Home » Άρθρα Επικαιρότητας, Προτάσεις, Τελευταία Νέα - Επικαιρότητα
Προτάσεις Τελευταία Νέα - Επικαιρότητα

Παράξενος Ταξιδιώτης Πελοποννήσου, το νέο βιβλίο μέλους της Gateway!

pt peloponnisou
Λίγα 24ωρα απέμειναν πριν από την επίσημη κυκλοφορία του βιβλίου “Παράξενος Ταξιδιώτης: Άγνωστη Πελοπόννησος”, συγγραφέας του οποίου είναι το μέλος της ομάδας Gateway και συντονιστής της ομάδας Πυθέας, Μίλτος Τσαπόγας (aka KANE). Μέσα σε 196 σελίδες παρουσιάζονται 80 περίπου τοποθεσίες της Πελοποννήσου, άγνωστες στο ευρύ κοινό. Η τιμή του πονήματος κρατήθηκε και σε αυτή την περίπτωση σε αρκετά χαμηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα θα κοστίζει 13,28 ευρώ. Οι εκδόσεις ΟΞΥ ανέθεσαν στο team του Παράξενου Ταξιδιώτη (μέλους της οικογένειας του Meta-Δικτύου) τη συγγραφή μιας σειράς εναλλακτικών ταξιδιωτικών οδηγών που σταδιακά θα “καλύψουν” όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.

Τα συγχαρητήριά μας στον Μίλτο, ευχόμενοι παράλληλα και εις ανώτερα!

Ο οδηγός «Άγνωστη Πελοπόννησος» είναι το πρώτο βιβλίο της ταξιδιωτικής σειράς Παράξενος Ταξιδιώτης. Τι είναι ο Παράξενος Ταξιδιώτης; Είναι ουσιαστικά το όραμα μιας ομάδας ανθρώπων που ταξίδεψε σε ολόκληρη την Ελλάδα αναζητώντας μέρη παράξενα και άγνωστα στο ευρύ κοινό.
Στόχος είναι να προτείνουμε στον Έλληνα ταξιδιώτη έναν εναλλακτικό τρόπο ταξιδιού, πιο ουσιαστικό, που κρύβει πολύ πιο έντονες συγκινήσεις. Ένα είδος ταξιδιού που ταιριάζει γάντι στη χώρα μας και θα μας βοηθήσει να την ανακαλύψουμε εις βάθος, πέρα από τα τουριστικά στερεότυπα, και μπορεί να μας μετατρέψει από τουρίστες σε ταξιδιώτες ουσίας.
Πρώτη στάση σ’ αυτή την ωραία διαδρομή, η άγνωστη Πελοπόννησος: τη γυρίσαμε σπιθαμή προς σπιθαμή, μάθαμε την ιστορία της μέσα από άγνωστους θρύλους και βρήκαμε τους κρυμμένους «θησαυρούς» της: παράξενα φυσικά μνημεία, βυθισμένες πολιτείες και μυστηριώδεις ναούς, κάστρα και μεγαλιθικά οικοδομήματα, παλάτια μυθικών ηρώων, κατακόμβες και νεκροπόλεις. Όλα είναι εκεί και σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

————————————————————————————————————————————————————-
Φωτορεπορτάζ από τη βιβλιοπαρουσίαση της 7/5/2011 στη Διεθνή Έκθεση Θεσαλονίκης
1
Φτάνοντας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ένα πραγματικό στολίδι για τον πολιτισμό.
2
Στην είσοδο βρισκόταν το πρόγραμμα των ομιλιών της έκθεσης, με αναφορά στη βιβλιοπαρουσίαση του Παράξενου Ταξιδιώτη.
3
Το team του Παράξενου Ταξιδιώτη ποζάρει στο φακό. Από αριστερά προς τα δεξιά: Δημήτρης Αναστασίου Μηνάς Παπαγεωργίου, Μίλτος Τσαπόγας, Γιώργος Αδαμόπουλος και Νικόλαος Κουμαρτζής.
4
Το νέο βιβλίο του Παράξενου Ταξιδιώτη αφιερωμένο στην άγνωστη Πελοπόννησο από τις εκδόσεις Οξύ.
5
Το καλαίσθητο πάνελ των ομιλιτών.
6
Ο Δημήτρης Αναστασίου ξεκινά την παρουσίαση.
7
Έτοιμοι για την προβολή των βίντεο που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για τη βιβλιοπαρουσίαση.
8
Το ακροατήριο γέμισε τις καρέκλες του φιλολογικού μας καφενείου!
9Αναμνηστική φωτογραφία μετά το τέλος της εκδήλωσης. Από αριστερά προς τα δεξιά: Γιώργος Ιωαννίδης, Νικόλαος Κουμαρτζής, Χρυσούλα Ματσαγκάνη (υπεύθυνη εκδόσεων Οξύ), Νίκος Χατζόπουλος (εκδότης Οξύ), Μηνάς Παπαγεωργίου, Γιώργος Αδαμόπουλος, Μίλτος Τσαπόγας και Δημήτρης Αναστασίου.