Home » από Μέλος Κοινότητα του Μεταφυσικού, Θεωρίες Συνωμοσίας, Μελέτες
από Μέλος Κοινότητα του Μεταφυσικού Θεωρίες Συνωμοσίας Μελέτες

Μασόνοι, νταλίκες και φέρετρα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν τη μήτρα πλείστων συνωμοσιολογικών σεναρίων. Αναρίθμητες θεωρίες προκύπτουν με το απλό «ανακάτεμα» των βασικών συστατικών μιας κλασικής συνταγής: Ενας κύβος μυστικών υπηρεσιών, δυο κουταλιές μασονόσκονη και μια σκελίδα θάνατος…

Η ετεροχρονισμένη εισαγωγή των ξενόφερτων θεωριών συνωμοσίας στην ελληνική πραγματικότητα αποτελεί μια χρόνια συνήθεια. Τηλεβιβλιοπώλες και «ειδησεογραφικά» blogs ανταγωνίζονται στο όνομα της αλήθειας για την πληρέστερη ενημέρωσή μας. Τις περισσότερες φορές μηρυκάζουν ένα πολτό αλήθειας και ψέματος και μας σερβίρουν την υποτιθέμενη αποκάλυψη.

Οι Μασόνοι (ή αλλιώς Ελευθεροτέκτονες) είναι συχνοί πρωταγωνιστές σεναρίων απόλυτης καταστροφής, ολέθρου και εξανδραποδισμού της ανθρωπότητας. Η μυστικότητα που διέπει τον Τεκτονισμό αποτελεί «κόκκινο πανί» για τη φαντασία των συνωμοσιολόγων. Τα χίλια κακά της μοίρας μας, με ευκολία αποδίδονται στους Τέκτονες, οι οποίοι εμφανίζονται να έχουν τη δύναμη να ορίζουν κυβερνήσεις κατά βούληση.

Τον τελευταίο καιρό, σε τηλεόραση και διαδίκτυο, αναπαράγεται ένα εκπληκτικό σενάριο, που αξίζει να αναλύσουμε. Σύμφωνα με αναφορές από το αμερικανικό διαδίκτυο, τον ερευνητή Alex Jones και άλλες φήμες, υπάρχει ένα σχέδιο αφανισμού του αμερικανικού πληθυσμού. Εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές παρουσιάζονται έτοιμες να θυσιαστούν στο βωμό των δολοπλόκων. Σύμφωνα με φωτογραφίες από το Google Earth και υποτιθέμενες μαρτυρίες, υπάρχουν υπαίθριοι χώροι στους οποίους στοιβάζονται αυτή την περίοδο περί τα 500.000 φέρετρα. Τα έχουν δει να στοιβάζονται κατά χιλιάδες σε οικόπεδα σε όλες τις ΗΠΑ. Πίσω από το σχέδιο, ο προσεκτικός ερευνητής μπορεί να διακρίνει την υπογραφή της FEMA. Η ομοσπονδιακή υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών, γνωρίζει (ή/και σχεδιάζει) ότι πρόκειται υπάρξει ένα τεράστιο χτύπημα εναντίον του πληθυσμού, ενδεχομένως από κάποιο άγνωστο βιολογικό κίνδυνο. Οι φωτογραφίες των φερέτρων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αποκαλύπτουν πως είναι τεραστίων διαστάσεων, φτιαγμένα από μαύρο πλαστικό υλικό. Η… απαραίτητη συμμετοχή του Τεκτονισμού σε όλα αυτά στοιχειοθετείται από ένα video που κάνει θραύση στο διαδίκτυο. Εκεί απεικονίζεται μια νταλίκα, φορτωμένη με αυτά τα τεράστια φέρετρα. Στην πόρτα του οδηγού, υπάρχει ένα τεράστιο μασονικό σύμβολο με το σχήμα του διαβήτη. Πραγματικά μια πρωτότυπη προσέγγιση, καθώς είναι σπάνιο θέαμα η μασονική νταλίκα.

Το παραπάνω σενάριο, κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στη χώρα μας, διαδίδεται από τους γνωστούς τηλεβιβλιοπώλες και άσημους συντάκτες διαφόρων ιστοσελίδων. Βέβαια, δεν υπάρχουν στοιχεία εντός Ελλάδος που να χαρίζουν ένα εθνικό χρώμα στην υπόθεση. Η λαβή για καταστροφολογία και επικείμενο σφαγιασμό της ανθρωπότητας είναι από μόνη της μια αρκετά ικανή συνθήκη ώστε να «πουλήσει» και να τραβήξει την προσοχή το θέμα.

Ας δούμε τώρα πιο αναλυτικά τα υπάρχοντα στοιχεία για την υπόθεση που εξετάζουμε, καθώς επίσης και την παράθεση των πορισμάτων της έρευνά μας.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο απεικονίζουν τεράστια, μαύρα φέρετρα να στοιβάζονται κατά χιλιάδες σε υπαίθριους χώρους, που υποτίθεται ανήκουν στην ομοσπονδιακή FEMA. Αρα, σύμφωνα με τους συνωμοσιολάτρες, ο συγκεκριμένος οργανισμός είναι συμμέτοχος ενός σχεδίου αφανισμού χιλιάδων ανθρώπων.

 

Μια πιο προσεκτική ματιά

Η αλήθεια είναι ότι τα μεγάλα, μαύρα κουτιά δεν αποτελούν φέρετρα. Για την ακρίβεια είναι θήκες φερέτρων. Σας μπερδέψαμε; Ας γίνουμε λίγο μακάβριοι! Σε αρκετά κοιμητήρια των Ηνωμένων Πολιτειών υπάρχει η συνήθεια για τους θανόντες, εκτός από το κλασικό φέρετρο, να προστατεύονται από τη νεκρική κιβωτό (μια ευφάνταστη ερμηνεία του όρου «burial vault»). Ο λόγος χρήσης τους είναι προστασία από την εισχώρηση νερού και η αποτροπή της καθίζησης του εδάφους από τη σταδιακή διάλυση των υλικών του φερέτρου. Είναι μια παράξενη, αμερικανική συνήθεια, η οποία δε συναντάται αλλού στον κόσμο.

Συνήθη υλικά κατασκευής των νεκρικών κιβωτών είναι το τσιμέντο και το πλαστικό. Ενδεχομένως να μπορεί να εντοπιστεί κάποια «μεταφυσική» αντίληψη πίσω από την επιλογή της προστασίας του νεκρού σώματος από τα στοιχεία της φύσης κατά τη διάρκεια της αποσύνθεσής του.

Οι φωτογραφίες που απεικονίζουν τα περίφημα «φέρετρα της FEMA» προέρχονται, κατά κύριο λόγο, από τη πολιτεία της Georgia των ΗΠΑ. Ο υπαίθριος τρόπος αποθήκευσής τους, είναι με διαφορά ο φθηνότερος, οπότε διάφορες εταιρίες παροχής υπηρεσιών προσλαμβάνονται για τις συγκεκριμένες εργασίες. Το οικόπεδο στη Georgia ενοικιάζεται από την εταιρεία Vantage Products Corporation. Εχουν ήδη αποθηκευτεί 50.000 τέτοια κουτιά, τα οποία προέρχονται από παραγγελίες. Να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, τελούνται 900.000 ταφές. Είναι απολύτως λογικό ένα μικρό ποσοστό των κουτιών αυτών να έχει προαγοραστεί από τους ενδιαφερόμενους.

Η FEMA δεν εμπλέκεται με κάποιο τρόπο στο οικόπεδο αυτό. Πάντως, η συγκεκριμένη υπηρεσία θα είχε το τακτ, αφού προκαλέσει μαζικό αφανισμό, να ταφούν τα θύματά της με όλες της ανέσεις.  Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη θεωρία συνωμοσίας γνώρισε το απόγειό της στις ΗΠΑ το 2008. Οι φωτογραφίες είναι πλέον… εκτός εποχής και τα κουτιά έχουν μεταφερθεί σε άλλες τοποθεσίες.

Ετσι το τρομολαγνικό αυτό σενάριο θεωρείται ήδη ξεπερασμένο. Κι αυτό γιατί στο διαδίκτυο υπάρχουν δημοσιευμένα τα σχετικά στοιχεία για τον ενδιαφερόμενο ερευνητή: το συμβόλαιο ενοικίασης του οικοπέδου, οι απαντήσεις των επιχειρήσεων που κατασκευάζουν τις κιβωτούς και μπλέχτηκαν σε ένα γαϊτανάκι αποκαλύψεων και παράκρουσης κ.α.

Η… Μασονική εμπλοκή

Η νταλίκα με το μασονικό αυτοκόλλητο στην πόρτα του οδηγού, είχε ως φορτίο κουτιά που σε ένα βαθμό μοιάζουν με τις νεκρικές κιβωτούς. Στην πραγματικότητα όμως, επρόκειτο για κουτιά που σχετίζονταν με  χρήση για ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και δεν είχαν καμία σχέση με νεκρούς. Βέβαια, ένα μασονικό σύμβολο είναι αρκετό για να συνδυάσει κανείς FEMA, νεκρούς και κιβωτούς. Το πιθανότερο είναι ότι ο οδηγός της νταλίκας είναι Τέκτονας ή φιλοτέκτονας. Δυστυχώς, η εξήγηση είναι αρκετά πεζή και αρκετοί θα περίμεναν κάτι περισσότερο «ζουμερό».

Βέβαια το… παρήγορο είναι ότι το βίντεο με την νταλίκα (μπορείτε να το δείτε πληκτρολογώντας στο youtube τη φράση «Freemason Semi-Truck Hauling FEMA Coffins in Wisconsin, Sept. 2012») επανέφερε το θέμα των μαύρων φερέτρων στην επικαιρότητα το 2012.

 

Η λογική προσέγγιση και ο υγιής σκεπτικισμός

Οσο πιο ακραίος είναι ένας ισχυρισμός, τόσο περισσότερα είναι τα τεκμήρια που απαιτούνται για να ευσταθεί και να γίνει αποδεκτός. Από την άλλη, δεν υπάρχει (και δεν πρέπει να υπάρχει) περιορισμός στο είδος των σκέψεων και στο βάθος των λογισμών που θα επιλέξει κάποιος για να κινηθεί. Ωστόσο, για να θεωρηθεί σοβαρός ένας ισχυρισμός, απαιτούνται επιχειρήματα, αποδείξεις και στοιχεία. Τα τελευταία χρόνια, εξ’ αιτίας της τρομακτικής διάδοσης του διαδικτύου και της δυνατότητας που έχει ο καθένας να αποκτά το δικό του δημόσιο βήμα, βομβαρδιζόμαστε από ισχυρισμούς ανθρώπων που δεν έχουν κάνει στοιχειώδη έρευνα και αναπαράγουν ειδήσεις και αρκετές φορές ευφάνταστα σενάρια με ανεξέλεγκτο τρόπο. Οι συνωμοσιολογικές θεωρίες μπορεί να είναι χρήσιμες. Κι αυτό γιατί είτε όντως κρύβουν πίσω τους κάποια δόση αλήθειας, γεγονός που μας βοηθά να βλέπουμε πίσω από την κουρτίνα της πραγματικότητας που μας σερβίρεται, είτε η διερεύνηση και απομυθοποίησή τους ακονίζει το μυαλό μας και αποκαλύπτει το βρώμικο ρόλο των εμπνευστών και διακινητών τους.

 

Who is Who: Ο Ανδρέας Πανουτσόπουλος είναι μέλος της Ελληνικής Κοινότητας του Μεταφυσικού (metafysiko.gr) και ένας εκ των παραγωγών της ραδιοφωνικής εκπομπής Αστρική Πύλη (stargatefm.gr). Υπήρξε επίσης ιδρυτικό μέλος της φοιτητικής ομάδας του Κέντρου Αναζήτησης Πανεπιστημίου Αιγαίου (Κ.Α.Π.Α). Τα ενδιαφέροντά του εστιάζονται στους τομείς της φιλοσοφίας, της προωθημένης επιστήμης και της κατάρριψης νεομυθολογικών σεναρίων του εναλλακτικού χώρου που συνήθως ακροβατούν ανάμεσα στην εμπορική απάτη και την απλή ανοησία.