Home » από Μέλος Κοινότητα του Μεταφυσικού, Άρθρα Επικαιρότητας, Νέα από Όλο τον Κόσμο, Τελευταία Νέα - Επικαιρότητα
από Μέλος Κοινότητα του Μεταφυσικού Τελευταία Νέα - Επικαιρότητα

Διεθνές Βραβείο Παραψυχολογίας σε Μέλος της Gateway!

124

Η Ελληνική Κοινότητα του Μεταφυσικού ανακοινώνει με υπερηφάνεια ότι το μέλος της ομάδας Gateway, Νικόλαος Κουμαρτζής, τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο Robert R. Coly 2010 του οργανισμού Parapsychology Foundation για την προσφορά του στο πεδίο της Παραψυχολογίας τη χρονιά που φεύγει. Το εν λόγω βραβείο αποτελεί διεθνής αναγνώριση από την παγκόσμια παραψυχολογική κοινότητα προς το πρόσωπο του και το metafysiko.gr αισθάνεται διπλά υπερήφανο για έναν άνθρωπο που βγήκε από τα σπλάχνα του και προσφέρει ανελειπώς τα τελευταία 8 χρόνια με πρωτότυπο ερευνητικό έργο.

Το εν λόγω βραβείο δίνεται σε νεαρούς επιστήμονες που συμμετέχουν στο επιστημονικό πεδίο της Παραψυχολογίας και η τελική απόφαση παίρνεται μετά από αξιολόγηση των εκθέσεων που καταθέτουν οι διαγωνιζόμενοι με θέμα “The Challenge of Parapsychology”. Το βραβείο συνοδεύει υποτροφία 1.000 δολλαρίων για συνέχιση της συμμετοχής του βραβευμένου στο ερευνητικό αυτό πεδίο.

Ο Νικόλαος Κουμαρτζής βραβεύθηκε εν μέρη για το ρόλο του στο διεθνές project “World of Parapsychology” (www.theWoP.org, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ), ενώ η έκθεση που κατέθεσε έχει τίτλο “Parapsychology 2.0: Unbelievable Opportunities, Innumerable Possibilities” (στα αγγλικά) και είναι διαθέσιμη στο link: http://www.parapsychology.org/dynamic/040604.html.

Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι η τιμή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι το Parapsychology Foundation στήριξε έμπρακτα τον Δρ. Άγγελο Τανάγρα τα τελευταία χρόνια της ζωής του και η βιβλιοθήκη του οργανισμού σήμερα φιλοξενεί τα ημερολόγια, τα χειρόγραφα και τις σημειώσεις από τις έρευνες του. Πέρα της βράβευσης, ο Νικόλαος Κουμαρτζής έχει προσκληθεί να επισκεφθεί την εν λόγω βιβλιοθήκη στη Νέα Υόρκη και να μελετήσει τα παραπάνω αρχεία.

Τέλος, πέρα του Νικόλαου Κουμαρτζή, μόλις ένας ακόμα Έλληνας (καθηγητής πανεπιστημίου που δεν αποκαλύπτουμε το όνομα του για ευνόητους λόγους) έχει δεχθεί ανάλογη χρηματοδότηση-αναγνώριση για να μελετήσει τα έγγραφα του Δρ. Άγγελου Τανάγρα στη Νέα Υόρκη.

Η Ανακοίνωση της Βράβευσης από το Parapsychology Foundation
«Νικόλαος Κουμαρτζής, Νικητής του 2010 Robert R. Coly Prize. Ο οργανισμός Parapsychology Foundation ανακοινώνει με υπερηφάνεια ότι ο Νικόλαος Κουμαρτζής επιλέχθηκε να βραβευθεί με το Robert R. Coly Prize. Ο Νικόλαος Κουμαρτζής ζει στη Θεσσαλονίκη (Ελλάδα) όπου διενεργεί διδακτορική έρευνα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Επιπλέον, είναι συνιδρυτής του “World of Parapsychology” (ελλ. “Ο Κόσμος της Παραψυχολογίας”, έναν διαδικτυακό ψυφιακό τόπο συνάντησης για κάθε άνθρωπο που ασχολείται ενεργά με την παραψυχολογία αλλά και για ΜΜΕ που ενδιαφέρονται για την επιστημονική έρευνα που διενεργείται στο πεδίο. Για ένα σύντομο βιογραφικό του κ. Κουμαρτζή πατήστε εδώ και για να διαβάσετε την έκθεση που βραβεύθηκε πατήστε εδώ
(σε ελεύθερη μετάφραση | πηγή)

Από τη σελίδα του Parapsychology Foundation
Σχετικά με τον Νικόλαο Κουμαρτζή | Parapsychology 2.0: Unbelievable Opportunities, Innumerable Possibilities (winning essay)

Ο Οργανισμός Parapsychology Foundation
124aTo Parapsychology Foundation ιδρύθηκε το 1951 στις ΗΠΑ από τους Eileen J. Garrett and the Hon. Frances P. Bolton και έκτοτε λειτουργεί ανελειπώς προσφέροντας σημαντικό έργο στη διεθνή παραψυχολογική κοινότητα. Αποτελεί μία μη-κερδοσκοπική οργάνωση που ως σκοπό έχει να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας υποστηρίζοντας την επιστημονική έρευνα πάνω στα ψυχικά φαινόμενα.
Ο οργανισμός προσφέρει κάθε χρόνο χρηματοδοτήσεις και υποτροφίες στους επιστήμονες του πεδίου, εκδίδει μονογραφίες και μικρές εκδόσεις με σχετικές έρευνες, είναι υπεύθυνο για το International Journal of Parapsychology (ελλ. Διεθνές Επιστημονικό Έντυπο Παραψυχολογίας), για τη σειρά ομιλιών Perspectives Lecture Series, για το project Outreach Program, αλλά και για τη συντήρηση και ανάπτυξη της Eileen J. Garrett Library (μία από τις μεγαλύτερες εξειδικευμένες βιβλιοθήκες στον κόσμο) που φιλοξενεί πάνω από 12.000 βιβλία και τεύχη 100 περιοδικών πάνω στην παραψυχολογία και παρεμφερή θέματα. Τέλος, το Parapsychology Foundation έχει ιδρύσει και χρηματοδοτεί ανελειπώς το μικρό εκδοτικό οίκο Helix Press που κινείται στον ίδιο χώρο με ποιοτικές εκδόσεις.

Το Βραβείο και ο Robert R. Coly
Το βραβείο Robert R. Coly Prize θεσμοθετήθηκε το 2004 από το Parapsychology Foundation και έλαβε το όνομα του από το διοικητικό μέλος και ταμεία του οργανισμού επί σειρά δεκαετιών.
Ο Robert Coly υπήρξε ένα άτομο εξαιρετικά ικανό στη διαχείρηση του τμήματος χρηματοδοτήσεων και υποτροφειών του οργανισμού, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο Parapsychology Foundation να ευημερεί οικονομικά κατά τη διάρκεια των 30 ετών που κατείχε αντίστοιχες θέσεις. Γεννημένος στη Γαλλία, ο Robert Coly υπήρξε πιλότος Spitfire στη Μάχη της Βρετανίας και μηχανικός.
Πολλοί συνάδελφοι του από τον χώρο της παραψυχολογίας τον θυμούνται με θερμά συναισθήματα, μιας και είχε την διορατικότητα να βλέπει μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες που τελικά οδήγησαν σε εξαιρετικά επιτυχημένα project του οργανισμού.
Ως αναγνώριση του έργου του και την αφοσίωσης του στο πεδίο, το ομώνυμο βραβείο -το οποίο συνοδεύεται από υποτροφεία 1000 δολλαρίων για τον νικητή κάθε έτους- θεσμοθετήθηκε ώστε να ενθαρρύνει νεαρούς επιστήμονες που έχουν παρουσιάσει έργο στο χώρο να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον τους και να βοηθήσουν την παραψυχολογία να επιτύχει τους στόχους της στο άμεσο μέλλον.

Ενημερωτικά, αναφέρουμε τον κατάλογο των προηγούμενων βραβευμένων:
2009 Emma Stone | University of Auckland (Νέα Ζηλανδία)
2007 Christian Gaden Jensen | Universty of Copenhagen (Δανία)
2006 Hannah Jenkins | University of Tasmania
2005 Peter Ramakers | University of Edinburgh (Σκοτία)
2004 Sergio Andres Schilling Perez | International University SEK (Χιλή)