κι εκεί υπήρχαν άνθρωποι που πίστευαν στην ύπαρξη της ψιονικής “Ομάδας 69″, που με την ψυχοτρονική τεχνολογία και τα υπερόπλα της θα προστάτευε τη χώρα από τους εχθρούς της. Τίποτε όμως από αυτά δε συνέβη. Αυτή η περιβόητη ομάδα δεν ήταν παρά μια σύναξη μερικών γραφικών οι οποίοι πίστευαν πως είχαν υπερφυσικές δυνάμεις, που θα έσωζαν τη χώρα από την καταστροφή. Η Σερβία όμως δεν απέφυγε την καταστροφή της. Και το μόνο που απέμεινε στο τέλος είναι μια πικρία.
Όσο για την υποτιθέμενη εμπλοκή του Τέσλα στην “Ομάδα Ε”, αυτό αποτελεί μια ακόμη παραπληροφόρηση που εφηύραν οι επιτήδειοι Έλληνες νεομυθολόγοι, επειδή γνωρίζουν καλά πως ο Τέσλα υπήρξε ένας μεγάλος επιστήμονας και ιδιαίτερος άνθρωπος, και μόνον η αναφορά στο όνομά του θα έδινε κύρος στο φαντασιόπληκτο δημιούργημα τους! Στο βιβλίο “Θεωρίες Συνωμοσίας”, που έγραψα πρόσφατα μαζί με τον Λουκά Καβακόπουλο, αναφέρομαι διεξοδικά πάνω στο φαινόμενο της “κουλτούρα της παράνοιας” και της συνωμοσιοπαράνοιας, που μαστίζει τον μετα-μοντέρνο κόσμο.

Γιάννης Λάζαρης (Αντισυνταγματάρχης Τ/Χ-Ηλεκτρονικός Μηχανικός ΕΜΠ ):

Γοητευμένοι από το νέο βιβλίο του κ. Λάζαρη(το οποίο υπάρχει στη στήλη ΄΄βιβλιοπαρουσιάσεις΄΄ της σελίδας μας),αποφασίσαμε να του προτείνουμε να μας παραχωρήσει μια συνέντευξη τον Ιούλιο του 2003. Η πρότασή μας έγινε αμέσως αποδεκτή. Ας δούμε τι απάντησε “επί του θέματος” στον Tremulas που ανέλαβε τη συνέντευξη.

Ερώτηση Tremulas: 7. Θα θέλαμε να μας πείτε την γνώμη σας για την πολυσυζητημένη ομάδα Ε

Aπάντηση Γιάννη Λάζαρη: Θεωρώ πολύ θετική κι ελπιδοφόρα τη παρατηρούμενη σήμερα στροφή των νέων προς τους αρχαίους μας συγγραφείς.
Δυστυχώς όμως, απ’ ότι φαίνεται τελικά, σε κάθε ενέργεια υπάρχουν πάντα κι οι αναπόφευκτες παρενέργειες. Θλίβομαι, γιατι με μια απλή και μόνο επίσκεψη στα βιβλοπωλεία, μπορείς να δείς πλήθος βιβλίων και περιοδικών που κυκλοφορούν με θέμα την αρχαία Ελλάδα γραμμένα από ανθρώπους χωρίς καμμία επιστημονική κατάρτιση, τα οποία περιέχουν απίστευτες κι αβάσιμες θεωρίες που ορισμένες φορές φθάνουν ακόμη και στα όρια της γελοιότητας.
Όλη αυτή η ευφάνταστη σαχλαμαρολογία, εφ’ ενός δημιουργεί σύγχιση κι αποπροσανατολίζει τον ανυποψίαστο αναγνώστη κι αφ’ ετέρου γελοιποιεί και περιθωριοποιεί το χώρο.
Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια τοποθετώ και τις θεωρίες περί της δήθεν ύπαρξης μιας μυστικής, φοβερής και τρομερής Ομάδας Ε, η οποία δρα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και σκοπό έχει να βοηθάει τον Ελληνισμό στις δύσκολες στιγμές του.
Στην αρχή πίστευα ότι όλοι αυτοί οι “Ελλαδέμποροι” είχαν μόνο σκοπό το κέρδος. Όσο περνάει ο καιρός όμως έχω αρχίσει να σκέφτομαι ότι τα πράγματα ίσως δεν είναι τόσο απλά κι ίσως ο ρόλος ορισμένων από αυτούς να είναι ιδιαίτερα ύποπτος.
Αν παραμυθιαστούν οι νέοι ότι υπάρχει αυτή η Ομάδα Ε που όταν χρειαστεί θα επέμβει, τότε αυτοί δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτε, οπότε θα αδρανήσουν και θα αποτελέσουν έτσι εύκολη λεία στο μέλλον στα χέρια των εχθρών τους.
Θα πάθουν δηλαδή ότι έπαθαν κάποιοι άχρηστοι όταν γινόταν η άλωση της Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι αντι να πολεμούν, κάθονταν στην Αγία Σοφία κι έψελναν περιμένοντας να έρθει η Παναγία να τους σώσει. Αντί για την Παναγία όμως, βρήκαν το τουρκικό σπαθί.
Αλήθεια, πού ήταν η Ομάδα Ε το 1453, πού ήταν το 1922, πού ήταν όταν υποδουλωθήκαμε στους Ρωμαίους κτλ κτλ.

Η δική σας άποψη (επισκέπτες της σελίδας):

Στο μέσο και αριστερά της ιστοσελίδας της Gateway Team υπάρχουν τα τυχαία εμφανιζόμενα(σε κάθε επίσκεψη σας) polls.Έτσι μπορεί να σφυγμομετρείται η άποψη των επισκεπτών σε συγκεκριμένα κάθε φορά ζητήματα.Ανάμεσα στα θέματα-ερωτήσεις που τίθενται είναι και το ΄΄Ποια είναι η άποψη σας για την ομάδα Έψιλον΄΄. Ας δούμε πως έχουν διαμορφωθεί τα αποτελέσματα ως τώρα (Αρχές Αυγούστου 2003):

-Η ύπαρξη της είναι γεγονός και η σωτηρία δεν θα αργησει: 23,8%

-Πιθανότατα υπάρχει αλλά μάλλον η δράση της είναι διαφορετική:10,1%

-Ίσως να υπάρχει όμως είναι ουτοπικό να προσμένουμε στην αναγέννηση της Ελλάδας από αυτούς και μόνο:30,8%

-Ίσως κάποτε να υπήρξε όμως σήμερα υπάρχει μόνο σαν ιδεώδες που πρέπει να μας αφυπνίσει:10,8%

-Ούτε υπήρξε ούτε θα υπάρξει και οι υποσχέσεις όσων την υποστηρίζουν είναι φρούδες:20,3%

Κάποια συμπεράσματα.

Aπό τα παραπάνω (μέχρι στιγμής) αποτελέσματα προκύπτουν κάποια συμπεράσματα σχετικά με την γνώμη του κόσμου για το συγκεκριμένο θέμα.Έτσι το 31% περίπου-που αποτελεί και την πλειοψηφία-έχει μια μάλλον μέση στάση καθώς πιστεύει πως ακόμα και αν υπάρχει αυτή η ομάδα πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε στην αναγέννηση της Ελλάδας.Από κει και πέρα παρατηρούμε μια πόλωση,καθώς το 24% περίπου είναι σίγουρο ότι υφίσταται μια τέτοια ομάδα που θα φέρει τη σωτηρία στους Έλληνες, ενώ περίπου το 20% πιστεύει ότι η ομάδα Ε είναι κατασκεύασμα της εποχής μας καθώς ΄΄ούτε υπήρξε,ούτε υπάρχει΄΄.Αξίζει πάντως να πούμε ότι το 76% του κόσμου πιστέυει στην υπάρξη-ή στην πιθανή ύπαρξη- της ομάδας είτε στο παρελθόν είτε στο παρόν,χωρίς βέβαια να συμφωνούν για το είδος της δράσης της,-το 65% αυτών πιστεύει ότι υπάρχει-ή πιθανόν υπάρχει- και σήμερα- επικυρώνοντας ίσως την παροιμία που λέει “όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά”.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν όπως θα έχετε καταλάβει ως τώρα ένα πολυσύνθετο άρθρο με αρκετές πληροφορίες επί του θέματος,την παρουσίαση αρκετών σημαντικών ανθρώπων που έχουν εμπλακεί στην διάδοση της ομάδας Ε,καθώς επίσης και τις απόψεις γνωστών ερευνητών επί του θέματος σε αποκλειστικές συνεντεύξεις τους στην ομάδα μας.Σκοπός αυτού του άρθρου άλλωστε,δεν είναι να βγάλει “στη φόρα” κάποια νέα συνταρακτική(!) είδηση.Στόχος του είναι να σας παραθέσει όσα-περισσότερα- στοιχεία μπορεί και στη συνέχεια να σας βάλει στη θέση του κριτή ή ακόμα και στη διαδικασία αναζήτησης περαιτέρω πληροφοριών(ακόμα καλύτερα!).

Η ΄”Άποψη”-Ένας αισιόδοξος επίλογος
’φησα τελευταία τη προσωπική μου άποψη καθώς κρίνω ότι ειδικά για αυτό το θέμα δεν είναι και η πιο σημαντική.’λλωστε όταν κάποιος δε γνωρίζει(το ερώτημα είναι:”Και ποιοι γνωρίζουν;”) πολλά για το συγκεριμένο θέμα(και για το όποιο θέμα) είναι καλύτερο πρώτα να το μελετά εκτενώς και στη συνέχεια να προσπαθεί να το κρίνει και όχι να βγάζει πόρισμα!Δεν υποστηρίζω φανατικά ότι η ομάδα Ε υπάρχει και δρα με τη μορφή που μας παρουσιάζουν..Ή μάλλον για να το θέσω καλύτερα δεν με αφήνουν να το υποστηρίξω. Βλέπετε είναι και αυτή η έλλειψη απτών αποδεικτικών στοιχείων.
Από την άλλη ίσως κάποιοι θέλουν να είναι έτσι. Γι’αυτό ακριβώς και δεν αποκλείω την περίπτωση του να υπάρχει.Και μη θεωρήσετε την άποψή μου διπλωματική. Απλά δεν έχω περιθώρια για κάτι διαφορετικό. Έτσι μάλλον θα συγκλίνω στην άποψη του 30% των επισκεπτών μας, ότι δηλαδή ΄΄ίσως να υπάρχει όμως είναι ουτοπικό να προσμένουμε στην αναγέννηση της Ελλάδας από αυτούς και μόνο΄΄.Γιατί είναι μέγας ο κίνδυνος να επαναπαυτούμε στην ύπαρξη ενός δεδομένου σωτήρα.
Από την άλλη δεν μπορούμε να αγνοούμε όσα φτάνουν στα αυτιά μας από τους ΄΄εψιλονολόγους΄΄ και ακόμα περισσότερο όσα με έκπληξη βλέπουμε ότι πραγματοποιούνται!
Το ότι για παράδειγμα έχει ξεκινήσει μια αφύπνιση των Ελλήνων,το ότι υπάρχει μια στροφή στο πραγματικό παρελθόν μας ,το ότι αρχίζουμε να κατανοούμε την ιστορία μας, ότι διαβάζουμε αρχαίους φιλοσόφους κ.α δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.Τελικά ίσως εσείς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές να είστε μόνοι σας μια ΄΄ξεχωριστή΄΄ ομάδα Ε!Και ακόμα και αν δεν υπάρχει αυτή η ομάδα,που ξέρετε;.ίσως στο άμεσο μέλλον να γίνει επιτακτική η δημιουργία της και η δράση της με τη μορφή που παρουσιάζεται σήμερα και εσείς που ακόμα διαβάζετε αυτές τις γραμμές να την στελεχώσετε!!
Kάπου εδώ φίλοι μου πρέπει να σας πληροφορήσω πως αυτό το άρθρο έφτασε στο τέλος του.Σε ότι αφορά όμως την αναζήτηση της αλήθειας , λέξη ΄΄τέλος΄΄ δεν υπάρχει.Γιατί ακόμα κι αν κάποιος έμαθε πολλά-ίσως περισσότερα κι απ’αυτά που φανταζόταν ο ίδιος ότι θα μάθει-νέα ερωτήματα γεννιούνται συνεχώς και θα γεννιούνται συνεχώς.
Και η αλήθεια είναι ότι όλοι μας πρέπει να μάθουμε σιγά σιγά να ακούμε αρχικά και στη συνέχεια να παίρνουμε στα σοβαρά το παράδοξο γιατί η εποχή που θα αποκαλυφθούν πολλά όχι μόνο δεν αργεί, έχει ήδη αρχίσει!

Βιβλιογραφία:
1)”Αριστοτέλους το ΄΄οργάνων όργανον”: Κοσμοσκάφος ΣΤΑ-ΓΥΡΟ-ΕΨΙΛΟΝ΄΄(ερμηνεία-ανάλυση Γεωργίου Λευκοφρύδη-εκδ.Καθέδρα)
2)”Το αίνιγμα των ΕΨΙΛΟΝ” (Κωνσταντίνος Κούρος-εκδ.Έσοπτρον)
3)”Ομάδα ΕΨΙΛΟΝ ολική επαναφορά 2011″ (Δημήτρης Γιόλβας-εκδ.Κάδμος)
4)”2011 ο θρίαμβος των Ε:Το Ελλάνιον κέλευσμα” (Ανέστης Κεραμυδάς-εκδ.Απολλώνιος)

Περιοδικά:

Φαινόμενα τ.32, Strange τ.45

Βοηθητικοί Δικτυακοί τόποι:

www.fourakis.gr

http://homepages.pathfinder.gr/the_unknowns/html/epsilon.htm

http://www.pittaland.gr/EPSILON.htm


Σχολιάστε το κείμενο στο FORUM του Μεταφυσικού