Home » από Μέλος Gateway Team, Άρθρα Επικαιρότητας, Τελευταία Νέα - Επικαιρότητα
από Μέλος Gateway Team Τελευταία Νέα - Επικαιρότητα

Ομάδα Ε: Οι Τελευταίες Εξελίξεις

 

Σημείωση: Το άρθρο γράφτηκε στις αρχές του 2009

 

Τον τελευταίο καιρό και ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες επικρατεί μια πολύ ενδιαφέρουσα, μπαχαλοποιημένη και μάλλον απογοητευτική -για τους οπαδούς της θεωρίας- κατάσταση στο θέμα της Ομάδα Έψιλον. Αξίζει να οργανώσουμε στο μυαλό μας τα γεγονότα και να τα παραθέσουμε χρονικά ώστε να είμαστε σε θέση να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα μέσα στον κυκεώνα των εξελίξεων και τον βομβαρδισμό των πληροφοριών.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:
-Στις 3 Νοεμβρίου πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη εκδήλωση προς τιμήν του Αγγελου Σικελιανού από το “Κοινό των Θεσσαλονικαίων”, μια νέα κίνηση που οργανώνεται από αρχαιόφιλους της Συμπρωτεύουσας και αποτελεί στην ουσία μια αμφικτυονία των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στη Β. Ελλάδα. Στην εκδήλωση παρίσταται και ο γνωστός συγγραφέας Ιωάννης Φουράκης , ο οποίος χαιρετίζει την εκδήλωση και τους διοργανωτές προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα την δρομολόγηση σημαντικών εξελίξεων στην Θεσσαλονίκη για τον ελληνοπρεπή χώρο. Κάτι που έμαθα μόλις λίγες ημέρες μετά την επιστροφή του κ. Φουράκη από τη Θεσσαλονίκη, όταν και τον επισκέφτηκα στο σπίτι του για τις ανάγκες μιας ζωντανής συνέντευξης.
Από πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, ενημερώνω τα μέλη και φίλους του φόρουμ πως εκείνες τις μέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ. Φουράκη και του κ. Κακογεωργίου στο κτήμα του τελευταίου (όπου στεγάζεται και ο “Ελλήνων Ναός” στο Ωραιόκαστρο Θεσ/νίκης.

-Στις 16 Νοεμβρίου πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη το “Ελλήνων Συμπόσιο” από το “Κοινό των Θεσσαλονικαίων” και παλι. Στο ρεπορτάζ του blog 12thespis (ανάρτηση στις 5/12) παρατηρούμε φωτογραφία του κ. Αριστοτέλη Κακογεωργίου με τη λεζάντα “Ο κ. Αριστοτέλης Κακογεωργίου, εκπρόσωπος της Ομάδας Έψιλον, απευθύνει χαιρετισμό προς το συμπόσιο”.

-Στις 25 Νοεμβρίου ο καλός μου φίλος και αρχισυντάκτης του περιοδικού Mystery Γιώργος Ιωαννίδης με ενημερώνει πως το τεύχος που θα κυκλοφορήσει στα τέλη του Γενάρη θα φιλοξενεί μια συνέντευξη ενός ανθρώπου που υποστηρίζει πως είναι ιδρυτής της πραγματικής ομάδας Έψιλον. Ο άνθρωπος αυτός έχει μάλιστα κατασκευάσει και ναό στα πρότυπα των αρχαίων ελληνικών σε ιδιόκτητό του χώρο στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Δεν ήταν άλλος από τον κ. Αριστοτέλη Κακογεωργίου.

-Στις 28 Δεκεμβρίου σημειώνεται η πρώτη φορουμική αντίδραση στο afipnisis.gr από μέλος της ηλεκτρονικής αγοράς του κ. Φουράκη.

- Στις 20 Ιανουαρίου κυκλοφορεί το νέο τεύχος του περιοδικού Strange με κεντρικό άρθρο αυτό του διευθυντή του Π. Γιαννουλάκη υπό τον τίτλο “Μεγάλη Αποκάλυψη: Σε εξέλιξη η επίσημη εμφάνιση των «Έψιλον»”. Σε γενικές γραμμές στο άρθρο αναφέρεται πως υπάρχει μια κινητικότητα σχετικά με το ζήτημα στην πόλη τις Θεσσαλονίκης. Τις πληροφορίες αυτές τις γνωστοποίησε στον συγγραφέα ο κ. Φουράκης (αναφέρεται και η συνάντηση στο εστιατόρειο “Το Νησί”). Στη συνέχεια γίνεται ενα flashback στη γνωστή ιστορία περί Έψιλον και το μύθο γύρω από το όνομα του Γκιόλβα, ενώ το άρθρο κλείνει αναφέροντας πως “κάτι” γίνεται στο Ωραιόκαστρο Θεσ/νίκης, χωρίς να προχωρά περισσότερο.

-Στις 21 Ιανουαρίου ζητάω από τον Γ. Ιωαννίδη να μου αποστείλει (όπως κάθε μήνα) το εξώφυλλο και τα θέματα του περιοδικού. Αποφασίζω να αφιερώσω 2 Posts μου για το νέο αυτό θέμα που προκύπτει με “τη συνέντευξη βόμβα του ανθρώπου που υποστηρίζει πως είναι ιδρυτής της ομάδας Ε”. Το ένα στο thread του περιοδικού Mystery και το άλλο στο θέμα για την Ομάδα Ε.
Τονίζω εδώ πως η παραπάνω κίνησή μου αποτελεί στην ουσία την πρώτη φορά όπου -τουλάχιστον σε διαδικτυακό επίπεδο- δημοσιοποιείται η σαφής θέση του κ. Κακογεωργίου, ότι δηλαδή αποτελεί τον αυθεντικό ιδρυτή της Έψιλον.

-Δύο μόλις 24ωρα αργότερα, ο ιστότοπος antidogma.gr (ανήκει στον κ. Καβακόπουλο που διετέλεσε επί χρόνια συνεργάτης του Stange) δημοσιεύει στην κεντρική του σελίδα μια επιστολή υπό τον τίτλο “Επιστολή της αληθινής «Ομάδας Έψιλον»” (αργότερα προστίθεται και ερωτηματικό στο τέλος). Ο πρόλογος του ερευνητή είναι ο εξής:
«Τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει κάποιες κινήσεις σχετικά με το θέμα της «Ομάδας Ε». Στο διαδίκτυο και σε κάποιες τηλεοπτικές εκπομπές έγιναν διάφορες δηλώσεις, από ανθρώπους που τουλάχιστον από τους γνώστες είναι γνωστό ότι είναι παντελώς άσχετοι με το θέμα. Οφείλω βέβαια να παραδεχτώ ότι στην αρχή όλες αυτές οι κινήσεις μου φάνηκαν αφελείς. Παρόλα αυτά όμως, όπως θα διαπιστώσετε και στο Strange που κυκλοφορεί αυτό το μήνα, από ό,τι φαίνεται, κάποιες από τις δηλώσεις βασίζονταν στο γεγονός ότι πραγματικά γύρω από το θέμα της «Ομάδας Ε», είχε αρχίσει να δημιουργείται πρόσφατα μια ενδιαφέρουσα παρασκηνιακή δραστηριότητα. Προφανώς, αυτή την κινητικότητα κάποιοι την αντιλήφθηκαν και έσπευσαν να την εκμεταλλευτούν, και εδώ οφείλονται ολοφάνερα όλες αυτές οι μάλλον παραπλανητικές ή αφελείς κινήσεις.
Παρόλα αυτά, πέρα από τις όποιες αφέλειες των καιροσκόπων, φαίνεται ότι θα έχουμε σύντομα πάρα πολλές εξελίξεις για το θέμα της Ομάδας Ε. Μια από αυτές, ήταν ότι μέσω συγκεκριμένων κύκλων, που από ό,τι γνωρίζω έχουν κάποιες πραγματικές δικτυώσεις με κύκλους που σχετίζονται σοβαρά με το ζήτημα των «Έψιλον», έλαβα αυτές τις μέρες μια «ανοιχτή» επιστολή, την οποία δημοσιεύω παρακάτω.
Προφανώς αυτή η επιστολή έχει προωθηθεί και σε διάφορους άλλους ανθρώπους. Επιφυλλάσσομαι για το τι ακριβώς συμβαίνει και έχω πολλά να πω, αλλά θα περιμένω και τις εξελίξεις πριν σχολιάσω περαιτέρω.
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής αυτής…»
——————————————————————————–
ΑΝΟΙΧΤΗ Ε� ΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΕΨΙΛΟN ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩ� ΟΤΗΤΑ

«Ελυμπίοις ρήμμασι πειθόμενοι
Τριπτολέμω Κέλευσιν Αγγέλλειν τοις Έλλησι»

Μετά την πρόσφατη αναζωπύρωση του θέματος σχετικά με την Ομάδα «Ε», την περίεργη δράση ατόμων και κινήσεων, και τη δραστηριότητα που παρατηρείται τελευταία στο διαδίκτυο, οφείλουμε να ενημερώσουμε, εσάς και τους αναγνώστες σας, σε απλά και κατανοητά Ελληνικά, για τα κάτωθι:
Οι συνεχείς και ύποπτοι ισχυρισμοί για την «Ε» που προέρχονται από τεκτονικές στοές, παραεθνικά εξουσιαστικά κέντρα, άσχετους κύκλους αρχαιόφιλων, οπαδών μικρών ελληνοκεντρικών ομάδων, παραεκκλησιαστικούς κύκλους, μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών, παρακρατικές και εθνικιστικές ομάδες, δεν ανταποκρίνονται σε καμιά περίπτωση στην πραγματικότητα.
Κατά την έρευνά σας, θα έχετε παρατηρήσει και εσείς μία έντονα επιθετική αρνητική δυσφήμιση του προφίλ των «Ε» μέσω μεθοδευμένων και κατευθυνόμενων ενεργειών, μέσω εκπομπών, δημοσιευμάτων, με άσχετες απόψεις, με υποανώφελες συζητήσεις, με ψευδείς κατηγορίες, συνεχή καπήλευση του ονόματος της Έψιλον, κλπ. Όλα αυτά μόνο σκοπό έχουν την προσπάθεια για απόκτηση ταυτότητας από ανασφαλή άτομα, τον πλουτισμό εις βάρος των αφελών, την πατριδοκαπηλία και τον επί σκοπώ αποπροσανατολισμό της παγκόσμιας κοινής γνώμης και την αποκοίμιση και μη εγρήγορση των Ελλήνων.
Η «Ε» δεν χρειάζεται και δεν επιθύμησε ποτέ αυτού του είδους τη δημοσιότητα. Αντίθετα τη θεωρεί ανώφελη, επικίνδυνη, ύποπτη και υποκινούμενη. Οποιαδήποτε πραγματική αποκάλυψη, θα γίνει μέσω της ίδιας της Ομάδας. Κανένα μεμονωμένο άτομο που θα ισχυριστεί αυτή τη δημοσιότητα δεν έχει την έγκριση της «Ε».
Απαξιώνουν την «Ε» όσοι την παρουσιάζουν ως μια μικρή, περιστασιακή και τοπικού επιπέδου οργάνωση. Όταν η Έψιλον θα εμφανιστεί στην Ελλάδα, κάτι που πρόκειται να γίνει σύντομα, θα αποκαλυφθεί ως μια συνδυασμένη και άψογα οργανωμένη μεγάλη κίνηση, με συλλογική δραστηριότητα, και με συνταρακτικές αποκαλύψεις και κινήσεις σε κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό και επιστημονικό επίπεδο.
Υπάρχουν σκοτεινοί και ύποπτοι κύκλοι που έχουν ξεκινήσει την πιο ξεδιάντροπη και οργανωμένη επίθεση στις ρίζες και το βάθος του Ελληνικού Πνεύματος, με στόχο κυρίως την ΠΑΙΔΕΙΑ και τη ΝΕΟΛΑΙΑ. Έχουν διακαή πόθο και επιθυμούν λυσσαλέα τη γελοιοποίηση και την απαξίωση των «Ε» και των Ιδανικών της με όποιο τρόπο και μέσον διαθέτουν.
Οδήγησαν τους νέους σήμερα να ντρέπονται να εκφράσουν την οποιοδήποτε θετική τους άποψη περί Ελληνικού, με το φόβο της γελοιοποίησης, της περιθωριοποίησης και του γραφικού. Προωθούν στη θέση του Οράματος και των Ιδανικών έναν στείρο ορθολογισμό, ένα υποκινούμενο σύστημα αποχαύνωσης και ελέγχου των μαζών, ένα ελεγχόμενο αντιχριστιανισμό, μια ύποπτη και αδίστακτη διαπλοκή, έναν επιβαλλόμενο δήθεν φιλελευθερισμό, έναν κατευθυνόμενο υπερκαταναλωτισμό και μία κακώς εννοούμενη δήθεν πρόοδο.
Προειδοποιούμε τους σκοτεινούς και κατευθυνόμενους αυτούς κύκλους ότι το μυθικό προφίλ της «Ε» δεν μπορεί να σβήσει με τέτοια τεχνάσματα, όπως δεν μπόρεσε στους αιώνες που πέρασαν να φθαρεί, επειδή ο θρύλος έχει φωλιάσει για τα καλά στις καρδιές των Ελλήνων. Η απήχησή της στα λαϊκά στρώματα δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι ο Ελληνικός λαός έχει βάλει για τα καλά στην καρδιά του την «Ε».
Η «Ε» δεν είναι απλά ένας αστικός θρύλος που σβήνει, που πολεμά ή αντιμάχεται άθλια τεχνάσματα. Δεν είναι παρα-μύθιο αλλά πραγματικότητα, που από στόμα σε στόμα μπήκε στις καρδιές των Ελλήνων και έγινε ελπίδα για τις μελλοντικές γενιές. Καλύπτει τις προσδοκίες των Ελλήνων, αλλά και όλων των υπολοίπων θετικών και υγιώς σκεπτόμενων ανθρώπων παγκοσμίως, για πρόοδο και ευημερία της ανθρωπότητας, για ισονομία, αδελφοσύνη, μόρφωση, ελευθερία του σκεπτόμενου ατόμου, για δημοκρατικές αρχές, παγκόσμια ισορροπία, διάδοση και διάσωση της πολιτιστικής και όχι μόνο, κληρονομιάς της Ανθρωπότητας. Αποτελεί τον πονοκέφαλο των στενόμυαλων, αρρωστημένων και απ’ την αρχή καταδικασμένων σκοτεινών κέντρων εξουσίας και των υποχθόνιων εκπεσόντων «οντοτήτων» και των υπηρετών τους!
Η «Ε» προσπαθεί να εξισορροπήσει τα πράγματα στον παγκόσμιο χάρτη, αόρατα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, ταμπέλες, προεδρεία, γραφεία, στοές, ναούς, οργανώσεις, ομάδες, γραμματείς και αντιπροσώπους.
Κανείς δεν λέει ποτέ από μόνος του ότι είναι «Ε» ή ότι ανήκει σ’ αυτήν. Όποιος αυτό πράττει προσπαθεί απλά να καπηλευτεί την «Ε» για ίδιον όφελος.
Η «Ε» ξεκινά από την αρχαιότητα, βασισμένη στον «Πυθαγόρειο Μυστικό Κώδικα» και με διάφορες παραλλαγές. Όμως με κοινό σκοπό, φτάνει στις μέρες μας, πιο σύγχρονη και ανανεωμένη.
Ήταν η «Εν τω Παν» αρχή των Πυθαγορείων. Ήταν η «Αόρατος Αρχή» πίσω από τη «Φιλική Εταιρεία». Ήταν ο εμπνευστής του Αδαμάντιου Κοραή και της «Εθνικής Εταιρείας» για το εθνικό σχέδιο επιβίωσης της Ελλάδας, ενάντια στα συμφέροντα και στις βλέψεις των «μεγάλων» και σκοτεινών δυνάμεων. Ήταν το κίνητρο του Παύλου Μελά για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Ήταν το όραμα του Καποδίστρια και όλων των μεγάλων πνευμάτων που γέννησε αυτός ο τόπος.
Σήμερα είναι ο αόρατος γίγαντας, που σκοπό του έχει να εξισορροπεί τα πράγματα διεθνώς, για το καλό της Ανθρωπότητας, της παγκόσμιας Ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, της ατομικής και συλλογικής ευημερίας των απανταχού Ελλήνων και το καλό ολοκλήρου του θετικού κόσμου.
Η ιεραρχία της δομείται με το σύστημα «Τρίγωνο – Αστέρας – Τρίγωνα» και είναι στηριγμένη στις αρχαιοελληνικές αρχές της Δημοκρατίας και στον «Πυθαγόρειο Μυστικό Κώδικα». Κανείς δεν εγκαταλείπει την «Ε», ούτε αποσύρεται από αυτή. Μέχρι τον βιολογικό του θάνατο παραμένει μέλος.
Η μύηση και η ένταξη στην «Ε» γίνεται σε τέσσερα επίπεδα. Επιλογή λόγω γνώσεων, λόγω μετοχής στο Ελληνικό πνεύμα (δηλαδή στην παιδεία, στην γλώσσα και στον πολιτισμό), λόγω εχεμύθειας και μυστικότητας, και τέλος λόγω της προσέγγισης στο υπερβατικό «Εποπτικό» επίπεδο.
Η «Ε» δεν διαβάλλεται, δεν πλήγεται. Τα μέλη της οδηγούνται να γνωρίσουν τις ανώτερες συμπαντικές αλήθειες και αξίες που την διέπουν. Αποκτώντας την πλήρη γνώση και συναίσθηση της πανανθρώπινης αποστολής της, όλοι οι συμμετέχοντες γίνονται παντοτινοί υπερασπιστές της, ακόμη και αν τα κίνητρά τους ήταν διαφορετικά κατά την ένταξή τους.
Τα μέλη της «Ε» είναι οικονομικά ανεξάρτητα, λόγω των θέσεων που κατέχουν ή της ιδιότητας που φέρουν, και είναι υπεράνω υποψίας σε όλο τον κόσμο. Είναι άτομα υψηλής αντιληπτικότητας και ιδιαίτερων ικανοτήτων.
Πριν μυηθούν στην «Ε» και μπουν στο πρώτο τους «Τρίγωνο», μετά από σύσταση δύο παλαιότερων μελών, τους οποίους και μόνο αυτούς γνωρίζουν, έχουν περάσει από σημαντικές και ποικίλες καταστάσεις, θέσεις, οργανώσεις, στοές, μυστικές αδελφότητες, μεγάλες επιχειρήσεις, μεγάλα πανεπιστήμια, διεθνή ερευνητικά κέντρα, αποκτώντας την απαιτούμενη πείρα και τις γνωριμίες. Οι ιδιαίτεροι και ικανοί που επιλέγονται για να γίνουν μελλοντικά μέλη της «Ε», παρακολουθούνται επισταμένα εν αγνοία τους, και μόνο αν δεν διαφθαρούν από το χρήμα και την εξουσία που τους δίνονται απλόχερα ως μυστική δοκιμασία, σε 15 χρόνια περίπου μετά την επιλογή τους, περνούν στο τελικό μυητικό στάδιο της «Πύλης» και λαμβάνουν το χρίσμα της «Ε» άνωθεν.
Οι «Ε» είναι εφευρέτες, επιστήμονες, ερευνητές τεχνολογικού και θεωρητικού επιπέδου, στρατιωτικοί, συγγραφείς, φιλόσοφοι, επιχειρηματίες. Ζουν παρ’ όλα αυτά, ως απλοί καθημερινοί άνθρωποι, οι οποίοι συνδέονται και αναγνωρίζονται ψυχικά και τους οποίους συγχρονικές συμπτώσεις τους οδηγούν στον διακαή πόθο αναζήτησης του Καλέσματος. Ο λόγος τους έχει πάντοτε ιδιαίτερη δύναμη στο «Συμβούλιο του Αστέρα».
Η «Ε» διαθέτει ασύμβατη και συμβατή τεχνογνωσία και τεχνολογία, πολύ προχωρημένη για τα σημερινά δεδομένα, την οποία η ανθρωπότητα δεν είναι ακόμη ώριμη για να δεχτεί και να διαχειριστεί.
Το επιστημονικό προσωπικό της «Ε» έχει μετουσιώσει την επιστημονική φαντασία σε πραγματικότητα. Εφαρμογές και τεχνολογίες που έχουν δρομολογηθεί για να δοθούν στην ανθρωπότητα σε 50 ή 100 χρόνια από σήμερα, είναι ήδη στη διάθεση της «Ε».
Επίσης διεξάγει συνεχώς πειράματα τα οποία δεν γίνονται αντιληπτά παρά από ελάχιστους. Π.χ. για τα πειράματά της στον αέρα χρησιμοποιούνται τα πολεμικά αεροσκάφη της γείτονος χώρας κατά τον χρόνο των παραβιάσεων του εθνικού μας εναέριου χώρου και οι ύποπτοι αεροδιάδρομοι «υπερπτήσης».
Οι πληθυσμοί όλων των χωρών μελετούνται προσεκτικά και έχουν εντοπιστεί οι λεπτές κομβικές κινήσεις εκείνες που θα μετατρέψουν την αρνητική ταλάντωση των σημερινών σκοτεινών «κέντρων εξουσίας» τους σε δύναμη αφύπνισής τους.
Μερικές από τις πιο συμβατικές αμυντικές εφευρέσεις, όπως και τεχνολογικά συστήματα, έχουν αποκαλυφθεί και δημοσιευθεί ήδη σε ανεξάρτητα έντυπα.
Η αποκάλυψη του ονόματος της «Ε» στο ευρύ κοινό είναι αλήθεια ότι έγινε από τον ερευνητή-συγγραφέα Ιωάννη Φουράκη. Σταδιακά έφτασαν στα χέρια του κωδικοποιημένα έγγραφα που έφεραν το έμβλημα του τρίτου δελφικού «Ε». Η επιλογή του έγινε για διάφορους λόγους που δεν είναι επί της παρούσης να συζητηθούν. Λόγω όμως του ότι δεν κάλυψε την υποχρεωτική απαίτηση της απόλυτης εχεμύθειας και μυστικότητας, καθώς και εξαιτίας των συζητήσεών του για την «Ε» σε άτομα που ουδεμία σχέση έχουν με αυτήν, δεν μυήθηκε στο εποπτικό επίπεδο και του επιβλήθηκαν κυρώσεις κατά το παρελθόν. Σήμερα ο ίδιος κινείται απλά στο πρώτο επίπεδο της πυραμίδος των «Ε».
Κάποιες αποκαλύψεις είχαν γίνει, μεταξύ άλλων, και στον τεχνολογικό ερευνητή Γεώργιο Γκιόλβα, του οποίου κάποιες εργασίες υποστηρίχθηκαν πράγματι από την «Ε» πριν πολλά χρόνια. Όμως, ύποπτοι κύκλοι κατάφεραν να παρασύρουν και να χρησιμοποιήσουν τον γέροντα πλέον ερευνητή, με σκοπό την κατευθυνόμενη απαξίωση και γελοιοποίηση του πανανθρώπινου κινήματος της «Ε». Οι όποιες μέσω Γκιόλβα δημοσιοποιήσεις έγιναν, υποτιθέμενων ονομάτων και υποτιθέμενων ενεργειών της «Ε», ήταν ψευδείς.
Ως προς τα θέματα της θρησκείας, πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι η «Ε» δεν είναι θρησκευτική οργάνωση. Δέχεται έναν ανώτερο και φιλοσοφικό Θεό, υπέρτατο Κύριο των συμπαντικών κόσμων. Σε καμιά περίπτωση δεν αντιμάχεται το υγιές ορθόδοξο πνεύμα και τον «Θείο Λόγο» όλων των θρησκειών. Εν τούτοις δεν αναμειγνύεται σε θρησκευτικά δόγματα και στο πνευματικό πιστεύω του καθενός. Προϋποθέτει όμως την ικανότητα αντίληψης και έρευνας ανωτέρων αρχών, δυνάμεων, ενεργειών, πέραν των ως σήμερα αποδεκτών.
Η «Ε» είναι θερμοκοιτίδα επιστήμης και μη συμβατικής τεχνογνωσίας και τεχνολογίας. Είναι ο οικουμενικός θερμός-πυρήνας αντίστασης και άμυνας της θετικής Ανθρωπότητας στις έξωθεν και έσωθεν απειλές.
Το ότι θέλουν όλοι να την υιοθετήσουν ή να την υποδυθούν, είναι θετικό για αυτήν.
Μόνο δόγμα της «Ε» είναι η ιεράρχηση της παγκόσμιας κοινωνίας με μέτρο, χωρίς ακρότητες και υπερβολικό πλουτισμό, χωρίς καταστροφή της μεσαίας τάξης και εξαθλίωση και υποδούλωση της εργατικής τάξης. Επιδιώκει την αυτογνωσία, την αυτοβελτίωση και την εξέλιξη του ανθρώπου ατομικά, κοινωνικά και συμπαντικά.
Αυτό που γίνεται σήμερα από σκοτεινά κέντρα με σκοπό την εξαθλίωση, την υποτέλεια και τον έλεγχο των λαών, κάτω από μια ελεγχόμενη, σκοτεινή και ύποπτη παγκόσμια υπερκυβέρνηση μιας δήθεν «Νέας Τάξης», με όχημα το άρμα μιας παγκοσμιοποίησης αρνητικής ταλάντωσης, υπερκαταναλωτισμού, ακρίβειας, πολέμων και ασύδοτου κέρδους κάποιων «εκλεκτών» σε βάρος των πολλών, δεν έχει μέτρο.
Η ανισότητα αυτή, αν οι αλαζόνες σκοταδιστές και οι «εξουσίες» της Γης δεν αλλάξουν τακτική και αν δεν συμμαζευτούν, αποσύροντας τα άπληστα και ματαιόδοξα σχέδια της υπερεξουσίας, του ελέγχου των ανθρώπων, της αποχαύνωσης, της ρομποτοποίησης, της καταστροφής του πλανήτη, του περιβάλλοντος, του κλίματος, της εκμετάλλευσης, της μετάλλαξης και μόλυνσης των φυσικών πόρων, του ασύδοτου υπερβολικού πλουτισμού εις βάρος της ανθρωπότητας και του πλανήτη, θα φέρει σύντομα ένα νέο Ολοκαύτωμα. Σπέρνοντας πυρηνικά σε όλη την υφήλιο μας οδηγούν στην καταστροφή.
Ας όμως προσέξουν: «Υπάρχει κίνδυνος Κεραυνού ακόμα και εν αιθρία».
Φανερά πια πολεμούν την Ελλάδα μέσω των υποστηρικτών τους, κτυπώντας τη ρίζα του έθνους μας, που δεν είναι άλλη από τη γλώσσα, την παιδεία και τη νεολαία. Προσπαθούν να διαφθείρουν τους νέους, την παράδοση, τη γλώσσα, τις ελληνικές επιχειρήσεις και τον πολιτισμό μας.
Το γενικό σχέδιο είναι να ρίξουν τα ελληνόπουλα στα πάσης φύσεως χημικά και ηθικά ναρκωτικά. Να μη γνωρίζουν που βρίσκονται γεωγραφικά. Να μη μαθαίνουν την πάνω από 17.000 ετών ιστορία του τόπου τους, που γέννησε την Έρευνα, την Αρετή, την Επιστήμη, την Φιλοσοφία, τις Τέχνες και τον παγκόσμιο Πολιτισμό.
Θέλουν να μετατρέψουν τους πολυεπίπεδους φιλοσοφικά Δώδεκα Θεούς του Ολύμπου σε «Νεφιλίμ» και άλλου χαμηλού επιπέδου απαξιωτικά ευφυολογήματα. Θέλουν να μετατρέψουν τη γεμάτη με μυστικιστικά νοήματα Αγία Τριάδα σε παραμύθια για μικρά παιδιά, και με αυτόν τον τρόπο να ακυρώσουν και να σταματήσουν τη μεταλαμπάδευση πανάρχαιων αληθειών στον Ελληνισμό και την Ανθρωπότητα.
Η αναλγησία της επιστημονικής κοινότητας, των οσφιοκαμπτών «δασκάλων» και «καθηγητάδων» που το αντικείμενο τους είναι η Ιστορία, η γεωγραφία, η ανθρωπολογία, η εθνολογία, των πνευματικών ταγών της δήθεν διανόησης, δεν έχει προηγούμενο. Η «Ε» τους κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Είναι συνυπεύθυνοι στο έγκλημα που συντελείται εσκεμμένα τα τελευταία χρόνια.
Η «Ε» έχει ως προτεραιότητα να αφυπνίσει τα λαϊκά στρώματα, ώστε να μην εφησυχάζουν και να μη σταματούν να εργάζονται για το προσωπικό τους καλό, αλλά και το συνολικό Καλό της Ανθρωπότητας. Κανείς δεν πρέπει να περιμένει την «Ε» να τον σώσει με τα υποτιθέμενα διαστημόπλοιά της. Δεν πρέπει να περιμένει οντότητες από το διάστημα ή υπερκόσμιους σωτήρες, αλλά η δική του συμμετοχή στην αντίσταση και αντίδραση στα δρώμενα, να είναι αυτή που θα του δώσει τη λύτρωση. Η «Ε» αποκαλύπτεται μόνο σε εκείνους που έχουν φτάσει στο απαραίτητο επίπεδο για να την αντικρίσουν στην αληθινή της διάσταση. Δεν επιθυμεί οπαδούς και υποχείρια, αλλά άξιους, ελεύθερους και ανεξάρτητους συμπολεμιστές.
Η «Ε» επηρεάζει από τα παρασκήνια σημαντικές καταστάσεις οι οποίες δεν είναι ορατές στο ευρύ κοινό. Τους καιρούς που θα ακολουθήσουν σκοπεύει να κάνει την παρουσία της όλο και πιο αισθητή, αλλά και να στηρίξει κάποιες προσεκτικά επιλεγμένες επώνυμες προσπάθειες. Τμήματα της δικτύωσής της θα αρχίσουν να γίνονται όλο και πιο φανερά.
Έχετε όμως υπόψη σας, ότι ταυτόχρονα γίνεται και θα γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια παραπληροφόρησης και παραπλάνησης του πλήθους από φερέφωνα των αρνητικών δυνάμεων που θέλουν να γελοιοποιήσουν ή να καπηλευθούν το έργο της «Ε». Αυτή η παραπλάνηση θα είναι εύκολο να εντοπιστεί από τους έχοντες γνώση, καθώς δεν θα τηρεί τις αξίες και τα ιδανικά που διέπουν αναγκαστικά όλα τα επίπεδα της δράσης των «Ε».
Αυτά που συμβαίνουν σήμερα σε όλο τον πλανήτη, με το προσωπείο μιας «παγκόσμιας κρίσης», όπως και οι δολοφονικές πράξεις λαών επί λαών στη Μέση Ανατολή και αλλού, δεν είναι παρά οι τελευταίες απέλπιδες τρομοκρατικές προσπάθειες της αποτυχημένης «Νέας Τάξης» που καταρρέει, ώστε να αποδείξει την ισχύ και την αναγκαιότητά της. Είναι όμως ανίσχυρη μπροστά σ’ αυτά που έρχονται στο άμεσο μέλλον. Η κατάλυση της δύναμής της είναι δεδομένη και άμεση.
Η τεχνολογία και η γνώση που έχει στην κατοχή της η «Ε» δεν είναι για συμβατικούς πολέμους στα πλαίσια του πλανήτη μας και δεν θα στραφεί ποτέ ενάντια σε Ανθρώπους. Θα χρειαστεί για την άμυνα της Ανθρωπότητας απέναντι σε κινδύνους από το Διάστημα, και για να αντιμετωπιστούν οι πολλαπλοί κίνδυνοι και οι προκλήσεις που μας περιμένουν καθώς θα κάνουμε το Μεγάλο Βήμα προς την ενσωμάτωσή μας στο γαλαξιακό πολιτισμό που μας περιμένει «εκεί έξω».
Ο έχων ΩΤΑ ακούει και ΝΟΥΝ νοήτω.
Έλληνες μην εφησυχάζετε. Μη δέχεστε την ελεγχόμενη και επιβαλλόμενη «δημοκρατία του καναπέ και της τηλεόρασης». Μη δέχεστε αδιαμαρτύρητα την ωμή βία και την καταστροφή του πλανήτη άπραγοι.
Γρηγορείτε. Συσπειρωθείτε. Σκεφτείτε.
Αντισταθείτε, ατομικά και ομαδικά, σε κάθε τι το σκοτεινό και ύποπτο. Εσείς κρατάτε τα κλειδιά του μέλλοντος σας.
Εσείς είστε οι Υγιείς και Φωτεινοί απόγονοι και κληρονόμοι των Ουρανών.
«Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία»
«Τοις κείνων ρήμμασι πειθόμενοι».

——————————————————————————–
Να σημειώσω εδώ πως η συγκεκριμένη επιστολή δεν έχει δημοσιευτεί (πιθανότατα ούτε σταλεί) έως τώρα σε κανέναν διαδικτυακό φορεά και σε κανένα blog. Δημοσιοποιήθηκε μόνο μέσα από τον άνωθεν ιστότοπο.

- Την επόμενη ημέρα αποφασιζω να συντάξω ένα κειμενάκι με τα στοιχεία που έχω συλλέξει από τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της ομάδας Έψιλον. Το κείμενο αυτό το απέστειλα σε προσεκτικά επιλεγμένους αποδέκτες με σκοπό να πάρω κάποιες πρώτες δηλώσεις τους για τις ανάγκες ενός άρθρου επικαιρότητας που σκοπεύω να συντάξω άμεσα για το metafysiko.gr. Το συγκεκριμένο κειμενάκι περιείχε τις κάτωθι ερωτήσεις:
Για τις ανάγκες της ιστοσελίδας μας metafysiko.gr και για ένα σχετικό άρθρο επικαιρότητας που ετοιμάζουμε, θα ήθελα τη συμβολή σας με ορισμένα σύντομα σχόλια πάνω στα θέματα:
-Πως βλέπετε τις συγκεκριμένες αποκαλύψεις.
-Αν πιστεύετε ότι θα υπάρξει αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για το θέμα ή αν αυτό έχει “τελειώσει” εδώ και μερικά χρόνια οριστικά.
-Αν πιστεύετε ότι η ομάδα του κ. Κακογεωργίου (ο οποίος και έχει έγγραφα που αποδεικνύουν την ίδρυσή της το 1962) αποτελεί ένα παρακλάδι μιας παλαιότερης οργάνωσης.
-Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο ρόλος του κ. Κακογεωργίου (που κατασκεύασε μάλιστα και αρχαίο ελληνικό ναό) στην προβολή του αρχαιολατρικού κινήματος στον 21ο αιώνα.

Ο συγγραφέας κ. Ι. Φουράκης ήταν ανάμεσα στους αποδέκτες της επιστολής αυτής. Απαντά άμεσα μέσω της ηλεκτρονικής αγοράς του (ενώ τις επόμενες λαμβάνω ιδιαίτερη απάντηση στο e-mail μου – βλ. παρακάτω):
<ι>«Όπως ήδη, γνωρίζομε εις το μόλις [20/1/2009] έχοντα κυκλοφορήσει περιοδικό STRANGE καταχωρείται πολυσέλιδο Πεύθημα (ρεπορτάζ) του Διευθυντού του κυρίου Γιαννουλάκη Παντελή με θέμα τις εις Θεσσαλονίκη και με την ιδική μου συμμετοχή πραγματοποιηθείσες διερευνητικές και σαφώς προκαταρκτικές διεργασίες, με απώτερο στόχο την σταδιακήν ανασύστασιν και αναδιοργάνωσιν της ΟΜΑΔΟΣ ΕΨΙΛΟΝ.
Οι διεργασίες δε αυτές, οι οποίες επραγματοποιήθησαν εις υπό το άπλετο Φως του Ηλίου, όπως εις την ταβέρνα «ΤΟ ΝΗΣΙ» της Καλαμαριάς και την καφετέρεια ΤΖΑΝΗ εις την Αρετσού και εις άλλους δημόσιους χώρους φαίνεται σαφώς πλέον πως προεκάλεσαν κάποια ταραχή εις τους σιωνιστικομασσωνικούς βόθρους, τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και των Αθηνών.
Πλήν από τον συνεχίζοντα να αυτοκαλείται και αυτοπροβάλλεται ως «ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΕΨΙΛΟΝ» γνωστό πλέον Μιχάουζεν, πλέον και περιοδικό εκδιδόμενο εις την Θεσσαλονίκη επίσης, το οποίο θα κυκλοφορήσει την 29η του τρέχοντος μηνός [Ιανουάριο 2009], από το διαφημιζόμενο εξώφυλλό του φαίνεται πως στοχεύει να προκαλέσει μια ακόμα περίπλοκη σύγχυσιν και πιο έντονη ακόμα συσκότιση…
Φαίνεται πως παρουσιάζει τον κύριο ΚΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ως ιδρυτή και πραγματικό αρχηγό της ΟΜΑΔΟΣ ΕΨΙΛΟΝ ενώ είναι γνωστό πως ο κύριος Κακογεωργίου είναι απλός πρόεδρος ενός σωματείου, εγκεκριμένου από το πρωτοδικείο, το οπoίο φέρει τον διακριτικό τίτλο [λογότυπο] «ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ»και που ως κύριο στόχο του έχει την αποκατάσταση του ονόματος της Μακεδονίας μας.
Διά μια κάποια πρώτη σχετική πληροφόρηση σας, περί δε, του σωματείου τούτου, παραθέτω δύο σχετικές ιστοσελίδες. Τη «Θέσπις» και την «Ελλήνων Αφύπνησις», όπου εις την πρώτη, αλλά κυρίως εις την Δευτέρα διαάσατε μετά προσοχής τις από τον ιδιοκτήτη και διαχειριστή της πρώτης κ. Φωτεινό Γεώργιο τις εκτεταμένες πληροφορικές του διευκρινίσεις περί του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ τούτου, του «ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ», δια να διαπιστώσετε πως ο ιδρυτής του κύριος Κακογεωργίου Αριστοτέλης δεν έχει και δεν έχει πει ποτέ πως έχει σχέσιν με την έως τώρα, ή σωστότερα έως μερικούς ακόμα μήνες, γνωστή μας – ʼγνωστή μας «Θρυλική ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ» μας!
Σας παραθέτω τις συνδέσεις των δύο τούτων ιστοσελίδων δια να τις περιηγηθείτε και να μελετήσετε τα σχετικά των κείμενα.
Σας παραθέτω ακόμα το εξώφυλλο του προαναφερθέντος περιοδικού. Και όταν μετά από μερικές ημέρες κυκλοφορήσει και μελετήσω το συγκεκριμένο θέμα τότε ίσως επανέλθω, ενώ σας γνωστοποιώ ότι ήδη πραγματικά μέλη της πραγματικής ομάδας Έψιλον, βρίσκονται σε επαφή με τον κ. Αριστοτέλη Κακογεωργίου προκειμένου να διευκρινιστούν ορισμένα θέματα σχετικά με την εν λόγω κατάσταση.»

- Στις 25 Ιανουαρίου ενημερώθηκα από τον Γ. Ιωαννίδη πως προέκυψαν και νέα στοιχεία από τις δραστηριότητες των παρακλαδιών “ομάδων Ε” (υπό την καθοδήγηση της κεντρικής του Κακογεωργίου) από την υπόλοιπη Ελλαδα που θα παρουσιαστούν σύντομα.
Παράλληλα, η συντακτική ομάδα του Mystery έρχεται σε επαφή με τον κ. Κακογεωργίου με σκοπό να ανιχνεύσει τις πρώτες αντιδράσεις του μετά τη δημόσια τοποθέτηση του κ. Φουράκη. Το κείμενο που ακολουθεί, δημοσιεύτηκε -ανάμεσα στα άλλα- στο δεύτερο αφιέρωμα που έκανε το περιοδικό Mystery για το θέμα κάπου στα τέλη του Φεβρουαρίου 2009:
——————————————————————————–
Η Αντίδραση του Αριστοτέλη Κακογεωργίου
«Αυτό που βλέπω [εννοεί την ανοιχτή επιστολή των Έψιλον], δεν είναι τίποτα άλλο από ένα σύνολο ασυναρτησιών! Το κείμενο αυτό δεν είναι δικό μου. [...] Ποια είναι αυτή η Ομάδα Έψιλον που αναγράφεται στη συγκεκριμένη επιστολή; Ποιες οι δραστηριότητες της, που εδρεύει; Ποια η νομική της υπόσταση; Σε πιο πρωτοδικείο είναι καταχωρημένοι, ποιος ο αριθμός καταχώρησης και το Α.Φ.Μ. τους; Έχει αναγνωριστεί από κάποιο δικαστήριο; Απαιτώ να μου δοθούν όλες αυτές οι πληροφορίες από τους συντάκτες της επιστολής, εφόσον θέλουν να ονομάζονται Ομάδα Έψιλον…»
Στην συνέχεια, συνομιλήσαμε με τον κ. Κακογεωργίου για τις δηλώσεις του κ. Φουράκη. Ξανά η απάντηση που πήραμε ήταν εν βρασμού ψυχής!
«Ο ίδιος ο κ. Φουράκης ήλθε στην οικία μου [...] του φέρθηκα ευγενικά, συμφώνησε σχεδόν στα πάντα μαζί μου και τώρα βλέπω αυτή την συμπεριφορά! [...] Μάλιστα συμφώνησε στα πάντα μαζί μου και στην αληθινή ύπαρξη της Ομάδας μου, με νομική υπόσταση. Το τονίζω αυτό! Τώρα, όλα αυτά που λέγονται, πως η ομάδα μου είναι ένα απλό σωματείο [...] είναι αστεία πράγματα! Το δικαστήριο έπρεπε να κατοχυρώσει νομικά εμένα και την ομάδα μου, οπότε και μας κατοχύρωσε ως σωματείο. [...] Δεν μπορώ στα 1962 να κλέψω μια επωνυμία που δεν υπήρχε! [...]
»Δεν υπάρχουν άλλες Ομάδες Έψιλον με νομική υπόσταση και αν υπάρχουν δίχως αυτήν, τότε πέρα από εκμεταλλευτές του ονόματος μας, είναι ταυτόχρονα και παράνομοι! [...]
»Εμείς ως Ομάδα έχουμε να επιδείξουμε αδιάλειπτο έργο εδώ και δεκαετίες. [...] Εγώ δεν έκανα την Ομάδα Έψιλον για να βγάλω λεφτά αλλά για να βάλω. Και σας παρακαλώ καταλάβετε πως το σωματείο Ομάδα Έψιλον είναι η μοναδική και μόνο αληθινή Ομάδα Έψιλον. Το σωματείο μαραθωνίων αγώνων «Αριστοτέλειος Σύλλογος Μαραθωνίων Μακεδονίας» που έχω ιδρύσει επίσης, δεν έχει καμία σχέση με την Ομάδα Έψιλον πέρα από χρηματικές επιχορηγήσει εκ μέρους μου. Πιστεύω ότι οι πράξεις μου αποδεικνύουν και το ποιόν του χαρακτήρα μου».
Στη συνέχεια ο κ. Κακογεωργίου μας παρουσίασε από το αρχείο του μια σειρά από επίσημα κρατικά έγγραφα, φορολογικές αποδείξεις, και καταστατικά υπογεγραμμένα από δικηγόρους που πιστοποιούν την νομική ύπαρξης της δικής του Ομάδας.
Παράλληλα, μας έδωσε ένα από τα μετάλλια με την επιγραφή «Ομάδα Ε, 1962», αποσπάσματα από τα πέντε βιβλία-απάντηση που είναι να κυκλοφορήσουν σύντομα από γνωστό εκδοτικό οίκο της συμπρωτεύουσας, αλλά και την απόφαση του, πως μετά από όλες αυτές τις εξελίξεις, σκέφτεται σοβαρά, όχι μόνο να κινηθεί δικαστικά προς πλήρη αναγνώριση των δικαιωμάτων του, αλλά και να προβεί σε επίσημη και ανοιχτή παρουσίαση της Ομάδας στα επερχόμενα Προμήθεια!

——————————————————————————–
- Στις 2 Φεβρουαρίου λαμβάνω στο προσωπικό μου ηλεκτρονικό γραμματοκιβώτιο την επιστολή μιας άλλης ομάδα Ε που προτίθεται να ιδρύσει πολιτικό κόμμα! Την παραθέτω αυτούσια:
——————————————————————————–
26 Ιανουαρίου 2009
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ «ΟΜΑΔΑΣ ΕΨΙΛΟΝ»

- Έχοντας συνείδηση του χρέους μας απέναντι στους προγόνους μας που αγωνίστηκαν να εξυψώσουν την πατρίδα, να την κάνουν πραγματικά μεγάλη, υπερήφανη, εθνικά κυρίαρχη και αρωγό στις ανάγκες του κάθε Έλληνα πολίτη
- Αναγνωρίζοντας την ιστορική αναγκαιότητα διατήρησης της Ελληνικής μας ταυτότητας, συνείδησης, φυσιογνωμίας και εθνικής κυριαρχίας
- Θεωρώντας ότι ο διαχωρισμός των ελλήνων πολιτών σε αριστερούς, κεντρώους, δεξιούς ,σοσιαλιστές κ.λ.π.», έχει χάσει στις μέρες μας το νόημά του και δεν εξυπηρετεί πλέον το πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι ,
- Αντιλαμβανόμενοι ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε, την πνευματική παρακμή , πολιτιστική ανεπάρκεια, συνεχώς αυξανόμενη διαφθορά, ανισότητα και αδικία που επικρατούν στην εποχή μας
- Επιδιώκοντας να καταλάβει η χώρα μας μια επάξια των δυνατοτήτων της ηγετική θέση ανάμεσα στις εθνικές κοινότητες του μέλλοντος όπως αυτές θα διαμορφωθούν από τις αναμενόμενες σύντομα γεωπολιτικές εξελίξεις.
- Δηλώνοντας ότι ο Πατριωτισμός μας αγκαλιάζει και τους νόμιμα εγκατεστημένους μονίμως στη χώρα μας αλλοδαπούς συμπολίτες μας, με τον απαράβατο όρο ότι είναι διατεθειμένοι να ζήσουν ειρηνικά μαζί μας ,σεβόμενοι απόλυτα, τους νόμους του κράτους μας, τις συνήθειες του τόπου μας, τον πολιτισμό μας και τα ιερά και όσια της πατρίδος μας
- Αποφασισμένοι να χαλυβδώσουμε τους νέους μας, με κατάλληλη παιδεία, υγιή κοινωνικά πρότυπα και αγωνιστικά ιδεώδη, εφοδιάζοντάς τους συγχρόνως με πνευματικά και υλικά εφόδια που θα είναι ικανά να τους εξασφαλίσουν ευημερία και ασφαλή πορεία σε όλη τη διαδρομή του βίου τους. – Μένοντας πιστοί στις αρχές που εξασφαλίζουν, συνοχή της Ελληνικής Κοινωνίας, ελευθερία, ισότητα, διαφάνεια, δικαιοσύνη και πλήρη πρόσβαση για κάθε πολίτη σε όλα τα αγαθά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες
Θέλοντας να αγωνιστούμε για τη σωτηρία του φυσικού μας περιβάλλοντος, την υπεράσπιση κάθε μορφής ζωής πάνω στη γη και τη σωστή χρήση της τεχνολογίας, με τρόπο που δεν θα καθιστά τον άνθρωπο «αιχμάλωτό» της
- Δεσμευόμενοι να υπηρετήσουμε το έθνος και τον Ελληνικό λαό και να υπερασπιστούμε με κάθε μέσο τα συμφέροντά του
- Διακηρύσσοντας την ολοκληρωτική μας πίστη στην Ορθόδοξη Χριστιανική Θρησκεία και ασπαζόμενοι, τις συμβατές με αυτή, αληθινές αξίες της Αρχαίας Ελληνικής Σοφίας
- Υιοθετώντας το επισυναπτόμενο Καταστατικό , προχωρούμε στην ίδρυση Κόμματος που η οργάνωση και η δράση του εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και φέρει τον τίτλο « ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ»

Ελληνίδες, Έλληνες,
Σας καλούμε να γίνετε κοινωνοί και εκφραστές του οράματος των αρχών και των πολιτικών προτάσεων της « ΟΜΑΔΑΣ ΕΨΙΛΟΝ», με την ενεργή συμμετοχή σας, τόσο στην περαιτέρω διαμόρφωση του προγράμματός της, όσο και στη λήψη όλων των αποφάσεων για την ανάδειξη των Οργάνων και των στελεχών της, σε όλα τα επίπεδα .

——————————————————————————–
- Λίγα 24ωρα αργότερα, ο κ. Φουράκης απαντά στο προσωπικό μου e-mail πάνω στις ερωτήσεις που είχα αποστείλει. Τις παραθέτω και πάλι προς διευκόλυνση του αναγνώστη:
Για τις ανάγκες της ιστοσελίδας μας metafysiko.gr και για ένα σχετικό άρθρο επικαιρότητας που ετοιμάζουμε, θα ήθελα τη συμβολή σας με ορισμένα σύντομα σχόλια πάνω στα θέματα:
-Πως βλέπετε τις συγκεκριμένες αποκαλύψεις
-Αν πιστεύετε ότι θα υπάρξει αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για το θέμα ή αν αυτό έχει “τελειώσει” εδώ και μερικά χρόνια οριστικά
-Αν πιστεύετε ότι η ομάδα του κ. Κακογεωργίου (ο οποίος και έχει έγγραφα που αποδεικνύουν την ίδρυσή της το 1962) αποτελεί ένα παρακλάδι μιας παλαιότερης οργάνωσης.
-Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο ρόλος του κ. Κακογεωργίου (που κατασκεύασε μάλιστα και αρχαίο ελληνικό ναό) στην προβολή του αρχαιολατρικού κινήματος στον 21ο αιώνα.
——————————————————————————–
1) Σχετικά με τα όσα υποστηρίζει ο κ. Κακογεωργίου στη συνέντευξή του στο περιοδικό Mystery:
«Κατ’ αρχάς αφιμβάλω πολύ τα εις την πρώτη κιόλας γραμμή αποδειδόμενα εις τον Κύριον Κακογεωγρίου Αριστοτέλη.
Δεν πιστεύω πως ο αξιοπρεπέστατος Κύριος Κακογεωργίου σας είπε αμέσσως, ή εμμέσως πως είναι ιδρυτής και δη αρχηγός τής ΟΜΑΔΟΣ ΕΨΙΛΟΝ. Μάλλον σας είπε πως είναι ιδρυτής του διοργανώνοντος μαραθοδρομίες και ανοικοδομοίσαντος Αρχαιοπρεπούς Ναού Σωματείου το οποίο επωνόμασε «ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ».
Το δε Σωματείο τούτου και δη ο Κύριος Κακογεωργίου Ποτέ δεν ισχυρίσθηκε, ούτε καν υποννόησε πως είναι η πραγματική ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ, ή πως έχει οποιανδήποτε σχέσιν μαζί της.»

2) Σχετικά με τη δραστηριότητα του κ. Κακογεωργίου στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο διάστημα:
«Δεν βλέπω κάτι κακό σε αυτό. Καλά κάνει. Μπράβο του!»

3) Σχετικά με τη δημοσιοποίηση της επιστολής στην ιστοσελίδα του κ. Καβακόπουλου:
«Λογικό. Η επιστολή η συγκεκριμένη πάντως για την οποία μιλάτε, φαίνεται να είναι γνήσια και καιρός ήταν η αληθινή ομάδα Έψιλον να αποφασίσει να αντιδράσει δυναμικά, ακόμα και με κάποια τραγελαφικά φαινόμενα, με τα οποία εως τώρα δεν ασχολούταν, διότι έχει όπως καταλαβαίνετε πολύ σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί. Καλώς όμως δημοσίευσαν αυτό το μήνυμα, για να ξεκαθαρίσουν μια και καλή κάποια πράγματα και οι πληροφορίες μου λένε ότι θα ακολουθήσουν και άλλα παρόμοια δυναμικά μηνύματα και διακυρήξεις, κυρίως με τη μορφή υπομνημάτων, ώστε να βγει ο κόσμος από ορισμένα διλλήματα.»

4) Σχετικά με την ερώτηση σας: «Πως βλέπετε τις συγκεκριμένες αποκαλύψεις;»
«Μα δεν πρόκειται για αποκάλυψη. Το σωματείο του κ. Κακογεωργίου είναι ιδιαίτερα γνωστό και με σπουδαίο έργο. Ωστόσο, για να σχολιάσω οτιδήποτε περαιτέρω επί του θέματος, θα πρέπει να διαβάσω πρώτα τη συνέντευξη.»

5) Σχετικά με την ερώτηση σας: «Αν πιστεύετε ότι θα υπάρξει αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για το θέμα ή αν αυτό έχει “τελειώσει” εδώ και μερικά χρόνια οριστικά.»
«Ναι πιστεύω , αλλά και ξέρω, πώς θα υπάρξει. Ήδη πραγματοποιούνται ενταντικές διαδικασίες αναζωπύρωσις, αναδημιουργίας της και αναδιάταξεών της.
Eντός, μάλλον του τρέχοντος έτους θα εμφανησθεί δημοσίως και επωνύμως κλιμάκιο του ενός εκ των βασικών ηγετικών της πυρήνων.
Ήδη, τόσο εγώ, όσο και μερικοί γνωστοί και επώνυμοι του ελληνοπρεπούς, ή «Ελληνοκεντρικού» χώρου της Βορείου Ελλάδος γνωρίσαμε προσφάτως εις την Θεσσαλονίκη τα πρόσωπα κα? ονοματεπώνυμα, αλλά και τις επαγγελματικές δραστηριότητες πλείστων εξ αυτών των ηγετικών της πλέον προσωπικοτήτων.»

6) Σχετικά με την ερώτηση σας: «Πιστεύετε ότι η ομάδα του κ. Κακογεωργίου (ο οποίος και έχει έγγραφα που αποδεικνύουν την ίδρυσή της το 1962) αποτελεί ένα παρακλάδι μιας παλαιότερης οργάνωσης;»
«Επαναλλαμβάνω: Δεν πρόκειται δια ομάδα, αλλά δια Σωματείο . Ένα μη κερδοσκπικό Σωματείο το οποίο και εν γνώσει εμένα και πολλών άλλων λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια και διοργανώνει κυρίως μαραθοδρομίες. Όμως μη μπερδέυετε, ενσυνειδήτως, ή ασυνειδήτως το Σωματείο τούτο με την θρυλική πλέον «ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ», η οποία έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες της επισήμου εμφανήσεώς της, και η οποία δεν ασχολείται και δεν πρόκειται να ασχοληθεί με Θρησκευτικά Θέματα και προβλήματα, καθότι οι δυνατοτητές της, η στελέχοσις της, η όλη δομή της, ο σκοπός της και ο απ’ αυτόν καθωρισμένος στρατηγικός της στόχος δείχνων πως δεν αποτελεί μια ακόμα μικρή και ασήμαντη ομάδα φίλων και ρομαντικών Ελληνολατρών και ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ.
Ο Πρόεδος του Σωματείου: «ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ» Αξιοσεύαστος Κύριος Καραγεωργίου Αριστοτέλης, τον οποίο προσφάτως επισκεύθηκα εις το Ωραιόκαστρο και συζήτησα πολύ ώρα μαζί του όχι νομίζω, αλλά πιστεύω πως έχει σαφώς διαχωρήσει το Σωματείο του από την πραγματική Θρυλική ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ.»

7) Σχετικά με την ερώτηση σας: «Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο ρόλος του κ. Κακογεωργίου (που κατασκεύασε μάλιστα και αρχαίο ελληνικό ναό) στην προβολή του αρχαιολατρικού κινήματος στον 21ο αιώνα;»
«Έχει κάνει αγώνα, θυσίες και εργο ο Κύριος Καραγεωργίου Αριστοτέλης. Χρέος μας είναι να του το αναγνωρίσωμε και επιβραύσεωμε. Είναι ΕΛΛΗΝΑΣ πολύ αξιόλογος και μακάρι να βρεθούν μιμητές του, οι οποίοι να ?κολουθήσουν το άδολο παράδειγμα του.»

——————————————————————————–
- Την ίδια μέρα έλαβα και την τοποθέτηση του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Κούρου, συγγραφέα του αξιολογότατου βιβλίου Το αίνιγμα των Ε (εκδόσεις Έσοπτρον) που απάντησε επιγραμματικά στα ερωτήματα που του έθεσα. Τα παραθέτω ως έχουν:
——————————————————————————–
1. ‘Αλλος ένας ιδρυτής της περιβόητης Ομάδας Έψιλον. (μιλώντας για τον Κακογεωργίου)
2. Οι αντιδράσεις προέρχονται από συγκεκριμένων συμφερόντων εκδοτικό χώρο (ο νοών νοείτω) (αναφερόμενος στην επιστολή που δημοσιεύθηκε στο antidogma)
3. Φυσικά, θα πρέπει να διαβάσουμε πρώτα απ’ όλα τα λεγόμενα στην συνέντευξη και μετά να προβούμε σε κρίσεις και σχόλια… (για τη συνέντευξη στο Mystery)
4. Σε μια πρώτη ανάγνωση της Ανοιχτής Επιστολής της Αληθινής Ομάδας Έψιλον κ.λπ. διαπίστωσα ότι:
- το κείμενο, το οποίο υποθέτω ότι είναι το πρώτο που δημοσιοποιεί ο συγγραφέας του, δεν έχει “ειδικό βάρος” ώς κείμενο, αντίστοιχο των όσων ευαγγελίζεται αυτός που δεν το υπογράφει…
- Φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμη κάποιοι που θεωρούν πως δύνανται να καρπωθούν ποιός ξέρει τί οφέλη!!!
- Αυτός που το έγραψε αγνοεί ότι ο Γεώργιος Γκιόλβας άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο προ διετίας αν καλά θυμάμαι.
- Φάσκει και αντιφάσκει σε πολλά σημεία, άνευ λόγου και αιτίας, γεγονός που υποδεικνύει συγκεκριμένης ποιότητας ψυχοσύνθεση.
5. Αναζωπύρωση ενός παραμυθιακού θέματος που γεννήθηκε εκ του μη όντος δεν μπορεί να υπάρξει. Μπορεί όμως να υφίσταται και να διαστρεβλώνει συνειδήσεις και ψυχοσυνθέσεις ευάλωτες και τρωτές σε ζητήματα υποκουλτούρας. Αυτό συνέβαινε σε κάθε εποχή και μπορεί να συμβαινει ιδιαίτερα στη σύγχρονη, απρόσωπη, νεοταξική και παγκοσμιοποιημένη κοινωνία μας. (για το αν θα σημειωθεί αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για το θέμα)
6. Οι κοινωνικές ομάδες που στήνουν “ευήκοον ους” σε Έψιλον – θεωρίες αρέσκονται στον παραμυθιακό (παρηγορητικό) λόγο που σκοπό έχει να δημιουργήσει εντυπώσεις και κατευνασμό. Ας μη γελιόμαστε: Φιλικές Εταιρείες δεν δημιουργούνται καθημερινώς, ούτε σύμφωνα με τα κέφια του κάθε ευφάνταστου σωτήρα του αμαρτωλού μας Κόσμου (!)
7. Χύθηκαν τεράστιες ποσότητες μελάνης τα τελευταία χρόνια για ένα θέμα που σαφώς είναι αστείο από κάθε άποψη και δεν αντέχει στην κριτική. Αλλά και εξαιρετικά σοβαρό, από την άποψη ο,τι μας δείχνει ολοκάθαρα πόσο εύκολο είναι να χαλιναγωγηθούν οι μάζες και να οδηγηθούν στο σύγχρονο τίποτα…
8. Γεμίσαμε σωτήρες τα τελευταία χρόνια. Επιτέλους! Ποιός θα μας σώσει από τους σωτήρες;
9. Το γεγονός ότι ο κ. Κακογεωργίου κατασκεύασε ναό για να λατρεύει ο ίδιος και οι φίλοι του ή όποιοι τελος πάντων είναι κοινωνοί ιδεών, θέσεων και απόψεων τις οποίες πρεσβεύει ο κ. Κακογεωργίου είμαι υποχρεωμένος να το εξετάσω υπό την οπτική: “δεν δέχομαι αυτά που λες, αλλά θα υποστηρίζω με κίνδυνο της ζωής μου το δικαίωμά σου να τα λες”. (για το ρόλο του κ. Κακογεωργίου στο λεγόμενο ελληνοκεντρικό χώρο)

——————————————————————————–
- Τις επόμενες εβδομάδες με το θέμα (όπως ήταν φυσικό) ασχολήθηκε και η τηλεοπτική εκπομπή του κ. Χαρδαβέλλα, «Οι πύλες του Ανεξήγητου». Οι εκπομπές αυτές κατέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο πως το θέμα της ομάδας Έψιλον έχει χάσει τη λάμψη του παρελθόντος και αναλώνεται πλέον σε κόντρες μεταξύ ανθρώπων που «συναγωνίζονται» για το ποιος εκπροσωπεί την αληθινή και αυθεντική ομάδα Ε.

——————————————————————————–
Συμπέρασμα;
Σαν ένα γενικό συμπέρασμα, μπορούμε με βεβαιότητα να υποστηρίξουμε πως η δημόσια εμφάνιση του κ. Κακογεωργίου ενήργησε σαν ένας πυροκροτητής που πυροδότησε εξελίξεις και μεγάλη κινητικότητα στο «ξεχασμένο» εδώ και καιρό ζήτημα των Ε. Η παραπάνω παρατήρηση, μπορεί να μην «προωθήθηκε» με τον τρόπο που θα έπρεπε από τα εμπλεκόμενα με το θέμα μας μέσα (για διάφορους λόγους που δεν αξίζει να αναλύσουμε εδώ), αποτελεί όμως την αφετηρία για τον επίδοξο ερευνητή που σκοπεύει να μελετήσει βήμα βήμα τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών, μα και να πορευτεί με «ασφάλεια» στα όσα θα ακολουθήσουν και θα συζητηθούν στο άμεσο μέλλον.
Από κει και πέρα η πιθανότητα ύπαρξης μιας ελίτ, ενός λόμπι ή μιας άτυπης ομάδας ικανών να προωθήσουν τα συμφέροντα του ελληνισμού ανθρώπων, δεν πρέπει κατά τη γνώμη μου να αποκλειστεί. Σίγουρα όμως τα υπερόπλα και τα διαστημόπλοια στον Όλυμπο ηχούν πλέον στα αυτιά μας ως ιστορίες μιας άλλης εποχής, μακρινή όσο και η υποτιθέμενη καταγωγή μας από τους εξωγήινους τους Σείριου…


Διαβάστε επίσης: 

Μια προσέγγιση στην Ομάδα Ε

Ιουλιανός: Ο εμπνευστής της Ομάδας Ε;

Το θέμα για την Ομάδα Ε στο φόρουμ συζητήσεών μας